Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Hell on Wheels a finále Breaking Bad


ikona
KarelR
seriálová nálož
To zase bude nesnesitelné čekání... 

S krátkým hodnocením a čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Tentokrát tu najdete detektivky Grimm a Copper, western Hell on Wheels a pátou sezónu Perníkového táty. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

 

Breaking Bad S05E08

Je to tak vážení, je za námi poslední letošní díl Breaking Bad. Na další epizodu si budeme muset počkat až do příštího léta! A bude to sakra dlouhé čekání, protože osmá část páté série nastínila velké věci. Walter se vyrovnal se zabitím Mikea, ve velkém stylu odrovnal všechny bývalé kumpány, kteří by mohli promluvit, a s pomocí Lydie upekl plán na dodávání perníku k nám do České republiky. Pět procent z nás jsou podle seriálu závisláci, takže tu máme trh jak noha. Ve skladišti se mu nahromadila obří hromada peněz, za každým rohem najednou nečíhal problém a Skylar už k Waltovi nebyla tak odmítavá, jako doposud. Walterovi se zkrátka splnily všechny jeho kriminální sny. Jenže na jeho tváři je vidět, že když drogový byznys přestal být výzvou, začala ho rutina ubíjet a možná ve Waltovi také začalo hlodat svědomí. Už už to vypadalo, že svět drog z vlastní vůle opustí, když v tom si Hank dal šťastnou náhodou dvě a dvě dohromady a zjistil, kdo vlastně je tajemný Heisenberg. Příští léto nás čeká epická honička kočky s myší. To čekání bude nekonečné.

 

Hell on Wheels S02E04

Čím blíže je stavba železnice posvátnému území indiánů, tím agresivněji se kmeny rudochů začínají chovat. Poté, co byli svědky mučení a následné smrti kolegy, se dělníci rozhodli stávkovat. Ve strachu o svůj holý život se obrátili proti všem rozkazům, což komplikuje život zejména nervóznímu Durantovi. Je tedy na Bohannonovi, aby vrátil vše do starých kolejí, a to ať už jsou jeho metody jakkoliv drastické. Mezitím se z Elama, vzhledem k běhu událostí nad nimiž nemá kontrolu, stává zlomený pistolník, proti němuž se obrátili i jeho vlastní lidé. Přestože čtvrtá epizoda nabízí spoustu skvělých scén, zejména ty, které se týkají Elamovy postavy, jako celek je poměrně nevyrovnaná. Režie je překvapivě unylá, tempo výrazně pomalé a dokonce i těm akčním scénám chybí jakýkoliv náboj. Dramatické momenty sice fungují i nadále, k atmosféře prvních dvou epizod má Scabs stále na míle daleko.

 

Copper S01E03

I po třetím díle stojí tahle netradiční kriminálka americké BBC na úplném začátku. Třetí epizoda s názvem In the hands of Angry God nás stále nepřesvědčila, že se Copper v budoucnosti osvědčí a nebude jen jednou z mnoha sezónních záležitostí. Policista Corcoran má tentokráte pochybnosti, že všemi obviňovaný černý pastor není skutečným vrahem zlynčovaného Ira. Hlavní postava seriálu s někdejší vervou Radka Johna bojuje proti systému a omšelým principům, avšak jejímu představiteli zatím zoufale schází charisma. Copper tak zatím působí jako výpravou levnější, námětem však nesmírně zajímavý seriál, kterému se nedaří zaujmout prostřednictvím svých postav. Už potřetí budeme pravit - na konkrétní soudy vyčkejme dalších epizod. Těžko říct, jestli se BBC America pochlapí a přinese i něco více, než všudypřítomnou špínu a extrémně husté plivance.

 

Grimm S02E04

Po trochu akčnějším a zajímavějším začátku druhé řady se Nick Burkhardt vrací do zajetých kolejí a opět vyšetřuje nějaký ten případ. Tentokrát se mezi Wesseny začala šířit ošklivá nemoc, která je po čase v podstatě promění v zombie. To Monroe a Rosalee mají jiné starosti a konečně se začínají trochu sbližovat. Jak se však dalo čekat, nebude to úplně bez problémů. A Kapitán Renard musí opět řešit šlechtou poslanou příšeru, která má zálusk na Grimma. Čtvrtá epizoda se možná na první pohled zdá být o ničem, ale umožní rozvoj hned několika postav. Tak například Hank, vzhledem k tomu, že už zná Nickovo tajemství, se dozvídá, co je to vlastně kolem něj za svět. Obávám se ale, že to na něj bude asi moc a mohl by udělat nějakou hloupost. Juliette se snaží si vzpomenout a nejspíš se jí to podaří, otázka je, co všechno si vybaví. Jiskření mezi Monroem a Rosalee bylo znatelné už od jejich prvního setkání, snad s tím nebudou tvůrci dělat žádné kotrmelce a dají ty dva dohromady.

 

 Opouští nás skvělé Breaking Bad, Grimm a dobovky se zakopávají ke standardu.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace