Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další originální domácí seriál na obzoru?


ikona
Spooner
castingterapie
Tvůrci Terapie chystají nový (ne)televizní seriál 

Co si budeme nalhávat, tuzemské stanice nás v posledních několika letech příliš kvalitními seriály nezásobují a většina z nich se natáčí snad jenom proto, aby starší ročníky měly u čeho vyšívat a posléze i usnout. Zkrátka a dobře ty zajímavější domácí seriály se dají s přehledem spočítat na prstech jedné, klidně i zdeformované, ruky. Mezi těch pár vyvolených bezesporu patří i projekt HBO, Terapie. A nejenom, že natáčení druhé řady tohoto seriálu je již v plném proudu, ale část jejích tvůrců, konkrétně scénárista a režisér Marek Najbrt nebo autorka námětu Kateřina Oujezdská, už pilně pracuje na dalším, v naší domovině poněkud nevídaném, projektu.

Jejich nové seriálové dítko se bude jmenovat Casting, čímž už snad nemusím nikomu vysvětlovat, kam nás děj zavede. Hlavní hrdinkou budou castingová režisérka, která se snaží kočírovat herce při odříkávání těch nejpitomějších textů a úkolů, ale navíc se snaží zvládnout také svůj vlastní život. Tuto postavu si zahraje Jana Plodková (Protektor) a ony texty sem přijde odkecat několik známých herců, kteří si navíc zahrají sami sebe. Režie se ujme již zmiňovaný Marek Najbrt, který spolupracoval také na scénáři. Nejspíš si ale stále říkáte, čím že je zrovna tento seriál tak zajímavý. Ta hlavní zvláštnost totiž nespočívá tolik v námětu či obsazení, nýbrž v tom že seriál se nebude vysílat v televizi, ale na internetu. Tedy alespoň jeho pilotní díl. Ten totiž tvůrci točí s úmyslem uveřejnit ho na síti a až poté budou jednat s televizemi, zda o něj budou mít vůbec zájem. V českých televizních vodách se jedná o celkem nevídaný tah a bude hodně zajímavé sledovat, zda tento risk vyjde.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace