Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Pravá krev, Dallas, Tron: Uprising


ikona
KarelR
seriálová nálož
Co provádí J.R., jak dopadlo Killing a co nového na Gridu? 

S krátkým hodnocením a čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Tentokrát tu najdete skorowesternovou novinku Longmire, návrat Dallasu, animovaného Trona a návrat Pravé krve. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

The Killing S02E13

Nehodláme vyzrazovat pointu anebo jakkoliv hodnotit, zda nás odhalení posledních střípků mozaiky uspokojilo či nikoliv. The Killing skončil třináctým dílem kompaktně. I díky několika retrospektivám, v nichž uvidíme Rosie Larsenovou nejen coby „tu mrtvolu v kufru auta“, funguje druhá část finále bezvadně a u závěrečného vzkazu rodičům budou mít na krajíčku i tvrďáci. Jen několik minut po skončení této detektivní série mi je jasné, že tu podobný projekt bude nějakou dobu chybět. I když je posledních pár minut příslibem možného sequelu (který by již nevycházel z dánské předlohy), The Killing bodoval především neskutečnou deštivou atmosférou, nemající v současné americké produkci obdoby. Nevím tedy, zda si přát návrat Lindenové a Holdera s novým unikátním případem – to, co si ale The Killing za obě série zaslouží, je poděkování za zpestření místy dosti generického kriminálního žánru. (Krasa)

Dallas S01E03

Nostalgická vlna pokračuje. Když se rozjedou úvodní titulky se známou znělkou, mnoho diváků možná zavzpomíná na staré časy u televize, kdy s enormním nadšením hltali další díly nekonečné naftařské ságy více než dnešní Ordinaci v růžové zahradě. Objeví se pár známých obličejů, J.R. trošku zahláškuje, ale jinak stále jde o velenudnou a nezajímavou konverzačku prokládanou panoramatickými záběry na krajiny plné krav a koní. Ehm. Jsme přeci v Texasu, ne? Nevím, jestli má vůbec cenu rozpitvávat, co konkrétního se v tomto dílu stalo – zvraty přicházejí odnikud, intriky neberou konce, postavy se podrážejí, páry se podvádějí, někdo někoho vydírá, řeší se rodinné problémy. Žádný nadhled, jen ultra seriózní tlachání o ropě zahalené v klišoidních dialozích. Upřímně, baví to ještě někoho? 4/10 (mcb)

Pravá krev S05E02

Druhá epizoda nám přinesla dva důležité poznatky. Za prvé, Tary se opravdu jen tak nezbavíme a bude zřejmě otravná v každé podobě. Jak je vidno, tak tuto postavu, stejně jako její hereckou představitelku, nemám moc v lásce a její nová linie mi moc naděje k nápravě nedává. Hlavní, a mnohem příjemnější poznatek však je, že jsme se konečně seznámili se samotnými Autoritami, hlavouny všech upírů. A nutno podotknout, že zatím zcela naplňují očekávání a uspokojí fanoušky dostatkem charismatických upírů i účinnými mučícími praktikami. Ono to jde vlastně s tím charismatem samo, když si do rolí mocných upírů obsadíte takové drsňáky jako Christophera Meloniho ze Zákona pořádku nebo Petera Mensaha (Oenomaus ze Spartaka). Samotná linie okolo Autorit je také nejzajímavější a je jen dobře, že zatím dostává nejvíce prostoru. Ono se ho toho totiž jinde zas tolik neděje. Kromě zajímavých Paminých flashbacků a šťavnatého dialogu mezi Jessicou a Newlinem se tady toho moc nestane a ostatní linie zatím přešlapují na místě. I tak ale nový díl slušně zabaví. Snad se ale další linie rozjedou co nejdříve. 7/10 (Spooner)

Longmire S01E03

Tak tentokrát si Walt vybral trochu nudnější chvilku. Celý díl se věnujeme jen případu vyhořelé stodoly, ve které se kromě pár mrtvých koní povaluje také mrtvola. Samotné pátrání ale většinu času moc zajímavé není, i když se ke konci rozjede celkem zajímavým směrem a závěrečná scéna okolo baráku dokáže strhnout. Je to však už celkem pozdě. Navíc je škoda, že se celou epizodu věnujeme pouze jednomu případu a samotným postavám tentokrát vůbec nepronikneme pod kůži. Slibné postavy Lou Diamonda Phillipse a Waltovy půvabné dcery se zde jen mihnou a základy pro další linie se také moc nestaví. Tak snad tvůrci co nejdříve kromě schématu “co díl, to případ“ předvedou také něco jiného. Byla by rozhodně škoda, kdyby se tak slibně rozjetý seriál zasekl na pouhém vyšetřování rutinních případů. 6/10 (Spooner)

TRON: Uprising S01E03

Tedy ano, nyní již můžeme s jistotou říci, že seriálový TRON je jednoduše nářez. Pořád – syndrom náhlého vyhoření se nekonal ani třetí vysílací týden (zdravíme Touch). Hledáte-li jasnou definici slovního spojení akční animák, zapomeňte na encyklopedii. Místo toho stačí mrknout na další díl Uprisingu s názvem Odpadlík II, a ponořit se do zábavné virtuální reality. Bude se zdát k neuvěření, když napíšeme, že akce je snad ještě více, než minule? Báli jsme se, že se o slovo konečně přihlásí nudná výplň v podobě bezduchých dialogů – ne. Místo toho Beck s novým parťákem prchají z nespravedlivého zajetí, generál Tessler kolem může prskat polygony jak je libo. Pronásledující záporáci jsou stále charismatičtější, hlášky Elijaha Wooda šťavnatější, diváci spokojenější. Dokončuje se také linie Zeda z minula, který s kolegyní napravuje neplechy spáchané v dílně... Není co řešit: i potřetí nás zaskočila smršť nebezpečně rychle závodících motorek, zpomalovaček se smrtícími disky, a bombastické hudby. A příště se má kupředu konečně šířeji pohnout i příběh! (Davies182)

Spokojenost s Tronem a Pravou krví, Longmire jede po průměru a Dallas nás nadále trápí. Co u vás?

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace