Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Reality show: horor v Connecticutu a vyhořelý bar


ikona
Davies182
paranormalreality
Proč se nestěhovat do bývalého pohřebního domu? A vážně straší na hřbitovech? 

Souhrny ze zahraničních reality show na TVZone.

Paranormal Witness S02E07

Sedmý díl druhé řady zaručeně pravých strašidel z dílen SyFy se tentokrát pyšnil filmovou nálepkou. Neradostný příběh byl totiž už dříve k vidění v celovečerním snímku z roku 2009 s názvem The Haunting in Connecticut - a o co tedy jde? Když nejstaršímu synovi Carmen Snedekerové, Phillipovi, diagnostikují v útlém věku rakovinu, musí s ním jeho matka kvůli léčbě dojíždět dlouhé míle až do Connecticutu. Rodina se tedy záhy moudře rozhodne přestěhovat do městečka Southington v témže státu, zdejší jediný volný dům má ovšem velmi nemilou historii...

Byl to totiž v minulosti dům pohřební. Umrlci v něm byli připravováni k poslednímu rozloučení se svou rodinou, tudíž zde nechybí sklep jako vystřižený z děsuplné pitevny, odpudivé chirurgické nástroje, či krucifixy na zdech. A když ty potom začnou jednoho dne mizet... Phillip zprvu nemůže spát, později „vidí mrtvé lidi“ a dojde i na menší posednutí. Maminka nemocnému synovi nevěří a jeho chování si vysvětluje jako následky z ozařování - chyba. A peklo se tlačí na povrch. Potěší, že i když se toho v celé epizodě vlastně moc neděje, celé to má fajn atmosféru a ani s uvěřitelností není sebemenší problém. Mrazí z toho pěkně!

Ghost Hunters S08E15

Další zklamání. Proč? Zuby budete u osmé epizody Lovců duchů skřípat spíše proto, že je zde honba za senzací opět zbytečně dramaticky přehnaná. Což v překladu znamená, že kdykoliv se vyšetřovatelům nepodaří vyčíhnout duchařsky atraktivní místo, začnou si z diváků evidentně dělat blázny. Nechci hanit památku dvaatřiceti lidí, zahynuvších při požáru v Lousianě (New Orleans) roku 1973 a rozhodně si nemíním znepřátelit několik potenciálních duchů, tým kolem Jasona Hawese však s něčím podobným problém očividně nemá. I když - pravda - alespoň dostává tragické historické příběhy k širší veřejnosti.

Jistě, může jít jen o subjektivní dojem. Ale opravdu? Lidé před kamerami se motají kdysi vyhořelým domem a slyší kroky, které divák neslyší a vidí věci, které on taktéž nevidí. Smůla? Asi ano. V závěrech na konci pořadu pak opravdu lze zaslechnout různé pazvuky, atmosféra na místě činu je ale bohužel nulová. Z nového dílu tak stojí za zmínku hlavně výprava na hřbitov, kde jsou uhořelí a udušení nebožtíci pochováni: kamera zlobí, objevují se bílé šmouhy, kluci jsou nervózní... super, tohle se ale holt nemůže dít po celých čtyřicet minut. Autenticita? Ne, nuda. Příště navštívíme zoologickou zahradu v Alexandrii.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace