Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

HBO nám představí sovětského vůdce


ikona
Spooner
hbo
Po americké republikánce nás čeká komunistický hlavoun. 

Jestli se některým žánrům u kritiků opravdu daří, tak to jsou politické a životopisné filmy. A vůbec nejlepší asi je, když se obě tyto ingredience namíchají dohromady. Režisér si ve filmu rýpne do politické situace, herci podávají životní výkony, kritici mlaskají a producenti si už mnou ruce na prestižní ocenění. Politika bude holt bodovat vždycky a potvrzuje se to nejen ve filmovém, ale také v tom televizním rybníčku, kde jsme se mohli nedávno dočkat velmi oceňovaných Kennedyových a hlavně čerstvého Game Change. Toto televizní drama o Sarah Palinové, ve kterém Julianne Moore předvádí jeden ze svých nejlepších výkonů kariéry, je totiž jedním z horkých favoritů na letošní ceny Emmy. Jeho režisér Jay Roach, u nás známý hlavně komediemi  o Austinu Powersovi, Fotr je lotr a následným druhým dílem, si už ale připravuje plac pro svou další politickou štaci na HBO.

Jeho nejnovější projekt se bude jmenovat K Blows Top a po nedávných prezidentských volbách se tak přesuneme dál do minulosti, do Studené války. Televizní film se bude zabývat postavou tehdejšího vůdce Sovětského svazu Nikity Chruščova a jeho třináctidenního výletu do Spojených států v době, kdy vztahy mezi oběma zeměmi byly už hluboko pod bodem mrazu. Téma pro solidní drama jak dělané. Titulní roli komunistického lídra si pak zahraje Paul Giamatti a ten si většinou blbé projekty nevybírá. Zní to zkrátka opět velmi dobře. Půjde navíc už o třetí televizní spolupráci HBO a Roache, který se nám tak v politických tématech vyložené zabydlel. Projekt se tak zřejmě dostal do těch správných rukou a na HBO už zřejmě sestavují další poličku pro následné prestižní ceny.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace