Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Boss a návrat Sons of Anarchy


ikona
Spooner
seriálová nálož
Motorkáři vracejí úder a v Chicagu začíná být horko. 

S krátkým hodnocením a čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Tentokrát tu najdete dvojitou dávku politického Bosse a návrat motorkářského dramatu Sons of Anarchy. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

 

Boss S02E03 a S02E04

Strhujícího Bosse muselo ono škobrtnutí v druhé části nové řady sakra bolet, v zatím posledních dvou epizodách se totiž Starz opět předvádí v tom nejlepším světle. Napětí je zpět! Zřejmě nejpovedenější politický seriál seriál současnosti již nesází zejména na šokující cliffhangery v závěru každého dílu, nýbrž dokazuje, že umí atmosféru stavět i pozvolna. Grády první sezóny jsou zkrátka zpátky v plné parádě, ke slovu se pak konečně razantněji hlásí i nové postavy. Čas se v nebezpečné autoritativní hře nemilosrdně krátí, všechny charaktery se zde v podstatě přetahují buďto o moc, nebo o respekt v rodinném či pracovním zázemí. Stěžejní dějové fragmenty a důležité zvraty jsou nám servírovány jakoby mimochodem, ale s o to důraznějším efektem a například ohromující scéna při večerním stolování tu ve své hrůzyplnosti připomene Americkou krásu. Minule jsem Bossovi vytknul mírně přetažené Tomovi halucinace. Tvůrci se ale naštěstí experimentování nezalekli a ze způsobu, jakým se nemoc chichagského starosty postupně rozvíjí, teď padá čelist: dříve nebo později někdo začne prozíravě čmuchat kolem Kaneova vrzajícího křesla a nastane peklo – TVZone se jeho ohnivými jazyky nechá velmi rádo obklopit. (Davies182)

 

Sons of Anarchy S05E01

Podzimní seriálová nadílka nám pomalu ale jistě začíná a v té mimo jiné přijíždějí také drsní motorkáři z Charmingu. Ti už několikátým rokem patří k dramatické špičce, řadí se k nejsledovanějším seriálům na amerických kabelových televizích a bez problémů tak přitáhnou k obrazovkám více lidí než takový Dexter nebo Hra o trůny. A to už něco znamená. Tvůrci Zákonu gangu navíc mají tuto sezónu rozhodně na co navazovat, jelikož ta minulá nastavila laťku proklatě vysoko a řadí se bez problémů k tomu nejlepšímu a nejnapínavějšímu, co jsme loni mohli na svých monitorech vidět. Kurt Sutter a spol. ovšem přes rok rozhodně neusnuli na vavřínech a už v prvním díle potvrdili, že budou chtít kvalitu po událostmi nabité čtvrté sezóně minimálně udržet.

 

Nová série totiž začala ve velkém stylu. Tempo je sice trochu pomalejší a některé scény jsou až příliš ukecané, to se však dalo na druhou stranu celkem čekat. Přece jenom se musíme nejdříve dozvědět, co se v životech našich oblíbených postav změnilo. Jax je již ve vedení klubu a snaží se vyřešit vyhrocenou situaci s černošským gangem, z Claye se stává po zdravotní stránce nový Piney a napětí mezi Tarou a Gemmou opět stoupá. Na první pohled by se tak mohlo zdát, že se toho na úvod moc nestalo. Opak je ale pravdou. V posledních dvaceti minutách se totiž razantně šlápne na plyn a nová postava v podání Harolda Perrineaua ze Ztracených dokáže, že to s ním náš oblíbený gang nebude mít vůbec jednoduché. Jeho konfrontace s Tigem pak patří k jasnému vrcholu epizody. Začátek tedy vyšel motorkářům výtečně, tvůrci načrtli hlavní dějové linie a nakročili k další nabité sérii. Snad tedy v SAMCRO příště ještě přidají na tempu.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace