Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pohled do budoucnosti Californication


ikona
Krasa
californicationduchovnyfaithkapinosmoody
Šestá sezóna ukončí příběh Hanka Moodyho. Jaká bude a co po ní? 

Tom Kapinos od pohledu nevypadá jako hollywoodský playboy. Přesto se mu však podařilo jednoho takového vytvořit a to v seriálu, který se zasloužil o zboření rovnou několika televizních hranic. Californication, jehož je producentem a hlavním scénáristou, vtipně a zatraceně sprostě reflektuje současnou dobu a taktéž si po svém vykládá žánr televizní komedie. Z prvoplánové vulgarity totiž udělal hlavní výhodu, a ačkoliv je divákovi při sledování jasné, že by se dané dialogy daly vést mnohem umírněněji, seriál nepůsobí nikterak strojeně.

Californication má za sebou pět sérií, konkrétně šedesát dílů. Stopáž jedné epizody jen málokdy překročí půlhodinu a zřejmě i proto se Kapinosovi již pátým rokem daří udržovat hvězdu Hanka Moodyho tak vysoko. Dvaapadesátiletý herec David Duchovny, do té doby známý coby Mulder z Akt X, se tím stal hrdinou mladé generace. Z elegána řešícího mimozemské záhady se vyklubal neskutečný pařmen s bandou krásných holek po ruce, poloplnou láhví Jacka Danielse a skvělým, leč zaháleným spisovatelským talentem. A tato studnice sprosťáren a skvělých hlášek definitivně vyschne začátkem dubna 2013.

Televize Showtime je známá svým uměním včas odcházet. Kupříkladu Dexter, který přitom dané stanici vydělává nesmírné peníze, svoji pouť ukončí již za dva roky. Hank Moody opustí almanachy televizní historie šestou závěrečnou sezónou. Kapinos, i vedení Showtime, se tohoto odchodu rezolutně drží, ačkoliv samozřejmě nikdo z diváků netuší, jakým způsobem tato série bude končit. Tvůrce Tom Kapinos se však před časem přiznal, že by milerád se svojí mateřskou televizí spolupracoval na novém projektu a že mu v hlavě šrotuje nápad vytvořit spin-off Californication. A sexem, drogami i rocknrollem by se to v něm mělo hemžit taktéž.

Co se týče poslední série, autoři si dávají s nástinem příběhu pěkně načas. Ono Californication samo o sobě je spíše dialogovou hrou plnou dílčích zápletek, nežli dějovým eposem, takže se dá mnoho vyvodit i z oznámených postav. Tou patrně nejvíce zásadní je Faith. Tato mladá žena je skutečně věrna svému jménu. Kapinos ji popsal slovy „co se stane nevinné katoličce, když s ní vytřete podlahu špinavou od rock and rollu a necháte se ji zamilovat se do ďábelských hudebníků“. Faith zkrátka nebude tou nejpříkladnější křesťankou a bude se kolem ní motat řada známých zpěváků. Jedním takovým by měl být i nedávno oznámený Marylin Manson.

Faith je zřejmě nejzásadnější vedlejší postavou série. Podle Kapinose by měla být dokonce hlavní hrdinkou onoho chystaného spin-offu, na což samozřejmě řada fanoušků zareagovala dosti nedůvěřivě. Stejně tak tomu je i s obsazením této role. Maggie Grace je herečka známá především ze Ztracených a rozhodně se nejedná o žádnou hereckou kometu. Uvidíme, jak jí nabídnutá role bude svědčit a zda dokáže být tím správným člověkem, který nahradí Davida Duchovnyho v historkách Toma Kapinose. Druhou postavou, s níž strávíme poslední tucet epizod Californication, je Atticus Fletch. Tento zrzavý blázen by měl v seriálu psát scénář k rockovému muzikálu na motivy Hankovy dřívější knihy. To už je samo o sobě zdrojem řady zábavných situací, zvláště když bude Attica hrát Tim Minchin, v Americe známý komik, který své historky vyjadřuje skrze ujeté písně.

Šestá série Californication začíná až v takzvané „mid-season“, čili až v lednu 2013. Do té doby se jistě osvětlí i mnoho dějových střípků či se objeví zprávy o pokračování díla Toma Kapinose na televizi Showtime. A co vy? Viděli byste raději ještě jednu sérii s Hankem, Charliem a známými postavami anebo se těšíte na fungl nové dílo nejsprostšího scénáristy současnosti? Své důvody neváhejte vysvětlit v komentářích.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace