Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sledovanost: Kam se poděly miliony?


ikona
imf
sledovanost
Začalo se zase koukat na Hlas? Kolik diváků sledovalo souboj našich hokejistů s Ruskem? A je Nicolas Cage pořád tahoun na diváky?  

Páteční večer byl trochu slabší - Výměna i Šíp se potáceli sotva kolem milionu a velké ztráty zaznamenala např. i Třináctá komnata. Může za to samozřejmě hokej, který posbíral v uplynulých dnech velké množství diváků, což kulminovalo v neděli, kdy na zápas našich s Rusy koukalo průměrně cca 1,2 milionu diváků, což bylo vedle Televizních novin nejzajímavější číslo večera. Ale to bychom předbíhali. Hokej kradl i během všedního týdne, např. ve čtvrtek ukradli ledoví muži Ordinaci v růžové zahradě hned tři sta tisíc diváků. A to rozhodně není málo. Během pátečního nájezdu nepřekvapivě zůstaly bez škrábnutí Vraždy v Midsomeru. Jejich publikum je zřejmě bude sledovat i během mimozemské invaze, nedbajíc na výzvy k evakuaci. Dalších čtyři sta tisíc a zcela jistá radost na Primě. Shodou okolností jsme se dostali i k výsledkům Primy Cool. Zajímá vás kolik lidí kouká na česky dabovaný Top Gear? Sto tisíc nešťastníků, kteří jsou odkázáni na překlad a dikci, která ničí to nejlepší z Jeremyho Clarksona.

Sobota by byla bez překvapení, nebýt finále Gambrinus ligy (na zápas Liberce s Plzní koukalo 437 tisíc lidí) a Nicolase Cage. O tom, že vyhraje Troška (1,11 milionů diváků), pronásledován veřejnoprávními Zázraky přírody (934 tisíc) nebylo moc pochyb, ale u Proroctví jsem prorokoval nějakých čtyři sta tisíc. A byl to omyl jako vrata, protože Cage se vybičoval na 885 tisíc diváků, což je fantastické číslo. Tajuplnost upoutávek zřejmě zafungovala a Proyasův thriller inkasoval jeden z nejlepších výsledků za poslední měsíce, co se týká zahraniční produkce. Daleko za ním jsou Videostop a druhý díl Rychle a zběsile (223 tisíc, to naznačuje, že i další díly si plus mínus povedou stejně). Příští týden má Prima v plánu Den, kdy se zastavila Země. Podobný žánr, rozeznatelný Reeves v hlavní roli… s trochou štěstí by z toho opět mohl být sólokapr, tím spíš proti repríze Bolkovy Manéže a přeci jen slabšímu zakončení hoštické trilogie.

1. Hlas ČeskoSlovenska 925 tisíc diváků
2. Cizinec a krásná paní 789 tisíc diváků
3. Zázraky života 743 tisíc diváků
4. Šílená hra 357 tisíc diváků
5. Agenti nula nula 296 tisíc diváků

Hattrick se nekonal. Podle očekávání slabší casting zapříčinil propad ČT na stříbrnou pozici a Hlas naopak trochu zmohutněl, ale na milion to nestačilo. A asi už nikdy stačit nebude, pokud Nova nebude hodně propagovat blížící se finále. Primácká "zázračná" telenovela dále generuje slušná čísla, ale v posledních týdnech na ní doráží reportérských 168 hodin. Do žebříčku tuto relaci nezařazujeme, ale dnes ji zmínit musíme, protože se svými čísly málem sestřelila právě inscenaci Cizinec a krásná paní (rozdíl byl cca 2 tisíce diváků, což je méně než statistická odchylka). Barrandov velmi pěkně úřadoval s dalším laciným thrillerem a do nálady diváků se trefila i francouzská komedie Agenti nula nula na Nova Cinema. Ať vás ani nenapadne na to koukat, je to odpad… na rozdíl od povedeného JCVD, který však na Prima Cool zaujal slabých 79 tisíc diváků. Přičtěme to kryptickému názvu, na Krvavý sport by se určitě koukal minimálně trojnásobek Belgičanových fandů.

Příští neděli ČT atakuje vesnické cítění hořkou komedií Šejdrem. Pěkně obsazení, celkem slušné ohlasy kolem dokola. Ne že by na to ty peoplemetry slyšely, ale vypadá to zas na o trochu zajímavější souboj.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace