Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kraus, Šíp, armáda a New York


ikona
Dr.Z
krausšíp
Koho by pozval náčelník generálního štábu do Afghánistánu? A komu pomáhá Pomahač? 

V úvodu páteční Všechnopárty Karel Šíp zmínil svou povinnou vojenskou službu a jak se bál, že skončí u výsadkářů. Nakonec ho však poslali k radistům a nemusel tak případně bojovat s imperialisty a svou fobií z létání najednou. A proč o tom vlastně mluvil? Jeho první host si totiž výsadkářským výcvikem kdysi prošel.

Náčelník generálního štábu generálporučík Petr Pavel Karla Šípa zklamal, protože už je podle něj po šedesátce jako voják nefunkční. Poté se věnovali záchranné akci, které se Petr Pavel v 90. letech účastnil a v době Srbsko-chorvatské války osvobodil ze zajetí téměř padesát francouzských vojáků, za což byl také řádně odměněn několika francouzskými řády. Probrali také návštěvu Afghánistánu s premiérem Petrem Nečasem a náčelník generálního štábu by si tam přál vzít i ministra financí Kalouska. Závěr rozhovoru pak patřil tomu, jak se vojáci vyrovnávají s návratem ze zahraničních misí a která jednotka má nejlepší hymnu.

Jako druhý host přišel David Novotný. Samozřejmě hned navázali armádou, zkušenostmi s vojenskou službou a kde byl Novotný umístěn. Pak už se věnovali divadlu, jak s ním začínal a kam až to vlastně dotáhl. Nezapomněli zmínit i jeho fotbalové zkušenosti ze seriálu Okresní přebor. Karlu Šípovi hrozně vadila jeho roztěkanost a jak se neustále točí v křesle, takže mu ho nakonec zablokoval, prve nohou, což nestačilo, tak si vzal na pomoc stoleček.

Posledním hostem byl moderátor Jakub Železný, který zalitoval, že tak dlouho studoval vysokou školu, až zrušili povinnou vojenskou službu. Bavili se i o jeho současném působení v Událostech a jak na takovou pozici probíhal konkurz. Jakub Železný je však známý především z volebních speciálů, o kterých byla také řeč, stejně jako o jeho faux pas na pohřbu prezidenta Václava Havla nebo o tom, jak to při volbách vypadá v zákulisí. Neméně zajímavá byla historka o rozhovoru s prezidentem Václavem Klausem.

Jan Kraus se opět přihlásil z New Yorku a do improvizovaného studia v Českém kulturním centru si pozval Čechy a tentokrát i jednoho Slováka, kteří se za mořem prosadili a v tom svém oboru jsou, nebo v určité době byli, na vrcholu.

Prvním hostem byl doktor Bohdan Pomahač, který jako první ve Spojených státech transplantoval obličej. Důkladně probrali jeho začátky v Americe, čím vším si musel projít, aby se tam prosadil a jak to, že zrovna on se dostal k tak unikátní operaci. I když se Kraus snažil celou dobu shodit české zdravotnictví, doktor Pomahač mu v tom naštěstí moc nesekundoval a spíš si postěžoval na nedostatečnou připravenost českých lékařů ze studií.

Druhým hostem byla zpěvačka Markéta Irglová, držitelka Oscara za píseň k filmu Once. Jan Kraus se pochlubil, že se byl podívat na muzikálovou adaptaci Once, která se v současné době hraje na Broadwayi. Pak už následovala taková rychlá rekapitulace jejího života, hlavně se zastavili u pobytu na Islandu, kde v současnosti Irglová žije. Konec patřil třídění odpadu a srovnávání kulturního dění v Reykjaviku a v Praze.

Stejně jako v předchozím dílu nechyběla ani nyní hudební vložka. Tentokrát ji neobstaral žádný zvláštní host, ale sama Markéta Irglová, která vystoupila s písní Only Love Is Real.

Na závěr Show Jana Krause přišel Marián Gáborík. slovenský hokejista hrající za New York Rangers se rozpovídal o svých úplných začátcích s a kariéře v NHL. Krause taky zajímalo, jak to bylo s hokejovým stadionem, který nechal Gáborík postavit ze svého v Trenčíně nebo co by musel udělat, aby mohl začít hrát hokej na profesionální úrovni. Slovenský hokejový reprezentant ještě prozradil, co všechno si mezi sebou hokejisté na ledě říkají, s kým si zajde na pivo, koho nemusí a proč je lepší se vyhnout Zdeno Chárovi.

Druhý díl speciálu z New Yorku byl o něco slabší, stále to však vysoko přebíjí tu prázdninovou slabotu, kterou na Primě předváděli. Všechnopárty je po minulém klopýtnutí zpátky u standardu a obě late night shows tak svedly vyrovnaný souboj.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace