Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hlas ve finále tápe. Zvládne nás bavit až do června?


ikona
Radek99
hlas
Kdo vypadl? Kdo potěšil? A proč se trochu nudíme? 

Sledovanost talentové show Hlas ČeskoSlovenska klesá, což by za normálních okolností nemuselo něco vážného znamenat. Tváří v tvář hodně nudnému živáku č. 2 se ale pochybnosti vkrádají. To máme u téhle show průměrných profesionálních zpěváků vážně vydržet až do 3. června? Budeme to mít hodně složité…

Proti Hlasu mluví hned několik nemilých skutečností. Třeba už podivný systém soutěžení, kde kvůli odlišení se od SuperStar spolu vlastně nesoupeří všichni zpěváci, ale vždy vypadávají jen v rámci týmů. Obličeje soutěžících tak vídáme jen jednou za čtrnáct dní a s tím je spojena spousta problémů. Návaznost je slabá a přestože Hlas není tolik jako SuperStar, X Factor nebo Talent postaven na příbězích obyčejných mladých lidí, ze kterých se stávají hvězdy, kontinuitu by to chtělo lepší I náznaky nějakých osobních dramat tyhle dlouhé pauzy smyjí, po dvou týdnech si soutěžící sotva vybavíte. A pak prostě nemůžete jít s konkrétním zpěvákem a prožívat jeho vzlety a pády v show.

Zároveň soutěž není tolik napínavá. Diváci posílají dál jen dva zpěváky, zbytek je na vůli kouče, takže je jednak jasné, že překvapení se moc konat nebudou a prostě se trochu nudně postupně odřežou slabší kousky. Navíc tu máme účinkující, kteří už jsou trochu profi, ale zase žádný hvězdy, a tak jejich výstupy vlastně nepřekvapí mizérií, nenadchnou genialitou a ani nevykopnou do ráje a… prostě jen prošumí.

Teď budeme několik týdnů sledovat, jak dostávají slabší padáka. A nikdo o ně (zatím) moc nestojí, takže sledovat je znova zpívat v rámci rozstřelů během vyřazování, je docela o hubu. Zvlášť tentokrát, kdy jsme museli znovu poslouchat naprosto nemožného plešouna Davida Biseka, který by melodicky nevyzpíval ani Ovčáci čtveráci, a už trochu flákající se Alžbětu Pažoutová. Tihle dva vypadli právem. Teď se ale podíváme, kdo v Hlasu jde dál… a jak moc nás bavili.

Petr Kutheil

Tenhle chlapík správně ví, že působí arogantně. Trefa. Tentokrát trochu ubral na gymnastice, možná se to ale neblaze projevilo na jeho výkonu, který byl míň suverénní. Jeho chvíle ale přijdou, muzikálový přihrávač se nevzdá.

Šance na postup mezi nejlepších osm: 70%

Kateřina Petráňová

Černovlasá „šlapačka zelí“ má náramnou barvu hlasu, rozhodně mají její písničky šmrnc, i když v nich podivně artikuluje anglická slovíčka. Ale do hvězdy jí hodně chybí, musí na sobě makat, aby to dotáhla daleko. A zbavit se hlavně intonačních chybiček.

Šance na postup mezi nejlepších osm: 60%

Brunno Oravec

Starý pardál Brunno je tu tak trochu jako pěst na oko. Ale když se naplno rozezpívá, třese se celá hala. Bohužel dnešní doba těmhle staroušům moc nepřeje… a ani tahle show asi nebude výjimkou. Národu jeden Jiří Zonyga stačí.

Šance na postup mezi nejlepších osm: 30%

David Weingartner

Fešák David si střihl rockovou coververzi Depeche Mode. A byla to celkem jízda. Náboj, zápal, velká osobnost na pódiu. Vařící se rockovej řev. Paráda.

Šance na postup mezi nejlepších osm: 90%

Ivanna Bagová

Na pohled možná trochu nevýrazná, ale jinak oslňující blondýnka měla před sebou ohromnou výzvu. Na Whitney Houston si totiž každej vyláme hlasivky. Ivanna to ale zvládla a její projev byl na poměry talentové soutěže fenomenální. Zasloužený potlesk vestoje!
 
Šance na postup mezi nejlepších osm: 99%

Tým Michala Davida je hodně silný a sám nesmrtelný zpěvák – dokonce vítěz letošního TýTý – ho celkem zkušeně koučuje. Bylo to vidět už během společné písně, kde David nic nekoumal ale prostě jen napálil jednu táhlou, vděčnou hitovku. Dara to zkoušela moderněji… a hned to tahalo za uši. Jaké ale byly vystoupení jejích jednotlivých vystupujících, které uvidíme i příště?

Dominika Šulanová

Pro mě trochu zklamání. Její dřevorubecký, energický hlas tentokrát nevyzněl naplno a nekorespondoval s Dominičinými gesty.

Šance na postup mezi nejlepších osm: 50%

Miloš Novotný

Přesně esence Hlasu – nerušivé při poslechu, pohoda, klídek, tabáček… ale nic na co by si člověk vzpomněl o deset minut později. Interpretace Maroon 5 přesně hrozí tím, že vyzní do ztracena. 

Šance na postup mezi nejlepších osm: 50%

Katarina Demská

Projev bez flow, mizerná intonace. Jedno z nejslabších vystoupení večera, kdy se Katarina brutálně ztrácela pod tlakem vokalistek. Příště půjde tutově ven.

Šance na postup mezi nejlepších osm: 1%

Zuzana Mikulcová

Osobitá Zuza ustála nástrahy hitovky od Alicie Keys a sklidila zaslouženě potlesk i vstupenku do dalšího kola. Nic dechberoucího, ale v rámci prvních finálových večerů rozhodně nadstandard.

Šance na postup mezi nejlepších osm: 70%

Simona Hégerová

Na dlouhonohou Simonu se hezky kouká, ale trochu hůř se poslouchá. Poněkud nafrněná slečinka bohužel nezachránila dojmy z vystoupení členů Dařina týmu. I když to nešlo úplně poznat u společného songu, tým umělohmotně krásné Dary je jednoznačně nejslabší.

Šance na postup mezi nejlepších osm: 50%

A kdo si myslí, že dnes jsem až příliš kritický, ten určitě ocení dovětek: Co proboha dělali zvukaři Novy? Tolik kiksů během uplynulých večerů, to je na zápis do guinessovky.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace