Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Televizní zklamání jara: Proč Hlas padá dolů?


ikona
Radek99
hlas
A vzaly nám dech nějaká vystoupení z posledního živáku? 

Svěží vítr dovál a z Hlasu ČeskoSlovenska je velká kocovina. Tahák domácí jarní TV sezony totiž po slibném rozjezdu finálových kol stagnuje, a kvůli tomu i nudí. Proto jeho sledovanost během měsíce klesla skoro o polovinu (!!) a show si dává pravidelně k snídani Česká televize, i se svou slabou původní tvorbou.

U Hlasu totiž usnete, spíš než že byste měli být v hudebním nebi. O problémech už jsme mluvili párkrát. Hodně byly cítit i minule. Copak jsme si něco zapamatovali? Ivanna Bagová sice sklidila ovace vestoje, ale její vystoupení fenomenální nebylo – to si spíš tvůrci show přáli. Takže kromě menšího překvápka během vyzařování a kromě image Dary jako vysolárkované bárbínky si televizní divák nic zapamatovat nemohl.

Formát soutěže v tomhle obsazení nefunguje. Je to přehlídka průměrných profesionálních zpěváků a bez vlastních příběhů. Koho bavilo sledovat, jak v SuperStar roste Aneta Langerová, jak se nervozity zbavuje Jan Bendig, jak nehubnou Leona Šenková ani Leona Černá a jak ztrácí půdu pod nohama Sámer Issa, ten se teď nudí. Nebo proč máme sakra trnout? Kvůli tomu, jak moc falešně budou zpívat hlasy z týmu Dary? Ach jo.

Pořádné soutěžení přitom uvidíme až na úplném konci. V absolutním finále 3. června, do té doby se nám zpěváci budou střídat po čtrnácti dnech, tak abychom si náhodou k nějakému z nich neutvořili pevnější vztah. Proto padají ratingy strmě dolů. Proto a taky kvůli tomu, že každý přímý přenos má subjektivně délku pěti dílů Esmeraldy. 

A ani model s duety a songy celých týmů se neukázal jako samospásný, protože hostující hvězdy jsou občas slabší než soutěžící (Ledecký, Machálková). Výstupy týmů mají občas šmrnc, ale něco nezapomenutelného se zatím neurodilo. Ani dnes, když Rytmusova banda vcelku slibně variovala Tinu Turner.

Co dalšího jsme viděli?

Markéta Poulíčková

Podobně jako u většiny písní zamrzelo, že se Markéta Poulíčková nepokusila porvat s nejtěžšími pasážemi Beat It a největší nápor na hlasivky Michaela Jacksona si sama nezkusila. Slušně energický song tak neměl úplně dokonalý šmrnc. V pozdějším duetu s Jankem Ledeckým ale svého zkušeného parťáka jasně deklasovala. Dobré výkony.

Šance na postup do finále: 80%

Juraj Zaujec

Dobře vypadá a tváří se jako největší bourák ženských klínů, ale zazpívat santanovskou pecku se stejným přehledem jako Rob Thomas Juraj nezvládl. Bylo to hrozně monotónní, většinu času nevýrazné, bez výšek i hloubek. Juraj by měl soutěžit mezi modýlky a hudebními pozéry, tam by vyhrál stoprocentně.

Šance na postup do finále: 50%

Daniel Mrózek

Dan se hodně stylizoval do Tondy Keidise, tak mocnej jako frontman Redhotů ale nebyl. Kapela sice bublala, basová linka jela parádně, ale Dan byl spíš matný člen redhoťáckého revivalu než oslňující rockový hlas.

Šance na postup do finále: 50%

Kristýna Daňhelová

Tenhle Most přes minulost měl hodně slabé nosníky. A nudil. Kristýna se sice vždycky tváří jako diva ze světových pódií, ale její čas se tímhle kolem asi naplnil.

Šance na postup do finále: 20%

Anna Veselovská

Horká favoritka Anička nejdřív potěšila spolu s Peterem Cmoríkem. Jejich Wild Horses v podobné úpravě, jakou zpívala třeba Alicia Keys s koučem amerického Hlasu Adamem Levinem, bohužel nebyla tak vygradovaná a naléhavá, jak bychom chtěli. Ale furt šlo o lepší zážitek, než závěrečná a ušišlaná sólovka With or Without You. Ta Aničce úplně nesedla – jako favoritku na finále jí ale stále brát musíme.

Šance na postup do finále: 80%

Kristína Zakuciová

Pamatujete Simonu Feckovou z poslední SuperStar. Kristína je její věrnou kopií. Taky s podivným repertoárem, trochu nevkusnou retro imagí, která hyzdí její zevnějšek, a občas dost falešná. Because the Night bylo otřesné.

Šance na postup do finále: 10%

Nikoleta Spalasová

Druhý nejsilnější hlas z Rytmusova týmu si vybral dobrou píseň. Show Must Go On znělo velkolepě a vytáhlo Nikoletiny akcie mocně nahoru. Sošná antická kráska roste s každým vystoupením.

Šance na postup do finále: 50%

Barbora Švidraňová

Pohled ženy vamp, ale hlas průměrný a píseň nevděčná. Žádná bomba. Dnes půjde do rozstřelu.

Šance na postup do finále: 30%

Tak co myslíte, kdo dneska v noci vypadne? Já myslím, že obě Kristý(í)ny jsme viděli v soutěži naposled.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace