Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Top 5: Nejlepší seriálové zašívárny


ikona
Spooner
hospodytop 5
V jakém seriálu čepují nejlepší pivo? A kde vaří to nejlepší kafe? 

A je tady zase víkend, ke všemu ještě hodně slunečný, a mnoho z vás jistě navštíví nějakou blízkou hospůdku, či jiná místa disponující přátelskou atmosférou a litry alkoholu. Každý musí totiž čas od času vypnout a někde se zašít s přáteli. U našich oblíbených seriálových postav to pak platí dvojnásob. I v seriálovém světě proto existuje nespočet populárních hospod, kaváren či jiných stravovacích zařízení, do kterých si postavy chodí jen tak pokecat…a často i hodně popít. Spousta podobných podniků pak ke svým seriálům neodmyslitelně patří a my si teď probereme ty nejlepší z nich, ve kterých se můžeme s našimi oblíbenými postavami zašít.  Z celkem logických důvodů tak v Top 5 nenajdete ani jeden oblíbený bar z Pravé krve. V nich si totiž moc pohody neužijete a půjde vám v nich doslova o krk. Nyní už se ale přesuneme k pěti nejlepším seriálovým podnikům.

5. Cheers – Cheers bar

Začneme hned pořádnou americkou klasikou, která však u nás ještě nestačila dostatečně zvětrat. Zde totiž bar Cheers z Bostonu není tak žádaný a je to docela škoda. Typický americký bar, který vede pohodář Sam Melone a stálí zákazníci jsou zároveň jeho nejlepšími kamarády, zkrátka nabízí dostatek vtipných situací, které pobaví i po letech. V současnosti běžící sitcom Sullivan and son této klasice rozhodně není podobný náhodou, stylem humoru však svému hospodskému předchůdci nesahá ani po panáka.

A přitom to dlouho vypadalo, že legendární bar bude mít definitivní zavíračku již po první sezóně. Nakonec zde však sympaťák Ted Danson čepoval pivo úctyhodných jedenáct sezón a jeho partička během této doby nasbírala 28 cen Emmy. Ze skupinky štamgastů se navíc poté oddělil jistý Fraiser Crane a se svým samostatným seriálem se stal bezmála stejně legendárním jako bar, ze kterého pocházel. A to už o kvalitách bostonského baru hodně vypovídá. Takže jestli jste na tento podnik ještě nikdy nenarazili, klidně tam zkuste zajít. Zdejší pivo a humor bude jistě chutnat i po letech.

4. Gilmorova děvčata – Lukovo bistro
Po pořádné kalbě by člověk měl však opět nabrat hodně energie a k tomu je potřeba pořádný šálek kávy, správně propečený burger a hlavně pořádná dávka sympatického humoru. Přesně takovou kombinaci najdete v malebném seriálovém městečku Stars Hollow a hlavně v bistru u Luka Danese, sympatického chlapíka s baseballovou čepicí na hlavě a s dostatkem vtipných hlášek na skladě.

Samotné bistro možná ze začátku přehlédnete, jelikož u něho stále visí nápis starého železářství, ve kterém dřív Luke pracoval se svým otcem. V malém městě s pár ulicemi ovšem není nikterak těžké Lukovo bistro najít. Přátelská atmosféra a laskavý humor vás navíc brzo okouzlí a po jediném vtipném rozhovoru s upovídanou Lorelai, její až příliš chytrou dcerou Rory či místním popletou Kirkem už nebudete chtít pít kafe nikde jinde.

3. Jak jsem poznal vaši matku – Hospoda U MacLarena
Nyní se ovšem vrátíme zpět do hospod a hned se zastavíme v té v současnosti nejpopulárnější. Putyka U MacLarena toho už díky seriálu Jak jsem poznal vaši matku zažila také dost. Oblíbená seriálová pětice zde ve svém tradičním boxu propila spoustu alkoholu a prokecala zde již hodně času. Ted zde neustále hledá svoji vyvolenou, Barney díky svým neselhávajícím trikům sbalil dokonce i místní číšnici Wendy a zbytek party tady zažil také spoustu srandy. A my jsme naštěstí byli vždy u toho.

Oblíbená lokace, která sídlí hned vedle Tedova bytu, je inspirována barem McGee´s, do kterého chodili tvůrci rádi zapařit. Bar samotný pak byl pojmenován podle jejich jejich asistenta Carla MacLarena. Těžko říct, jestli tvůrci ve skutečnosti prožili ve svém oblíbeném baru takové šílenosti jako jejich seriálové charaktery. To nám může být vlastně úplně jedno. Hlavní je, že nás hospodské debaty a příhody Tedovy party dokážou bavit již přes sedm let. Tento bar zkrátka nejde nemilovat, na to už tady Barney Stinson přijal spoustu výzev.

2. Přátelé – Kavárna Central Perk
Když se řekne A, musí se logicky zmínit i B. Před litry prolitého alkoholu z Matky zde totiž bylo dobré kafe v přátelské společnosti. Tedy pokud tu kávu nevařila Rachel. Kavárna Central Perk patří k legendárním Přátelům totiž stejně neodmyslitelně, jako pro partičku vždy dostupný gauč. Nesmělý šéf Gunther, falešně zpívající Phoebe a nekonečně přátelské debaty o všem možném, to vše k této lokaci nadosmrti patří.

Kavárna se nachází necelých sto kroků od Moniččina bytu, což je taky hlavní důvod, proč do ní legendární kamarádi chodí. Lokace samotná se pak pro Přátelé stala jedním z nejdůležitějších míst v jejich životě. To zde se Rachel s Rossem poprvé políbili a také sem si šli všichni naposledy sednout po závěrečných minutách seriálu. O všech vtipných scénách a hláškách tu pronesených se už nemusím zmiňovat vůbec. Kavárna Central Perk prostě ve společnosti nejznámějších podniků nemohla chybět a my se do ní budeme vždy rádi vracet.

1. Simpsonovi – Hospoda U Vočka
Tady snad ani nikdo nemohl čekat něco jiného. Nejdéle otevřená seriálová putyka, ve které jsme si však užili také nejvíce zábavy. Pivo Duff zde čepuje ne moc pohledný a ještě méně vlídný barman Vočko Szyslak, který má po jedné ruce vždy k dispozici svou neselhávající brokovnici a na dosah té druhé ruky se mu válí jeho nejvěrnější štamgast Barney. Skupinku věrných opilců pak vždy rád doplní také Homer společně s Lennym a Carlem. Nejčastějším volajícím pak není nikdo jiný než nejslavnější mladý výtržník Bart Simpson.

Důvodů, proč tento bar a Homerův druhý domov milovat, je zkrátka víc než dost a myslím, že je zbytečné je všechny vyjmenovávat. I když se sám Vočko snažil image baru několikrát změnit, tak fanouškům bude navždy nejbližší ta nejskromnější a nejšpinavější verze. Užili jsme si v ní totiž už spoustu srandy. Snad tato putyka ještě dlouho nezavře a bude nás bavit několik dalších sezón.

A co vy? Do jakého seriálového podniku vždy nejraději zavítáte?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace