Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sitcomový výběr: Závěr HIMYM a TBBT a Disneyland


ikona
mcb
sitcomový výběr
Proč se všichni na Greendale chovají divně? Jaký svatební proslov si připravil Sheldon? Potká Ted konečně tu pravou? A v kolika lidech se dá jezdit na kole?  

Sitcomový výběr je rubrika, se kterou byste se měli na TV Zone setkávat každou středu. Pokusíme se vám v ní přiblížit to nejdůležitější, co se během uplynulého týdne stalo v nejsledovanějších amerických sitcomech – tedy jestli se už konečně našla matka, jaké problémy řeší čtveřice geeků, co se aktuálně děje na Greendale, co hýbe rodinou Pritchettových. Zkrátka informace, bez kterých se každý týden neobejdete.

Community S03E19 – Curriculum Unavaiable

What the heck? To bylo divné a šílené i na Community. Ale samozřejmě v tom nejlepším slova smyslu. Po vyloučení z Greendale v předchozím díle se studijní skupina stále i po dvou měsících schází u Troye a Abeda doma, aby spolu trávili společné chvilky. Problém nastane ve chvíli, kdy Abeda převlečeného do svého oblíbeného kostýmu Inspektora Časoprostora přivede policie – poté, co byl vyloučen ze školy, se totiž chová poněkud divně. Jako jediný totiž odhalil konspiraci ohledně děkana Peltona, který, jak víme, byl vyměněn. Aby se předešlo potížím, je mu doporučeno navštívit psychologa, nebo půjde do vězení. U doktora Heidiho se tak sejde celá skupina a my pomalu začínáme odhalovat, že nikdo z ní není ani trochu normální. Výborně zvolené flashbacky do známých situací z předešlých sérií jsou výtečně podány z druhého pohledu, který celou Greendale popisuje jako ústav pro duševně choré. Mentálně a paranoidně se chovající postavy a šokující twist ne nadarmo připomene například Prokletý ostrov nebo Sucker Punch (hlavně scéna, kdy jsou všichni odění v nemocničních hábitech) a divák tomu podvodu možná na chvíli začne věřit. Ale jen na chvíli. Absurdně pojatá epizoda tak těží svou „podivnost“ na maximální úroveň, při které můžete hodně rychle chytnout záchvat smíchu. A to nejen u vtipného vyjmenovávání školních předmětů, parodie na noir nebo Changa dávajícího si elektrické šoky do koulí, ale i u spousty dalších věcí. Nezbývá, než se těšit na finále. (mcb)

Teorie velkého třesku S05E24 – The Countdown Reflection

I geekové dospívají. Neodkladná svatba Howarda a Bernadette se musí uskutečnit ještě před jeho odletem do vesmíru, což znamená stihnout hodně věcí na poslední chvíli. Jako první se nastávající rozhodnout oddat na úřadě – rozpoložení postav a „rozdělaných“ vztahů jednotlivých dvojic skoro vypadá na to, že se v posledním díle série všechny páry vezmou a seriál nám tak dopřeje trojnásobný happy end. To se však naštěstí nestane – když na úřadě svatba nevyjde, rozhodnou se Howard a Bernadette uspořádat skromný ceremoniál na střeše oblíbeného bytu dvou fyziků. Příprava na velkou událost však nese hodně trapnějších situací, při kterých je karikaturnost některých postav dotažena do maxima. Sheldon je dokonce i na svatbě nepříjemný a narušuje obřad svou klingonštinou, Amy toužící být družičkou je zase na hranici snesitelnosti, Rajova „zženštilost“ ohraná a ukřičená Bernadette taky nepůsobí zase kdovíjak originálně. I přesto se však povedlo tvůrcům smysluplně uzavřít sérii a těsně před koncem dokonce přijít i s dojemným momentem a stmelením jednotlivých vztahů. Snad to Howard přežije a oblíbená čtyřka geeků se v další sérii zase někam posune. Jenom mi to už spíš připomíná sitcom ve stylu „Přátel“ (v hodně nadneseném smyslu) okořeněným trocha geekovským humorem. Ne naopak. P.S. Kdo se taky těšil, že uvidí Howardovu matku? (mcb)

Jak jsem poznal vaší matku S05E23 + E24 – The Magician’s Code

Tak v tomhle finále jsme se dozvěděli snad nejvíce podrobností, které odhalují budoucí vývoj seriálu. Epizoda pokračuje tam, kde skončila minule – Marshall a Barney jsou opilí a „uvěznění“ v kasinu v Atlantic City, zatímco Lily pomalu začíná rodit. Na místo manžela tak za nastávající matkou přibíhá Ted a Robin a utěšují ji vtipnými příhodami z minulosti. Naštěstí ale tvůrci nezvolili jednoduchý způsob „to nejlepší z předchozích sérií“, ale spíš vtipné nezveřejněné epizodky, které dokáží alespoň trochu zmírnit porodní bolesti. Eskapády z Atlantic City jsou zase plné absurdních situací spojených s kradení motorek a jízdou autobusem s důchodci, kteří se po vzoru Spartaka postaví po bok Marshalla, aby se dostal co nejdřív ke své ženě do nemocnice. Závěr první půlky finále tak končí narozením Eriksenovic potomka s nejvíc cool prostředním jménem vůbec. Když se malý Marvin Wait for It...

...Eriksen narodí, dostáváme se do druhé části dílu, kdy si konečně více přiblížíme nadcházející Barneyho svatbu a možná i malé poodhalení toho, kdo by mohl být sedm sérií naháněnou matkou. Když Ted vidí své přátele, jak se posouvají v životě, napadne ho zavolat jediné dívce, s kterou kdy viděl vlídnou budoucnost – Victorii (to je ta s koláčky, co v první sérii odjela do Německa). Jenže když se zčistajasna objeví ve svatebních šatech, což značí, že utekla ze svého obřadu za někým koho skutečně miluje, Ted je chvíli v rozpacích – chce být tím stejným jako Stella, která ho také nechala u oltáře? Nakonec se však rozhodne se svou milou odjet ruku v ruce vstříc západu slunce za doprovodu kýčovité písničky. Další potenciální matka potvrzena.

Opačná situace nastává u Barneyho odlétajícího na Havaj se svou milovanou (a nakonec i udobřenou) striptérkou Quinn – ten si vystřihne svou lehce bizarní epizodku na letišti, kdy u něj v kufru ochranka najde tajnou krabici, s níž plánuje kouzelnický trik. I pomalejším divákům dojde, jaký trik s ní zamýšlí – po změti nepravděpodobných kouzel a pyrotechnických čísel z krabice vyroste růže a na ní zásnubní prsten. Quinn odpoví ano...přát Barneymu životní štěstí však můžeme jen do samotného finále, kde jsme svědky flashforwardu z jeho svatby. Jak cliffhanger napoví, ve svatebních šatech se nenachází... ale to se radši mrkněte sami. Hodně pěkné finále, ale zároveň natahující seriál na dalších pěkných pár sezón. (mcb)

Taková moderní rodinka S03E22 – Disneyland

Jo, podobné skupinové epizody šly naší moderní rodince vždycky nejlépe. Tentokrát se hrdinové vydávají na výlet do Disneylandu, na který se pochopitelně nejvíce těší Phil s Lukem a nejméně naopak Manny, který by radši trávil všechen čas na školním akciovém trhu. Dále se zde dočkáme matky dohazovačky a také odpovědi na otázku, zda je v pořádku mít své dítě přivázané na vodítku. Ale co je nejpodstatnější, po delší době se na scénu opět vrací Dylan, Haileyin bývalý a ne moc bystrý přítel, který vždy zaručoval ohromnou porci zábavy. A ani tentokrát nezůstal své pověsti nic dlužen a uvidíme ho zde třeba na kole s dalšími třemi lidmi nebo se také pokusí bojovat v medvědím kostýmu. Zkrátka výborná vedlejší postava za každé situace, která jenom potvrzuje celkovou zábavnost této epizody. Jen ten Jay mohl s tím moralizování trochu ubrat. (Spooner)

Ačkoliv se celkem vydařilo finále HIMYM a Taková moderní rodinka přišla s hodě povedenou epizodou, svou divností si nás získala Community.

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace