Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sherlockovy hádanky ke třetí sezóně


ikona
Spooner
sherlock
Tvůrci oblíbeného detektiva nás tajemně lákají na další sérii. 

Důvody, proč všichni seriálového Sherlocka od BBC zbožňují, je asi zbytečné vyjmenovávat. Geniálního detektiva v moderním pojetí si zkrátka zamilovaly milióny fanoušků po celém světě a to jsme se dočkali zatím pouhých šesti dílů a na každou novou sérii čekáme jak na smilování. Tu nadcházející uvidíme nejdříve na podzim příštího roku a fanoušci budou ještě přes rok netrpělivě čekat na vysvětlení napínavé situace z konce druhé řady. Tvůrci Steven Moffat a Mark Gatiss ale mají své fandy rádi, a proto se je rozhodli nalákat…pouhými třemi slovy. S touto fintou přišlo tvůrčí duo již před druhou řadu, kdy taktéž diváky navnadili třemi slovy, za kterými se skrývaly povídky Arthura C. Doyla, kterými byly jednotlivé epizody inspirovány. Tenkrát se jednalo o slova žena, pes a pád. Dnes už samozřejmě každý ví, že onou ženou byla Irene Adler z povídky Skandál v Čechách, oním psem byl samozřejmě ten baskervilský a pádem byl myšlen ten související se Sherlockovou domnělou smrtí v povídce Poslední případ. A jaké indicie si pro nás tvůrci připravili tentokrát?

Vyvolenými slovy, která můžou částečně odkrýt děj pro další sezónu, tedy jsou: krysa, svatba a poklona. Již teď je jasné, že uhádnutí správné povídky bude těžší než posledně, jelikož možností je zde několik a na internetu se o nich samozřejmě začalo již horečně spekulovat. My si tyto spekulace jako vždy v rychlosti shrneme. Již u krysy se totiž nabízejí hned čtyři možné povídky k inspiraci. Nejvíce se mluví o případu Obří krysy ze Sumatry, dále je prý také ve hře Upír ze Sussexu, Záhada Boscomského údolí nebo Údolí strachu, ve kterém se opět velmi často zmiňuje detektivova nemesis Moriarty. Chronologicky se ovšem Údolí strachu odehrává před Posledním případem, takže šance u této povídky nejsou příliš velké. Také u svatby je hned několik adeptů. Z největší pravděpodobností se jedná o povídku Urozený ženich, pro fanoušky zní však mnohem zajímavěji román Podpis čtyř, ve kterém se poprvé setkáme s Watsonovou budoucí ženou Mary. Další svatební možností může být povídka Osamělá cyklistka. Se slovem poklona už je to naštěstí mnohem jednodušší, jelikož zde se přímo nabízí povídka Poslední poklona, která je chronologicky závěrečným Holmesovým případem. Chtějí nám snad tvůrci naznačit, že třetí sezóna bude pro Sherlocka a jeho věrného parťáka zároveň tou poslední? Snad tomu tak nebude a geniální dedukce oblíbeného detektiva nás tak budou bavit ještě dlouho. Už teď je totiž jasné, že se příští rok máme zase na co těšit.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace