Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Boss, Grimm a finále Pravé krve


ikona
Spooner
seriálová nálož
Upíři předávají žezlo podzimním pokračováním. 

S krátkým hodnocením a čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Tentokrát tu najdete novinku Major Crimes, návrat Pravé krve, western Hell on Wheels, detektivky Grimm a Copper, Bosse a pátou sezónu Perníkového táty. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

Boss S02E02

Tak to netrvalo dlouho: historicky první slabší epizoda Bosse hned ve druhé epizodě nové řady? I když, jak se to vezme. Po nemilém zvratu z minula dostává starosta Kane spoustu prostoru pro přemýšlení, což pro šokované diváky znamená nemálo razantních změn. Svěží duch minulého děje je rázem ten tam, Starz si je poprvé očividně nejistá v kramflecích. Na což potom doplácí nejen jakoby horkou jehlou spíchnutý scénář, ale také herecké osazenstvo, jenž nedostatky v dialozích cítí a posléze bohužel reflektuje před kamerou. Ale netřeba se děsit. Několik prazvláštních střihů a zmatečná první polovina nikoho nezabije, vše lze navíc s odřenýma ušima obhájit jako postupující Tomovy halucinace. Stačí prostě věřit, že bude lépe – ke konci fasujeme ujištění, že dramatické zvraty Boss stále umí, stejně jako dokáže být pořád dokola kulervoucí ona nekonečná bitva o svrchovanou moc nad Chicagem. Stačí mírné škobrtnutí jedné postavičky na šachovnici, a uvidíte, jaké peklo se mezi úlisnými, vyčkávajícími supy nad hracím polem rozpoutá. (Davies182)

Breaking Bad S05E07

Minulá epizoda skončila Walterovou tajuplnou nabídkou. Teď jsme konečně zjistili, oč běží. Walter se pokusil s kupci methylaminu domluvit. Mikea vyplatí, tak jak bylo celou dobu v plánu, aby mohl byznys opustit. Nicméně methylamin kupovat nebudou. Nechají ho Waltovi, který z něj bude dál vařit perník, a všichni na tom nechutně zbohatnou. Při tom se Walter pokusil dál udržet v kšeftě Jesseho, i když ten už několikrát dal jasně najevo, že s vařením skončil. Oba pánové se rozešli ve zlém, ale zakrátko měli mít mnohem větší potíže. Hank se rozhodl, že Mikea nachytá na švestkách za každou cenu a nakonec se mu to povedlo. Walt Mikea stačil na poslední chvíli varovat, ale když mu na opuštěné místo přivezl pár osobních věcí, oba muži se pohádali a nakonec Walter Mikea zastřelil. Pokud stále ještě někdo pochybuje o tom, že záporákem tohohle příběhu je Walter White, tady dostal definitivní důkaz. (Anarvin)

Copper S01E02

Co bylo naznačeno v pilotu, to se nyní rozvádí. Copper zkrátka pořád nevypadá na tuctovou epizodní detektivku, ale spíše na pomalu plynoucí a pochmurnou story o jednom neortodoxním policistovi s neblahou minulostí. Špinavý vizuál, nekompromisní násilí a zamotaný příběh se tentokrát ještě více dere na povrch a ukazuje, že rozlousknout jeden obyčejný případ nebude jenom tak jednoduché. Postavy jsou morálně nejednoznačné a začíná se profilovat jejich povaha a příklon k „špatné“ nebo „horší“ straně. V druhém díle se ještě více poukazuje na pouto detektiva Corcorana s malou Annie, která mu velmi vzdáleně připomíná vlastní dceru. Proto jí pomůže vykonat pomstu a nastraží past na Haverforda, který zabil její sestru. Uvidíme, jaké další střípky Corcoranovy minulosti se dozvíme v následujících dílech. Rozjezd je to totiž pořád dost slušný. Ale pořád je to jenom rozjezd... (mcb)

Hell on Wheels S02E03

Na počátku byla krev. Bohannon čelí nevraživosti ze strany dělníků, které při svých loupežích Durantových vlaků ochudil o výplaty. Druhou komplikací retardující už tak pomalou stavbu železnice je vražda německého předáka zodpovědného za brutální umlácení prostitutky. Pro někoho spravedlnost, pro jiného chladnokrevná zabití přítele a krajana. Celý kemp se proto rozdělil na dva tábory, v jejichž středu stojí Švéd, ďábelsky našeptávající každému nastavenému uchu přesně to, co chce dotyčný slyšet. I ti nejpoctivější se tak dopouštějí hříchů a téměř každé jednání je jen podnětem k dalšímu vraždění. Pečlivě zpracované nitky druhé řady se příjemně splétají do kompaktního celku, ovšem vzhledem k poměrně sterilní režii to tentokrát nevyšlo tak dokonale a s takovou razancí, jako u obou předchozích epizod. (JAn_G)

Major Crimes S01E03

Se třetím díle stále mírně nadprůměrné kriminálky nyní přichází i humor. Tedy, ne že by celá epizoda hrála na komediální notu, to rozhodně ne. Tvůrcům se jen konečně zadařilo využít otravného spratka, o nějž se kapitán Raydorová doma stará, k nenucenému pobavení nic netušících diváků. Protože každý, kdo by čekal několik úsměvných situací v jinak tragickém příběhu zdrogované řidičky, která má na svědomí smrt čtyř lidí, by si lhal do kapsy. Major Crimes tak poprvé dokazují, že v mezihře strhujícího vyšetřování lze s přehledem nalézt prostor i pro dva, tři povedené gagy – sklouznutí k atmosféře rodinných sitcomů se přitom rozhodně bát nemusíte. Napětí, nová dávka duchaplných dialogů a poutavých výslechů v upocené zadržovací místnosti, další naplněná očekávání. A drama. Dle mého se seriál přílišného poklesu svých kvalit bát nemusí, staronová kriminálka stanice TNT je naopak na dobré cestě k několika stravitelným sezónám. (Davies182)

Grimm S02E02 + S02E03

Bylo jen otázkou času, než se o Nickovy aktivity začne někdo zajímat. K jeho smůle to je zrovna FBI a i když jsou zvídaví agenti pravdě ještě na hony vzdáleni, i tak mu házejí velké klacky pod nohy. Opět se dozvídáme trochu víc o policejním šéfovi, který zřejmě patří mezi šlechtu a ze slov čarodějnice Cathrine můžeme usoudit, že to nebude zrovna příjemná potvora. Ať už je to sebevětší příšera, zachránil Juliette. Sice ze svých sobeckých důvodů, ale i to se počítá.

S příchodem Nickovy mamy (určitě ještě neřekla poslední slovo), s tak trochu bláznicím Hankem a s Juliette se ztrátou paměti, se všechno krapet zamotalo a zřejmě se život našich hrdinu z Portlandu už asi jen stěží vrátí do zajetých koleji z první řady. Na druhou stranu se teď seriál nejspíš více zaměří na dění okolo tajemné šlechty a možná i odboje - s pár členy jsme už tu čest měli. Je jedině dobře, že tvůrci Grimma s některými věcmi neotálejí a nesnaží se diváka "napínat" zbytečně dlouho. Hank musel na Nickovo tajemství dřív nebo později přijít (jinak by to byl houby detektiv) a je určitě lepší, že to bylo dřív, respektive na začátku druhé série.

To s Juliette je to horší, z věčného spánku ji sice probudil ten s pravým srdcem... ehm... ehm... i tak ale nevyvázla zcela bez úhony. Vzpomínky na Nicka jsou ty tam a Grimm si bude muset na nějaký čas ustlat na gauči. Mamča, která nakope zadek kdejaké příšeře se ve třetím dílu sice neobjevila, takže se můžeme zatím jen dohadovat co má za lubem, ale vsadil bych se, že informaci o šlechtě v Portlandu nenechá jen tak. Policejní šéf by se tak měl mít na pozoru, zřejmě bude mít brzy návštěvu. (Dr.Z)

Pravá krev S05E12

Tak to byla jízda! Bylo jasné, že tvůrci v závěrečném díle přitvrdí a stane se zde nejspíš hodně věcí. Tak našlapanou epizodu se smrtícím tempem a řadou výtečných a náležitě šílených momentů jsem ale skoro nečekal. Až v závěrečném díle si navíc člověk uvědomí (tedy minimálně já), jak moc byla tahle sezóna utržená ze řetězu a že tvůrci museli mít k dispozici víc drog, než obvykle. Někdy to bylo ku prospěchu méně, někdy více. Po většinu série jsme však opět dostali nadprůměrnou porci výtečné zábavy a černého humoru. Finální epizoda pak svým humorem a množstvím šíleností ostatní epizody hravě převyšuje. Eric konečně vykoná svou pomstu, Sam si připíše nejefektivnější zabití upíra této série, Andy se dočká vílího porodu, Jason zmagoří a Bill už je pro jistotu za hranicí šílenství dávno. Prostě pravá esence True Blood bez jediného hluchého místa. Musíte se sice povznést nad faktem, že vidlácký policajt zde bez problémů postřílí elitní upíří komando a že některé triky zde vypadají hodně lacině. To však k tomuto seriálu prostě bude patřit již napořád. Pokud jste tedy s tvůrci této náramně krvavé šílenosti na jedné vlně, tak si jí hodně užijete.

Letní sezóna pomalu končí a máme na krku podzim. K čemu jste se úspěšně vrátili a zaujala vás některá z novinek?

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace