Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Falling Skies, Newsroom, Pravá krev


ikona
KarelR
seriálová nálož
Jak se daří upírům, Sorkinovi a mimozemšťanům? 

S krátkým hodnocením a čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Tentokrát tu najdete sci-fi Falling Skies, návrat Pravé krve a Sorkinovu konverzačku Newsroom. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

The Newsroom S01E03

OK, dokud bude The Newsroom nahláškované a protkané odkazy na Inception a Rockyho 2, bude zatraceně těžké tenhle seriál nemilovat. Třetí týden se Sorkinem ale nebyl jen o berličkách. Především dokázal, že má jeho nové dítko slušnou dramatickou hloubku, dokáže z herců ždímat maximum (Sam Waterson!) a jeho komentování reálných historických událostí je zatraceně zajímavý koncept. Připočtěte si k tomu šikovnou flashbackovou strukturu, jenž je výrazným krokem kupředu oproti strnulosti minulých dílů, a máte tu naivní pecku, který se nebojí dloubat tam, kde to novinařinu bolí nejvíc. Byznys ale konečně začal oplácet uštědřené rány (probuzení spícího titána jménem Jane Fonda stálo za to), takže nás ten pravý boj o intergritu teprve čeká. Skvěle!

Pravá krev S05E05

Tak Russell Edgington je konečně zpět. Sice se objeví jen v samotném závěru, ale i přesto budou fanoušci tohoto záporáka nanejvýš spokojeni a vypadá to, že i v této sezóně se máme od něj na co těšit. Zajímavé věci se však dějí také mimo závěrečné minuty. Sookie, Bill, Eric a Alcide totiž musí starobylého upíra nejdříve najít a ostatní linie stojí taky za pozornost, dokonce ta okolo Tary zvykající si na svou novou podobu. A to už je co říct. Jen linky okolo Terryho a Lafayetta začínají být až moc divné. U prvního jmenovaného se z toho dá však ještě šikovně vybruslit. Sookie navíc ukazuje, že i ona umí prohodit několik výborných hlášek. Stačí ji k tomu jen pár lahví alkoholu a následná kocovina. True Blood je zkrátka stále zárukou dobré zábavy. Kromě toho to vypadá, že na HBO si někdo dělá sbírku hlav amerických prezidentů. Po hlavě George Bushe ve Hře o trůny se zde totiž dočkáme kebule Barracka Obamy v podobě masky na jednom z neznámých střelců. Jaký prezident a kde vystaví svou hlavu příště? (Spooner)

Falling Skies S02E05

První polovina druhé série Falling Skies je za námi, nic převratného však nečekejte. Pořád se zbytečně moc mluví a málo střílí. Posledních pár epizod to vypadalo, jakoby se seriál akci přímo vyhýbal a nejinak tomu bylo i v páté epizodě. Opět se setkáme s Rickem, který se spolu s Benem přidal k dalšímu odboji a hoši zřejmě razí heslo: kolikrát jsi odbojářem, tolikrát jsi teenagerem. Aby toho nebylo málo, tak kromě rodinných vztahů, už nám tu pořádně začínají kvést i ty milostné. Hal a Maggie měli čas si hezky všechno vyříkat – aby ne, když se jejich linii věnovala snad třetina celé epizody. Vztah Toma a Anne se příliš neřeší, tam už je zřejmě ruka v rukávu. Jediná skutečně zajímavá věc tak bylo zjištění, respektive potvrzení toho, že všichni skitteři nejsou jen poslušní vojáčci. I přes slabší epizody si Falling Skies drží slušnou sledovanost a fanoušci se tak můžou těšit na třetí sérii, která už byla objednána na příští rok. (Dr.Z)

The Newsroom je na špici, Pravá krev je stále poctivou zábavou a Falling Skies odmítá příjemně překvapit.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (1)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace