Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Top 5: Nejlepší písně z Glee


ikona
Spooner
top5glee
Jaká výborná hudební čísla přinesla třetí řada populárního seriálu? 

O seriálovém hitu plném zpívajících puberťáků a chytlavých písniček už se toho napsalo mnoho. Jedni ho zbožňují, druzí se nad ním ušklíbají a posmívají se mu. Naše desítkové hodnocení minulé sezóny ale jasně ukazuje, na které straně stojíme my. Bývalí i současní studenti z Mckinleyeho střední školy si už ovšem připravují hlasivky na novou sérii, která nás čeká již příští týden. Je proto na čase si zopakovat, která hudební čísla nám v minulé výborné řadě utkvěla v hlavě nejvíce. Bude mezi nimi i váš favorit?

5. Blaine Anderson – Cough syrup

Hned první vybranou písničku byste si asi do svého přehrávače na první poslech nepřidali. Tato předělávka od Young the Giant, ve které Darren Criss předvádí jeden ze svých nejlepších výkonů, totiž správně vyzní až s obrazovým doprovodem, ve kterém se provalí sexuální orientace jedné z vedlejších postav seriálu. Postava Davea se navíc s onou skutečností nevypořádá moc dobře. Píseň pak tento příběh skvěle doplňuje a jeden z emocionálních vrcholů seriálu je na světě.

4. New Directions – Paradise By The Dashboard Light
Oblíbený sbor zpívajících mladistvých se na třetí pokus konečně dočkal i vytoužené výhry v celonárodní soutěži. Bylo by tak hříchem si nepřipomenout, jakým singlem si tuto cenu populární postavy vyzpívaly. Cover písničky známého tučného rockera Meat Loafa se jim navíc hodně povedl a hlavní postavy zde dostaly dost prostoru pěvecky zazářit.

3. Noah “Puck“ Puckerman – School´s out
Jestli si u nás některý člen sboru nasbíral plusové body, tak to byl rozhodně místní grázlík Puck. Ten se totiž, na rozdíl od většiny osazenstva, nebál také rockovějších vypalovaček a vzal si na paškál například Van Halen nebo Bruce Springsteena. Je jasné, že jeho rockové pokusy znějí trochu popověji, ovšem i tak patří jim přezpívané songy mezi ty nejzajímavější. Předělávka rockové vypalovačky od Alice Coopera pak jednoznačně vede.

2. The Troubletones – Rumor has it/Someone like you
Britská zpěvačka Adele válcuje v posledních letech hitparády jako uragán a kdo si v Británii či Spojených státech nekoupil její desku, jako by nežil. Mánie okolo této talentované zpěvačky si samozřejmě všimli i tvůrci Glee a připravili pro její fanoušky výborný mash-up dvou písniček jejich idolu. No a fanoušci byli spokojeni, protože se dočkali chytlavého coveru, ke kterému se hlasy Amber Riley a Nayi Rivery výborně sedí.

1. Sebastian Smythe a Santana Lopez – Smooth Criminal
Žáci střední školy nenechali hudební nit suchou ani na samotném králi popu a v třetí sezóně jeho písním věnovali rovnou celý díl. Hudební vrcholem tohoto dílu a vlastně i celé série pak byl duet, nebo v tomhle případě spíše duel, ve kterém se oblíbená a půvabná Santana snaží přezpívat rivala z konkurenční školy. Vznikl z toho velice nápaditý cover, který se místo popových melodií spolehnul na dvojici schopných cellistů a dva výborné pěvecké výkony. Méně holt někdy opravdu znamená více.

Výborných písní by se pochopitelně našlo ve třetí řadě ještě mnohem víc a do Top 5 se jen tak tak nevešly například písničky Fix you, Hot for teacher, Shake it up nebo Mean. Jaké hudební číslo jste si v minulé sérii oblíbili vy?

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace