Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Newsroom, Falling Skies, Pravá krev


ikona
Spooner
seriálová nálož
Sorkin se rozjíždí, V Bon Temps jsme na špici, Tron pomalu končí a mnoho dalšího! 

S krátkým hodnocením a čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Tentokrát tu najdete skorowesternovou novinku Longmire, animovaného Trona, sci-fi Falling Skies, návrat Pravé krve, Sorkinovu konverzačku Newsroom a parádní Suits. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

 

The Newsroom S01E02

Sorkinova novinka se nám začíná jasně profilovat. Každý týden uvidíme Willa a spol. čelit jedné reálné "historické" události a opravdu se budeme zdržovat jen ve studiu a jeho blízkém okolí. The Newsroom tak může efektivně škrtit rozpočet, což by téhle rychlopalné konverzačce mělo zajistit dlouhou životnost (druhou sérii už má mimochodem jistou). Tenhle týden se každopádně řešil nový zákon ohledně emigrace a celá zpravodajská sebranka názorně předvedla, jak se to dá v televizi královsky pohnojit. Do toho nám nadále prorůstal vztah Maggie a Dona, ujasnilo se, jakou minulost mají za sebou Will s MacKenzie, a konečně se zastavily i super nohy Olivie Munn. Tempo pak bylo výrazně lepší než u pilotu, a i když vůbec neubylo patriotické naivity, stále se nacházíme někde u špičky televizní zábavy. Tahle novinářská pohádka má budoucnost! 8/10 (KarelR)

 

Pravá krev S05E04

V Bon Temps už se začíná přidávat na obrátkách. Sookie je na tom po všech předešlých událostech už psychicky dost špatně a kromě půlky města ji začal nesnášet také Lafayette. Její přátelství s Alcidem navíc začíná být krapet komplikované. Ani s ostatními se člověk nenudí. Eric si musí vyřešit pár maličkostí s Pam, Terry nám konečně sdělí své děsivé tajemství, Jason s Andym se také přimotají do pořádné šlamastyky a ani vztahy mezi Autoritami nejsou tak ideální, jak se zprvu zdálo. Celý se to zkrátka začíná hodně dobře rozjíždět. Vztahy mezi postavami fungují na jedničku a celé to navíc uteče sakra rychle. Jen ty vtipné hlášky tentokrát chybí. I tak se ovšem jedná o nejlepší díl páté série, který slibuje mnoho velkých věcí do budoucna. Jen tak dál. 8/10

Longmire S01E05

A jaké nové případy řeší šerif v Absaroce? Protentokrát se nebude kupodivu řešit žádná vražda, ale únos místních indiánských dětí. I když, i na nějakou tu mrtvolu časem samozřejmě dojde. Tenhle díl by však možná fungoval i bez ní. Longmire si totiž naštěstí stále drží svoji detektivní laťku i přesto, že samotné případy vlastně nijak originální nejsou. Zabavit ovšem dokážou i tak. Z Waltovy minulosti sice opět uvidíme jenom pár sekund a ani vztahy mezi postavami se vůbec neposunou, ale tentokrát to ještě nevadí. Atmosféra a postavy jsou totiž pořád hodně fajn a divák tak má stále důvěru, že tvůrci šerifovi tajemné minulosti ještě pořádně využijí. Walt se zkrátka stále hodně dobře strefuje do diváckého vkusu. Jen tu bitku s indiánským ranařem tvůrci vystříhávat nemuseli. 7/10

TRON: Uprising S01E05

Dnešním krátkým review se sice s Tronem prozatím rozloučíme, mrkat ale budeme dál. Pátá epizoda se totiž předvedla zatím v tom nejlepším světle a bez kompromisů jí z fleku klidně připlácneme devítkové hodnocení. Přísaháme, že seriál nesledujeme pod vlivem omamných látek – je to prostě zatraceně cool! Beckovi byl zcizen disk. Pokud nechce rebelský dlouhán přijít o vzpomínky a degradovat na tupého robota, musí jej co nejdřív najít. V tom mu mimojiné pomůže i stylový ženský program – to když Becka stopy zavedou do nového špinavého města v Síti... Totálně nás uzemnila scéna s third-person průletem kancelářskou budovou uprostřed té největší akce, a konec. V něm totiž tvůrci animáku naznačují, že bychom se od nich ještě mohli dočkat pořádné dávky fungujících emocí. A že ani pro smysluplnou kecárnu nemusí chodit daleko. Upřímně jsme zvědaví na závěr řady, s celkovou recenzí pak určitě nebudeme dlouho otálet! (Davies182)

Falling Skies S02E04

Zase ty děti. Bez nich by svět po mimozemské invazi nebyl to pravé. Rodičovský díl Falling Skies nabídl pořádnou dávku již tak dobře ždímaných rodinných vztahů a emocí. Tom se hádá s Mattem – to, že devítiletý syn dělá návnadu na skittery zřejmě není sen každého otce. Aby toho nebylo málo, objeví Hal s Benem skrýš mexického Petera Pana a jeho gangu. Zároveň narazíme na jednoho ztraceného člena rodiny. V podstatě se toho v tomhle dílu zas až tak moc nedělo a až na pár světlých momentů (ustřelování hlav skitterům a továrna na děcka s postrojem), které neměly šanci vyvážit ten zbytek, to nebylo nic extra. Jsem však optimista a pořád tak nějak doufám, že to je jen klid před bouří a opět budeme mít důvod, proč se těšit na další díly. (Dr.Z)

Suits S02E02 – S02E03

Zakladatel Daniel Hardman se vrátil do firmy a po třech dílech už je jasné, o čem bude druhá sezóna vyprávět. Jeho postava je zatím natolik tajemná a svými byrokratickými způsoby děsivá, že bude zcela jistě velkým oříškem nejen pro Jessicu, ale i pro Harveyho. Třetí epizodu si každopádně po dlouhé době ukradnul Luis. Jeho monolog s koncipienty a vlastně i rozhovor s Harveym patřil k vrcholům jeho postavy a patřil k nejsympatičtějším momentům seriálu. Mike Ross se zatím drží poněkud v pozadí a spíše než právnická umění se řeší jeho vztah s Rachel. Ten se v posledních dvou dílech prokázal jako neskutečně dynamický a divák jejich budoucnosti musí fandit, navzdory Mikovu velkému tajemství. Začal fungovat humor, napětí mezi členy firmy a romance je natolik netradiční, že zatím nezačala otravovat. Druhá sezóna Suits se zkrátka rozjela skvěle a jasně dominuje současné seriálové produkci. 9/10 (Krasa)

Všechno si jede svůj kvalitní standard, Pravá krev je dokonce nad ním. Spokojenost.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace