Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Continuum, Girls a Killing


ikona
KarelR
seriálová nálož
Pokračujeme ve sledování prvotřídní kriminálky, nové sci-fi detektivky a nezávisláckého Sexu ve městě. 

S krátkým hodnocením a čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Tentokrát tu najdete apatowovské Girls, kriminálku The Killing a novou sci-fi detektivku Continuum. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

The Killing S02E11

Epizoda s názvem 72 hodin, která minulý týden poněkud pozdržela finále The Killing umístěním Lindenové do psychiatrické léčebny, budiž zapomenuta. Detektivové (nebo spíše detektiv a nadšená civilistka) šlapou na paty nejvyšším špičkám města, přičemž jeden z nich je i prznitelem malých holčiček. Toho v podstatě využívají i naši hrdinové a žádají přístup do kasína právě od Gwenina otce. Pozoruhodnou úlohy si v díle nazvaném Bulldog (dle nového psa Larsenovic rodiny) zahraje právě Stan, když se svým způsobem vrátí ke své mafiánské minulosti.  Taktéž je tímto dílem dokončena prapodivná linie road tripu Mitch, která kromě navštívení bývalého amanta, neměla v podstatě žádné dějové opodstatnění. Otázka do fóra: taktéž se vám zdá, že zatímco první sezóně vládla Lindenová, zde je jasně nejsilnější postavou Holder? Náhoda? (krasa)

Girls S01E08

Osmý týden s Girls a jednoznačný highlight sezóny. Seriál se konečně vrací ke kvalitám prvních epizod, kde se realisticky vystavěné situace mísily s osobitým humorem. Hannah tentokrát absolvuje další evoluci vztahu s Adamem, když se zprvu ideální odpoledne promění v odkrývání jeho hlubších cílů a motivací. Působivé, vtipné, láskyplné až za hrob. Tihle dva mají zatraceně daleko k nezajímavému páru, jakých najdeme v seriálech tuny. Druhou půlku dílu potom tvoří tah Jessy a Marnie (Shoshannu tenhle týden vůbec nehledejte), které se po pár sklenicích vína nechají pozvat do bytu rozháraného podnikatele (skvělý Chris O'Dowd z IT Crowdu). Tyhle dvě si konečně ujasňují, jaký vztah mezi sebou vlastně mají, a Marnie to hodně pomůže v překonávání rozchodu s Charliem. V podobných konfrontacích holek s okolním světem určitě leží budoucnost Girls. Snad tedy závěrečné dva díly neuhnou někam mimo.

Continuum S01E02

Ta výmluvná šestka, kterou jsem seriálu Continuum udělil minulý týden, se na sedmičku po druhém díle rozhodně nepřehoupne. Spíše než regulérní druhý díl se totiž jedná o prodloužení pilotu a cestu Kiery k regulérní pozici v policejním sboru. Bohužel přímočarost námětu se autorům zatím nedaří obhájit sympatickými postavami. Mladý geek, který chrlí dlouhé fyzikální definice, jež tak kouzelně paroduje třeba Teorie velkého třesku, a hlavní hrdinka – fešanda, ovšem bez špetky dramatického umu – jen těžko potáhnou chatrně zkonstruovanou sci-fi. Continuum zkrátka ne a ne diváka vtáhnout. Vážně míněný sci-fi seriál totiž potřebuje něco víc, než jen sličnou policistku z budoucnosti, které mladý génius mluví do hlavy. Potřebuje emoce, motivace a hmatatelný svět, v němž chceme společně s klaďasy v současnosti zachránit budoucnost. (krasa)

Tenhle týden se nám moc líbily Girls a zapůsobilo i Killing. U Continuum stále čekáme na pořádný odpich.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace