Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hlas ČeskoSlovenska 5: Poslední casting


ikona
Radek99
hlas
Poslední casting Hlasu je za námi. Kdo v něm zazářil a kdo propadl?  

Uff. Tak se nám ten inkubátor nových popových rychlokvašek kompletně zaplnil všemi nadějemi. Bylo na čase, protože pět Výběrů naslepo zvládlo hodně vyčerpat. Až moc stereotypních šarvátek mezi porotci a příliš málo opravdu geniálních vystoupení, a tedy logicky málo zábavy. Přiznejme si, že z porotců moc hlášek nevypadlo, a nebýt Rytmusova machrování, dost bychom se nudili. Což je v situaci, kdy porotcům chybí megahvězdný lesk, na pováženou.

Stačí srovnat se zahraničím – třeba jen kratinká upoutávka z připravované britské mutace Voicu, kde je porota i s Tomem Jonesem a Will.I.Amem a křesla jsou stonásobně víc cool, ukazuje, že česká verze je přeci jen příliš suchá a provinční.

Ale buďme optimisty – po tradičně nudnějších castinzích se může show konečně rozjet a servírovat pohádkové příběhy i velké výkony. Teď už se to nijak neokecá.

Kdo bojoval během pátého večera?

Renáta Čonková

První dorazila Renáta se songem Because Of You a hlasem, jenž uměl být chraplavě řezavý i malebně rozklenutý. Jasný postup a pro Rytmuse štěstí, že se přihlásil o fous dřív než Dara.

Šance na úspěch v show: 6/10

David Weingartner

Sympaťák David se pral s oldschoolovější hitovkou Losing My Religion od R.E.M. a určitě zaujal barvou hlasu, hodně divokou artikulací a takovou poloviční imitací frontmana R.E:M. Michaela Stipea. Tohle napodobování mohlo být Davidovi osudné, jak správně poznamenal Rytmus, ale vyřazení by nebylo fér. Volil Michal David a další kůň do jeho extra silného týmu.

Šance na úspěch v show: 5/10

Brigita Čikošová Szelidová

Tady chyběl X faktor. Nevýrazné, zapadlé a ve výškách přeci jen trochu rozpačité vystoupení nemělo šancí, přestože Brigitu nehandicapovalo „od pohledu“ stáří a tělesné proporce.

Lenka Jankovská

Koučové se nenechali zastrašit kostrbatou českou výslovností a nakonec se otočili všichni čtyři. Trochu… hype! Přestože samotný hlas nebyl nijak úchvatný a chlupy na těle se z něj fakt neježily, šlo o příjemné vystoupení, které může Dara do budoucna přetavit v něco trochu svébytnějšího.

Šance na úspěch v show: 5/10

Martin Máček

Starší zjevy prostě nemají šanci. Lehce umečený a ušišlaný Martin nedostal šanci od koučů (nebo od produkce?) a musí jít zas zpátky masírovat.

Kristína Zakuciová

Nevědět, že koukám na pátý casting, tipoval bych, že Kristína už v minulých kolech byla. Trochu zaměnitelná hlasem a imageí a vítězná až potom, co to v krku utáhla naplno a pohladila rockový srdce Pepy Vojtka

Šance na úspěch v show: 5/10

Patrik Havelka

Mé jméno je Patrik! A proto půjde za Patrikem! Znáte mimochodem tenhle neuvěřitelný Rytmusův song? Právě do něčeho takového se bude Patrik hodit, protože jeho jemný hlas ani není třeba prohánět vokodérem a bude holky rozněžňovat. A v ozvěně bude třeba slyšet „mokrááá… mokrááá… mokrááá…“

Šance na úspěch v show: 5/10

Jan Vytásek

Bez vytásek řečeno, tohle nemělo moc šancí od první noty. Vzezřením kavárenský suchar, výkonem šedý podprůměr, jenž se se Stingovou písní rytmicky pral a nakonec ji nevyzpíval tak oslnivě, aby to stačilo na postup. Zapomeneme.

Barbora Blahová

Upřímně, i tohle byla dost hrůza. Alicie Keys a její Empire State Of Mind je samozřejmě těžkej zápřah, ale Barbora prostě nestíhala a ani nezvládla tóny vyhladit úplně čisťoulince. Vymodlený postup a spíš doplněk do týmu Pepy Vojtka.

Šance na úspěch v show: 5/10

Ekaterini Sluková

Sedmnáctiletá snaživka s divokým jménem přišla na divkou kartu Evropy 2, takže pozorný divák musel tušit, že to bude ložený postup. Ale ouha. I když to předtím všechny divoké karty takříkajíc daly, Ekaterini neprošla, protože její podání Amy Winehouse bylo slabé a bez šmrncu. Žádná škoda, že to fakt dopadlo jako „losing game“.

Michal Chrenko

Easy popáté. Muhehe. Tu barovku snad už v Hlasu nikdo nevystřihne, už mi leze na mozek. Ne až tak chytlavě zazpívaná, ale s bonusem vlastního doprovodu na piano i hezkým ksichtíkem. A tak Rytmus bral. Je mimochodem dobře, že rádoby napínavé pošťuchování mezi kouči už s castingy končí, že se Dara už nebude romanticky vrtět v křesle a Michal David tvářit soustředěně jak při louskání rovnice o teorii relativity. Už se nám ty gesta okoukaly za dlouhých pět týdnů.

Šance na úspěch v show: 6/10

Vojtěch Drahokoupil

Bad Day pro mladého kuchtíka. Mezi poloprofesionálními zpěváky to půjde až za pár let, až hrdlo zesílí a Vojta bude v projevu silnější. Otázkou samozřejmě je, jak by se mu vedlo, kdyby tu byl Ondřej Soukup se slabostí pro typy á la David Gránský. U téhle čtverky koučů ale neměl nárok.

Simona Fehérová

Uvolněné vzezření a ohrnování nosíku nad komercí, ale přitom touha po slávě. Takhle rozporuplná už Simona ale na pódiu nebyla, protože Duffyino zvučné Mercy vystřihla naprosto suverénně. Byla tam energie, vrčící i jemnější polohy, prostě trefa se vším všudy. Je z toho nečekaně silná posila do týmu Rytmuse, který Simonu utáhl na svoje kontakty se slovenskou funkovou elitou. Materiální holka kývla… ale přejme jí to.

Šance na úspěch v show: 7/10

Peter Denár

Brát si Coldplay do pusy je taky pěkná kravina. Peter (nejen v porovnání s Chrisem Martinem) vyhořel.

Miloš Novotný

Sympatický sígr s květákem na hlavě střihl superstárovský evergreen On My Head a trochu překvapivě díky tomu skončil u Dary. U tohohle chlapce bude hodně zajímavé sledovat, kam vykrystalizuje jeho poprockový potenciál.

Šance na úspěch v show: 6/10

Alžběta Pažoutová

Na konec to nejlepší? To asi ne. Tahle pohledná zrzka s rozlehlým hlasem ale má rozhodně slušné šance, protože se na ni dobře kouká a její projev rozhodně není tuctový. Ostatní porotci se možná neotáčeli kvůli tomu, aby Alžbětu Michalovi nevyfoukli a on tak mohl zkompletovat tým. A všichni mají všechno… finíto. Prozatím dobojováno.

Šance na úspěch v show: 7/10

Týmy se naplnily, castingy uzavřely a teď už se můžeme bavit. Snad. Od příště to Hlas doufejme naplno rozpálí!

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace