Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Co dělají Ztraceni?


ikona
Davies182
lostztraceni
Nechali tajuplný ostrov v dáli za sebou. Jak se mají Jack, Kate, a Sawyer dnes?  

Už je to nějaký ten pátek, co jsme se naposledy rozloučili se seriálem, jenž formoval novou vlnu nejen americké televizní zábavy. Ztraceni udeřili jako blesk z čistého nebe, zviditelnili talentovaného J. J. Abramse a celých šest let drželi diváky v napětí. S finální epizodou nemusíte být zrovna spokojení, abyste uznali, že se o Lost právem mluví jako o kultu. V podstatě od poslední klapky před dvěma lety se stále čeká na to, kdy konečně přijde nekorunovaný nástupce tohoto strhujícího mysteriózního seriálu. Zkoušejí to mnozí, zatím ale bez úspěchu. Kam se poděly milionové koláče sledovanosti? Tají před námi J. J. pořád to nejlepší? A co vlastně momentálně kutí oblíbení hrdinové?

Matthew Fox aka Jack Shephard

Celým jménem Matthew Chandler Fox se narodil roku 1966 ve Wyomingu. Nebýt všímavé přítelkyně jeho matky, nejspíš byste teď o něm kvůli farmaření moc neslyšeli, Matt ale naštěstí zakotvil u modelingu. Odsud už to k seriálu Správná pětka bylo jen kousek, cesta ke Ztraceným vedla přímou čarou (po jejich natáčení se nechal vášnivý fotograf slyšet, že s televizí nadobro končí). V Hollywoodu se poprvé mihl v akčním Sejmi Eso či sportovním Návratu na vrchol po boku svého jmenovce McConaugheyho, s polygony o závod jezdil ve Speed Racerovi, a v Úhlu pohledu dělal ochranku prezidentovi. Pravděpodobně zhýčkán penězi ze stáje ABC a reklam, a nejspíše taky proto, že o něm kolovaly nehezké řeči o fyzickém napadání žen, se záhy na čtyři filmová léta odmlčel. Teď je Jack zpátky. V zámoří momentálně vraždí v kriminálce Alex Cross, za rok bude s Bradem Pittem lovit zombíky ve World War Z.

Evangeline Lilly aka Kate Austen

Začínala štěky ve Smallville, dnes ji zná každý správný filmový fanda. Prioritní zájem hezké kanaďanky o účinkování ve Ztracených byl dle jejích slov z důvodů získání amerického víza. Takže dvojitá výhra? Proč ne. Osamělá žena to mezi dvěma kohouty nemá nikdy snadné, přesvědčila se o tom i Kate během neustálého pendlování mezi Jackem a Sawyerem. Že ve skutečnosti randila s Dominicem Monaghanem (Charlie) je potom notoricky známý fakt. Evangeline stihla být misionářkou na Filipínách, ale také modelkou (svléknout pro ABC se odmítla) či letuškou než zahnízdila u filmu. Vidět jsme ji mohli v oscarovém snímku Smrt čeká všude nebo akční Ocelové pěsti po boku Hugha Jackmana, v budoucnu potěší naše oka jako elfka Tauriel v hobití trilogii Petera Jacksona. Už jste si v obýváku udělali místa na nové plakáty?

Josh Holloway aka James Sawyer Ford

Kluci měli Kate, holky milovaly Sawyera. V každém letadle musí zákonitě sedět jeden frajer - Josh Holloway vyhrál konkurz na toho seriálového. Smrtelný pád na ostrov kupodivu přežil a tak se mohl hned v úvodních epizodách etablovat v drsňáka pláže. A davy mu to žraly. Opatrné začátky ve Walker, Texas Ranger působí v jeho filmografii úsměvně dodnes, Josh ale stříbrné plátno a televizi zase tak moc neřeší. Z cool reklam mu sem tam kápne slušný balík peněz na to, aby uživil sebe, svou ženu Yessicu a dítě, případně si vypomůže focením do dámských magazínů. Mimo fenomenální seriál se tak zatím mihl třeba v nadupaných videích k herní strategii Comand & Conquer: Tiberium Wars, neškodném horroru Šepot, a nejnověji také v povedeném Mission: Impossible - Ghost Protocol. Téměř hrál Gambita ve třetích X-Menech, časem jej snad uvidíme v chystaném thrilleru Davida Ayera Breacher. 

Terry O Q´uinn aka John Locke

Terry se doslova narodil pro role tajuplných postav plných ďábelkých úšklebků. Pamatujete na Otčíma 1 a 2? Jeho strastiplná pouť šesti lety Ztracených je zdaleka nejzásadnější pro celý seriál a nenápadný John Locke tu zažil tolik proměn, že se z toho mutance Mystique může jen závistivě točit hlava. Momentálně herec předvádí vypočítavého záporáka v démonickém 666 Park Avenue, občas se mihne v akčním Hawaii Five-0. Jak ale tenhle plešatý chlapík začínal? O´Quinn není nejmladší - před několika týdny slavil šedesátku. K vidění byl ve westernech Tombstone či Mladé pušky, pamatují na něj také fanoušci seriálů Star Trek, Milénium nebo Akta X. V telce je vůbec tenhle pán jako doma a na velké plátno se moc nehrne, naposledy se mihl v katastrofickém Jádru. V mládí vyzkoušel práci bodyguarda či boxera, nyní žije spokojeně se svou ženou Lori.

Emilie de Ravin aka Claire Littleton

Australský přízvuk mohl fanouškům Lost co se Emilie týče jen těžko uniknout pozornosti. Démonka Curupira ze seriálu Pán šelem v dětství kromě jiného snila o zářné kariéře ohebné baleríny, J. J. Ale přišel v pravý čas a posadil ji do letadla, které nedoletělo do svého cíle. Od Ztracených si usměvavá blondýna sem tam střihne roličku v poměrně zajímavém filmu (Hory mají oči, Nezapomeň na mě, Veřejní nepřátelé), aktuálně ji lze spatřit v pohádkovém seriálu Once Upon a Time. Se svým mužem Joshem Janowiczem se pravidelně hádají do krve a následně udobřují, na stránkách bulváru se tedy de Ravin občas rozhodně neztratí. Znát ji můžete i z televizního sci-fi projektu Roswell,  zahrála si i po boku Josepha Gordona-Levitta v neo-noirovém thrilleru Zmizení z roku 2005.

Dominic Monaghan aka Charlie Pace

Fanda Manchesteru United byl ve Ztracených miláčkem davů nejen proto, že před zdejším castingem ztvárnil hobita Smíška v Jacksonově trilogii Pán Prstenů. Jeho následný seriálový charakter byl možná pěkný sígr, v srdci byl ale stydlivý blonďák vždycky největším dobrákem a nakonec i nefalšovaným hrdinou. Majitel lesa v Indii a neúnavný sportovec Monaghan tvrdí, že jej právě epická fantasy zachránila od totálního propadnutí drogám a zdá se, že tvůrci Lostů mu jeho roli ušili doslova na míru - ostrov, drogy a rock&roll! Za Dominicův poslední větší zářez před kamerami lze brát fajn sci-fi na pokračování Flashforward, dále jste s ním také určitě shlédli klip od Eminema Love the Way You Lie, ve kterém štěká na Megan Fox, či si jej všimli v X-Men Origins: Wolverine. Uvidíme ho v thrilleru Monster Butler po boku Garyho Oldmana, s filmy si totiž herec hodlá rozumět i do budoucna.

Daniel Dae Kim aka Jin-Soo Kwon

Jižní Korea ani náhodou, Daniel se totiž momentálně sluní na ostrově Maui na Hawaii - nejspíše proto, aby to neměl příliš daleko na natáčení seriálu Hawaii Five-0. Z Dana byl skoro bankéř, umění se mu ale naštěstí líbilo natolik, aby dal svým snům přednost před obyčejnější kariérou. Než přišli Ztraceni, objevoval se pravidelně v desítkách jiných seriálů (BH 902 10, Angel, 24 hodin) a k filmu se moc nemá ani nyní: pamatujete na štěky v druhém Spideym nebo starším Hulkovi? Oscarový dramatický Crash jste pravděpodobně viděli také... Zazlívejte mu ale upnutí k telce, když jeho postava policisty China patří v aktuální hawajské kriminálce pomalu k tomu nejzajímavějšímu. Perlička na konec? Hrdina videoher Saints Row byl před pěti lety zadržen pro řízení pod vlivem - co na to Danielovi řekla jeho žena a dvě děti, nevíme.

Maggie Grace aka Shannon Rutherford

Obličejík téhle sexbomby s nohama až do nebe dnes snadno identifikuje každý druhý, rozepsat se o ní ale stejně neuškodí. Maggie začínala jako Rachel Reed v kanadském web-seriálu Rachel´s room, přes několik televizních kriminálek se později dostala až k Lostům. Pokud naši ztroskotanci zrovna neřešili ostrovní trable nebo nepobíhali zmateně po džungli, okukovali její polonahou královnu pláže - fandové dodneška svlíkávaj její bikiny očima. Naposledy byla Maggie Grace k vidění s Liamem Neesomem v jednom specifickém akčním filmovém pokračování – měla v něm 96 hodin na to, aby po Istanbulu rozházela co nejvíce odjištěných granátů. Objevit se stihla i v sáze Twilight, akčním Útěku z MS-1, Faster, či cruiseovském Zatím spolu, zatím živi. V očekávání je spin-off hanbatého Californication, ve kterém by měla hrát prim a kochat se jí budeme i v brzy uvedeném televizním Following po boku Kevina Bacona. Tahle nesmrtelná žába se už neztratí. 

Jorge Garcia aka Hugo Hurley Reyes

Nejsympatičtější tlouštík široko daleko byl prvním z herců, kteří byli do Abramsovy mysteriózní pecky postupně obsazováni. I když se zprvu ucházel o roli Sawyera, Hugo mu byl ušit přímo na tělo a nutno podotknout, že Jorge neměl se ztvárněním zbrklého milionáře nikdy sebemenší problém. Usměvavý kudrnáč se postaral o spousty vtipných pasáží, stejně jako o nemálo napínavých akčních scén a několik nervydrásajících cliffhangerů. Škoda, že dnes o sobě nedává Garcia moc vědět, naposledy narazil v záhadném televizním vězení jménem Alcatraz - taktéž z dílny vizionáře „džejdžeje“. S Matthewem Perrym natočil dva díly seriálu Mr. Sunshine a hostoval i v sitcomu Jak jsem poznal vaši matku. Je otázkou, zda-li jej kdy vůbec uvidíme v komedii Get a Job vedle Briana Cranstona z Perníkového táty.

Michael Emerson aka Benjamin Linus

Držitel ceny Emmy a ultimátní ostrovní záporák a šarlatán Ben zatopil partě okolo Jacka tolikrát, že to nelze spočítat ani na všech prstech rukou fanoušků Ztracených po celém světě. Michael se ve filmech a seriálech objevuje s železnou pravidelností již od začátku devadesátých let, po mysteriózním fenoménu si ale paradoxně dal na nějaký čas pauzu. Nyní dělá radost milovníkům Batmana aka dabér Jokera v animovaných bomba video filmech Batman: The Dark Knight Returns Part 1 & 2, a také nadále pomáhá Jimovi Caviezelovi v solidním seriálovém Person of Interest. Spatřit jej možná budeme moci i v novém projektu Woodyho Allena. Emerson je nicméně zejména divadelní herec (Broadway), časem se s ním ale snad potkáme v chystaném Abramsově TV počinu Odd Jobs, kde by si měl opět zahrát po boku Terryho O´Quinna.

A teď už hurá do diskuze. Je zřejmé, že se zdaleka nedostalo na všechny oblíbené hrdiny. Vždyť jich celkem byla více než dvacítka! Takže pište, kdo vám chybí - eventuelně časem klidně může vzniknout druhá část tématu. Kdo byl vaším oblíbencem a proč? A jak těžce jste rozdýchávali konec mysteriózního kultu?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace