Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Česká televize se nevzdává


ikona
Spooner
televize
Jaké televizní novinky pro nás chystá veřejnoprávní televize? 

Současná domácí tvorba České televize asi dělá radost jen málokomu. Nové seriály stojí většinou za starou belu, zdejší zábavná tvorba slouží jen pro uspání důchodců a čest domácí veřejnoprávní stanice tak hájí jenom Jiří Strach s výbornou Ztracenou bránou. České televizi se zkrátka v poslední době moc nedaří a už se to začíná pochopitelně projevovat také na klesající sledovanosti. Této neblahé vizitky by se ovšem mohl odběratel našich koncesionářských poplatků brzy zbavit. Nový kreativní producenti, kteří na Kavčí hory dorazili na jaře, se totiž začali pořádně činit a společně s ředitelem televize Petrem Dvořákem nyní představili, na jaké televizní novinky se budeme moci v brzké době těšit. Valnou část novinek sice zabírají jako vždy původní dokumenty a televizní filmy, dočkáme se ovšem také dvou seriálů.

Nejzajímavěji zní rozhodně komediální Hotel Meteor, který bude vyprávět o svérázných obyvatelích tříhvězdičkového hotelu. Jestli vám zápletka smrdí klasickým britcomem, tak máte pravdu. Tvůrci totiž opravdu chtějí přijít s prvním českým britcomem. I když vám tahle představa může připadat děsivá, výsledek možná zas tak strašlivý nebude. Za projektem totiž stojí Jan Prušinovský, tvůrce oblíbeného Okresního přeboru, zřejmě nejzábavnějšího českého seriálu posledních let. K jeho novince se navíc připojí herečtí staří známí v čele s Ivanem Trojanem, Davidem Novotným a Miroslavem Krobotem. Poslední jmenovaný navíc s Prušinovským spolupracuje i na scénáři a režii některých dílů. Dramaturgie, jednoho z hlavních problémů České televize, se pak ujme Petr Jarchovský. Za této tvůrčí konstelace by se z Hotelu mohla lehce stát oblíbená a hlavně kvalitní podívaná, která k bedně snad přiláká i mladší publikum. Oproti tomu na starší generaci bude nejspíš přes klasiku a nostalgii bude cílit televizní film Neviditelní, který nezapře svůj vzor v jedné z největších českých klasik, Jak utopit doktora Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách. I v této komedii se totiž dočkáme vodníků žijících v utajení, kteří budou kromě každodenních problémů řešit mimochodem i nízkou porodnost jejich podvodního druhu. Ve filmu, po kterém bude s největší pravděpodobností následovat seriál, se objeví třeba Jiří Bartoška, Ivana Chýlková nebo Luděk Sobota. Z tohohle může vzniknout klasická nudná seriálová rutina, ale i příjemné překvapení.


Tak co říkáte na chystanou seriálovou nabídku vy? Prolomí podle vás jednička kvalitativní smůlu?

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace