Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Reality Show: děsivé dálnice a parádní cvokhaus


ikona
Anarvin
reality show
Báli byste se víc v opuštěné psychiatrické léčebně nebo při pátrání po děsivých mýtických bytostech? Tentokrát s novinkou Haunted Highway 

Souhrny ze zahraničních reality show na TV Zone  

Haunted Highway S01E01

Zámořská kabelovka SyFy (Eureka, Lost Girls) přichází s novou reality show. Management televize najal čtyři zkušené/zanícené lovce paranormálních jevů, nakoupil dálniční známky a posadil je do jeepů: borci jsou vysláni zmapovat americká strašidla. My byli u toho – stojí Haunted Highway za shlédnutí, nebo ne?

Základní premisa seriálu počítá s dvěma dvacetiminutovými vstupy, tzn. že v každé epizodě bychom se měli zůčastnit honby za rozdílým párem mýtických bytostí. Jeden tým tvoří Jack Osbourne (synátor metalového pojídače netopýrů) a Dana Workman, druhý Jael de Pardo (ze seriálu Fakta nebo fikce) a Devin Marble. Všichni jsou to údajně ostřílení harcovníci na poli zkoumání paranormálních jevů a extrémní vědy a mají pro strach uděláno. Neoperuje tu žádný štáb, žádná záloha – jen tihle čtyři podivíni s krosnami, několika kamerami a zásobou plínek. To je vše. Více by se nám možná líbila poloviční délka seriálu s jedním týmem na přeskáčku, ale co.

Již při úvodním monitorování netvora z jezera Bear a pronásledování Vergaského Vlasatého muže se totiž tvůrci nedokázali vyhnout okázalé nudě. Sem tam se sice na termálním scanu při honičce lesem nebo na podvodním sonaru objeví věci, při kterých nás mrazilo do morku kostí, zbytek stopáže už ale tak zábavný není. Přípravy a interview se svědky aka Záhada Blair Witch bohužel nutí k zívání, časté reklamní bloky spolehlivě zabíjí atmosféru. A toho nepestrého natočeného materiálu! Stříhat, stříhat, stříhat.

Ještě, že lze celé problematice nevysvětlitelných jevů a oblud snadno uvěřit – lovci z nás nedělají tupce, netahají diváky za nos. I oni mají často nahnáno a vždy se snaží přijít s racionálním vědeckým vysvětlením. Ke spokojenosti to stačí tak nějak na půl. Snad nás příště zaujme i něco jiného než okukování paranormálně sličné Dany Workman! Haunted Highway potěší minimálně milovníky Paranormal Activity a nedávné The River, časem by se jako host mohl objevit třeba David Duchovny, co říkáte? (davies182)

Boj o záchranu velryb S05E06

Nalodění tří australských aktivistů na palubu Shônan Maru 2 vyvolalo akorát mnoho povyku pro nic. Zpráva se sice okamžitě rozmázla v médiích, Shônan ovšem bez problémů opustila pobřeží Austrálie, protože předání australských občanů zpět se uskuteční na otevřeném moři. Irwin tak nebude mít dostatek času na to, aby upláchnul z dosahu japonských radarů. A aby toho nebylo málo, Shônan přispěchala na pomoc i harpunová loď Yushin Maru 2.

Japonská flotila během této kampaně neponechala nic náhodě a Watsonovi nezbývalo nic jiného, než vyrazit vstříc do boje. A tentokrát šlo opravdu do tuhého, protože agrese ze strany Japonska skutečně kulminuje. Během pokusu malých člunů o několikanásobný prop-foul vrhali členové posádky Yushinu po svých protivnících těžké háky a neváhali se bránit ani dřevěnými holemi. Několik aktivistů bylo zasaženo a své si odnesl i jeden z kameramanů. Bitva ovšem pokračuje i nadále. (Jan_G)

Masterchef S03E11

Tento týden nám Masterchef nadělil pouze jednu epizodu, a tak jsme byli ochuzení o týmovou soutěž. Alespoň že Mystery Box Challenge byla tentokrát obzvláště vypečená. Kuchaři v tajuplné bedýnce našli mořského ježka! S tím se slepá Christine potýkala snad ještě víc, než onehdy s živým krabem, a tak o nejvyšší příčky protentokrát neusilovala. Nejlepší jídla z ježka připravili Josh, Stacey a Felix, přičemž Felix se svým rizotem také zvítězila. Hodně po ohodnocení toužila také Becky, která začíná být přesvědčená o své neomylnosti a pomalu se tak zařazuje mezi soutěžící, kterým úspěch stoupl do hlavy a ego postupně zatemňuje mozek.

Podobně je na tom i Felix, která po výhře prvního kola mohla určit, kdo bude ve vyřazovací části pracovat s jakou rybou. A místo toho, aby si pro sebe vybrala něco snadného, jako tuňáka nebo lososa, zvolila obtížnou rybu a málem na ní pohořela. Nejlepší výsledky překvapivě připravili ti soutěžící, kterým Felix záměrně šoupla ty nejnepříjemnější ryby (Frank, Monti a Becky) a naopak soutěžící s jednoduchými rybami úkol nezvládli. Poněkud nečekaně byla mezi nejhorší trojicí i slepá Christine, která navzdory svému handicapu doposud zářila, ale teď připravila nejhorší jídlo za dobu svého působení v soutěži (nedomrlého lososa). Už podruhé se mezi nejhoršími objevil David a už po několikáté Tali, který žije v iluzorním světě, ve kterém si nalhává, že jsou na něj porotci zasedlí, nebo že nechápou jeho fenomenální nápady. Inu, konečně ty jeho bludy nebudeme muset prožívat spolu s ním, protože se ho porotci konečně zbavili. Už bylo na čase. (Anarvin)

Nejsmrtelnější úlovek S08E14

Silný vítr odnesl ledovou pokrývku pryč z lovišť a tak se po třítýdenní pauze mohli všichni vrátit zpět na Aljašku a pokračovat v rozběhnuté sezóně. A zatímco se většina rybářské flotily vracela na místa, odkud předtím utekla do bezpečí, Wizard se blížil ke své poslední kleci řetězce. Při nárazu do ledovce došlo k výpadku proudu a celá loď se ocitla v naprosté tmě. Díky Lennyho hybnému zásahu se podařilo nahodit elektřinu, jak se ale ukázalo, z jednoho z motorů rapidně uniká olej. Wizard se tak musel na záložní motor vrátit zpět do přístavu, kde ho čekají opravy.

Ledové kry odnesly i několik Juniorových klecí, což způsobilo, že se naplnily bahnem, které udusilo drtivou většinu krabů. Nevraživá atmosféra panuje na palubě Ramblin´ Rose, protože posádka odmítá tolerovat sobecké chování kapitána Elliota. Nejen že nechal své muže trčet v přístavu, zatímco se vydal domů řešit své osobní problémy, ale ještě k tomu se je rozhodl neoprávněně osočovat. A když si konečně vysloužil jejich důvěru zpět velkými úlovky, přišel telefonát, že jeho ex přítelkyně zažádal o soudní příkaz k odebrání dětí z jeho péče. (Jan_G)

Great Escape S01E03

Great Escape pořád nestojí za moc, přesto se mu ale podařilo alespoň přinést doposud nejlepší epizodu. Mohl za to především výběr lokace – hra se pro tentokrát přesunula do vysloužilého blázince, který produkce nazdobila v hororovém stylu a připravila tak skoro strašidelnou epizodu. Tma, rozbité panenky a klauni, svěrací kazajky, vrzající prkna, stará cihlová budova s přebujelou zahradou, to vše dodávalo strašidelnému domu tolik potřebnou atmosféru.

O něco lepší tentokrát byly i jednotlivé soutěžící týmy. Ne že by byla nějaká dvojice vyloženě sympatická, ale alespoň protentokrát nikdo nebyl vyloženě na zabití a neúčastnili se žádní agresivní pomatenci. Great Escape tak se štěstím pro tentokrát připravil poměrně slušnou třičtvrtěhodinku strašení a hádanek. Bohužel, kdykoliv se soutěžící schovávali před hlídkující stráží (která soutěžící hledá a následně posílá zpátky na start) a kameraman zůstal normálně vystrčený ven, takže na něj hlídač kouká a tváří se jako by mu vůbec nebylo jasné, že kde vidí kameramana, musí být i soutěžící, okamžitě si vybavíte, jak je tahle show vlastně stupidní. (Anarvin)

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace