Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Pohřešovaný, The Killing, Touch a Girls


ikona
JAn_G
seriálová nálož
Přežil Sean Bean finále Pohřešovaného? Komu změnil život syn Kiefera Sutherlanda tentokrát? A chystá se v The Killing pomsta?  

S krátkým hodnocením a čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Najdete v ní letošní ambiciózní kousky jako Touch a Pohřešovaný, druhou sezónu Killing a apatowovské Girls. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

Pohřešovaný S01E10

A je to za námi. Becca už je konečně velmi blízko svému synovi, a nás tak ve finální epizodě čeká jenom poslední vyřízení účtů s Martinem Newmanem, které bude stát za to, a předpokládaný happy end. Tedy aspoň v to člověk doufá. Bohužel ani závěrečný díl nedokázal využít svého potenciálu a v první polovině se tak opět nedočkáme ničeho zajímavého, jelikož se zde musí objevit ještě jeden zbytečný flashback a pár postav stihne utéct z vězení. Druhá polovina je už naštěstí výrazně akčnější a svižnější, a alespoň ta divákovi trochu spraví chuť. I přesto má ale člověk pocit, že šlo z finále vytřískat daleko více, ostatně jako z celého seriálu. Ten sice měl pár světlých chvilek, jinak se však většinu času pohyboval na hraně průměrného béčka. Zrušení seriálu tak asi moc lidí ze židlí nezvedne a naštvalo jedině tvůrce. Ti si byli tak jistí svým úspěchem, že nám naservírovali další rádoby šokující cliffhanger. Seanu Beanovi to ale asi moc nevadí, protože seriál alespoň skončil dříve, než stačil naplnit smrtelné prokletí svých postav. (Spooner)

Girls S01E05

Hodně zajímavý pátý týden s Girls. Vrátili jsme se sice do módu Hannah & Marnie, jelikož totálně ignorovaná Shoshanna vyfasovala jen vyděšený výraz beze slov a Jessa dala průchod svojí otevřeně sexuální stránce (nic proti tomu!). Rozchod Marnie a Charlieho ale opět nabral bolestivě reálné otáčky, když dokonale předvedl ženské myšlení typu „vlastně s ním nechci být, ale už vůbec nechci, abychom se rozešli!“. Právě za tyhle dějové linky by měli Leně Dunham platit zlatem, o trochu horší je to ale s umělým přidáváním humoru, které bylo tentokrát nejcitelnější. Zatímco se v minulých epizodách kladl větší důraz na uvěřitelný vývoj postav, než na to, aby se ocitaly ve „veselých“ situacích, pátý díl z téhle cesty dost nešikovně uhnul. Hannino chování v kanceláři totiž působilo přinejmenším nesmyslně, a i když padal jeden fór za druhým, většina z nich působila nuceně až hamba. Girl tohle vážně nemají zapotřebí, doufejme tedy, že se příští týden vrátí do klidnějších vod opravdovosti a totální zvrácenosti. Ta ve finální scéně dílu mimochodem fungovala na výbornou. Čím víc nevyzpytatelného Adama, tím líp! (KarelR)

Touch S01E10

Touch už někdy kolem čtvrté epizody jednoznačně potvrdilo, že premisa z prvního dílu není dost silná na to, aby utáhla dlouhotrvající seriál a do dnešního dne nám tvůrci nepředložili prakticky nic, co by prokazovalo opak. Za týden nás sice čeká dvojdílné finále, a tak jsme se dočkali většího důrazu na hlavní dějovou linii než obvykle, ale pořád to nebyla žádná hitparáda. Kromě Martinovy loupežnické eskapády jsme naštěstí dostali už jenom jeden postranní příběh, tentokrát z Izraele. Ten ale jako obvykle spoléhal především na předvídatelný sentiment a nezachránil ho ani fakt, že postavy byly propojené s Tellerovým židovským přítelem. Hlavním hybatelem děje byla tentokrát překvapivě Clea, která přišla na to, že Jakea tajně sleduje stejná společnost, která v minulosti zdiskreditovala Tellera, ale nějaké bližší podrobnosti se asi dozvíme až příští týden ve finále. Jenže bude po tolika slabých dílech na „velká tajemství“ ještě někdo zvědavý? (Anarvin)

The Killing S02E08

Lindenová zkrátka není dobrá matka a hotovo. A je prima, že na to evidentně přišli i autoři seriálu The Killing a v osmé epizodě zdá se ukončili tuto vedlejší linii. Aspoň v to tedy doufám, protože show neodvratně vrcholí a řešit, jak velký je problém, že detektivka nepřibalí synovi ke svačině i cherry rajče, už mě nechává delší dobu chladným. Paradoxně nejvíce mě v osmé části nazvané Off the Reservation zajímala postava radního Richmonda. Jeho politické zmrtvýchvstání mě v posledních dílech trochu znepokojovalo a nalezená zbraň v jeho kufříku dává tušit, že se nám tady zadělává na parádní „revenge“. Osmička je jedním z těch dílů, které končí skutečně dobře vypointovanou scénou a nezbývá se než těšit na příští týden. Za dveřmi se totiž skrývá něco doopravdy klíčového. (Krasa)

I přes fakt, že by se měl nejvíc předvést Pohřešovaný se svým finále, nám největší radost udělalo The Killing, v němž se pravděpodobně tvůrci vrací k tomu, co jim tak šlo v minulé sezóně.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace