Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Homeland, Dexter, Fringe


ikona
Spooner
seriálová nálož
Co se minulý týden dělo v dramatických seriálech? 

S krátkým hodnocením čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Tentokrát tu najdete American Horror Story, Fringe, Lovce duchů, Last Resort, Nikitu, The Beauty and the Beast, Dextera, 666 Park Avenue, Hunted, Homeland, Nashville a Chicago Fire. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

 

Homeland S02E06

Stále prvotřídní kvalita. Po zásadním odhalení z minulého dílu přišel převrat, který otočil celou zápletku o sto osmdesát stupňů. Brody teď musí pomáhat CIA s odhalením plánů Abu Nazira výměnou za to, aby jej neudali a neodhalili veřejnosti. Za jeho pomoc mu typicky nabízejí, že na celý incident s úmyslným odpálením viceprezidenta zapomenou. Stále je zde ale nejistota – Carrie a spol. ho i přes spolupráci stále podezřívají s kolaborace s teroristy. To vyvrcholí hlavně na konci dílu, kdy vyšetřovací tým, který prozkoumává místo činu zabitého krejčího, přijde zlikvidovat zásahová jednotka. Začíná také houstnout situace s Danou, kteří se svým přítelem v minulém díle srazili autem chodkyni. Když ji anonymně navštíví v nemocnici (ach, ta logika!), žena umírá. A je také dost možné, že si jí někdo s případem spojil. A aby toho nebylo málo, Mike zjistí, že Brody zabil Toma Walkera. Řeknu vám, jsem nesmírně zvědavý, kam se tahle série ještě posune. (mcb)

 

American Horror Story S02E04

What the fuck? Deník Anny Frankové – American Horror Story edition. Pokud totiž nevíte, mladá Anna Franková (nyní v podání Franky Potente) přežila koncentrační tábor a o dvacet let později je zavřena do blázince. Nebo si to všechno jen vymýšlí? Čtvrtá epizoda přišla se zajímavým konceptem, u něhož si nejspíše do posledního dílu nebudeme jistí, na co se právě díváme. Spáchali pacienti skutečně činy, za které je zavřeli, nebo si to jen namlouvají? Nebo naopak? Nesnaží se doktoři udělat z obyčejných lidí nové pacienty? Nejsou doktoři náhodou také pacienti? Co sakra je Briarcliff a proč (údajně) nacistický doktor uřezává svým pacientům nohy a dělá z nich mutanty? Nejednoznačné postavy na pokraji dobra a zla a neuchopitelná zápletka tvoří spolu s ponurým vizuálem a atmosférou hodně znepokojující zážitek, co se týče obyčejného seriálového diváctví. Uvidíme, co za týden poodhalí druhá část tohoto dvojdílu. (mcb)

 

Last Resort S01E06

Wow. Tak po tomhle mi Last Resort, který s velkou pravděpodobností příští týden skončí, bude chybět ještě víc. Experimentování se tvůrcům vydařilo a tak zde máme velmi důmyslně odvyprávěný díl, v němž se střídají flashbacky, flashforwardy, vzpomínky a dokonce i halucinace. Sice to místy až příliš zavání konceptem Ztracených, ale i tak musíme tvůrcům přičíst body za odvahu. Co ze začátku vypadá jako razantní čistka postav z hlediska ukončení seriálu se vyvrbí v chemický útok, který dočasně paralyzoval obyvatele ostrova. Má v tom samozřejmě prsty tehdejší „vládce“ ostrova Serrat a také jeden tajemný, nově příchozí člověk. Látka obsažená ve vodě začne lidem působit halucinace, dezorientaci a závratě, takže se mnohokrát dočkáme blouznění Sama nebo Marcuse, kteří střídavě vidí svou manželku nebo mrtvého syna. Zápletka z pevniny absentuje už úplně, vše se soustředí na situaci na ostrově, která se nyní musí potýkat s jedním velkým problémem. Marcusovi totiž někdo ukradl klíč k odpálení raket, což ho staví do naprosto bezbranné situace. Můžeme se jen domnívat, jak dopadne příští, pravděpodobně poslední ohlášený díl, který nese výmluvný název Nuke It Out. (mcb)

 

666 Park Avenue S01E06

OK - zrušení tohohle seriálu by fanoušky možná bolelo víc, než se mohlo na první pohled zdát. Ukazuje se, že historie Drakeovy budovy a osudy jejích nájemníků obé potřebovaly minimálně šest epizod k tomu, aby se divák začal upřímně těšit na jejich další vývoj. Pletichy manželů Doranových a Gavinova nebezpečná hra se stále neidentifikovanými silami zla pokračují a vyvíjí se, jen v tomto dílu se navíc představily dvě nové důležité postavy. Začíná Jane skutečně šílet, jak si myslí Henry? Vymyslela si celý pokus o vraždu, nebo je vážně cosi shnilého mezi zdejšími stoupačkami? V sázce je mnohem více než jen budoucnost ústředního páru! Pokud scénáristé přitvrdí, a pokud si (doufejme) stále více lidí zapne v neděli večer telku, může se příběh časem lehce přehoupnout do úplně nového levelu. Ten už by potom nezahrnoval jen newyorskou nemovitost - tyhle hrátky s démony totiž vypadají, že by mohly postihnout celou metropoli. Nebo Ameriku, proč ne. (Davies182)

 

Chicago Fire S01E05

Tady přestává veškerá legrace. Rýsuje se nám tu něco, co pomalu ale jistě aspiruje na jedno z nejzajímavějších dramat posledních let. Je nepotvrzeným pravidlem, že se každý rok urodí jeden, dva skvělé seriály. Sledovanost roste, hasičské příběhy už očividně s kvalitou moc dolů nepůjdou. Za TVZone mám jasno: partu borců kolem Caseyho je radost sledovat! Co se dělo v páté epizodě? Hned na úvod skoro infarkt z dvou patřičně adrenalinových akcí, naštvaný Jesse a spousta krve. A to ještě nejsme ani za úvodními titulky! Následuje několik každodenních strastí našich hrdinů, kdy se střídají momentky z akce s těmi z osobního života, prostě klasa. Každá akce vyústí v odpovídající reakci, která se však nemusí projevit hned, nýbrž klidně za měsíc: Severide dál hází bobek na svůj zdravotní stav, Gabriela začíná řešit nepříjemné soudní tahanice a Voight nepřestává otravovat. A mnohem více, pochopitelně. Z čerstvě odklepnuté kompletní sezóny máme nezměrnou radost! (Davies182)

 

Fringe S05E05

Peter s Olivií sice truchlí nad smrtí své dcery, nicméně pokud nemá její smrt být zbytečná, musí oba podle Petera pokračovat v odboji. A tak když rebelové zajmou jednoho Pozorovatele a spolu s ním získají zařízení na otevírání časoprostorových portálů, Peter využije příležitosti, Pozorovatele vyslýchá a zařízení se mu podaří zprovoznit. Tým se následně domnívá, že když do portálu vhodí výbušninu s antihmotou, podaří se jim na delší dobu přerušit dodávky nebezpečného materiálu z budoucnosti. Plán ale nevyjde, Pozorovatelé se z útoku velice rychle vzpamatují a následný vztek dožene Petera k zoufalému kroku. Už dříve hrdinové zjistili, že Pozorovatelům dodává nadlidské síly podkožní čip, a teď Peter vzal do ruky skalpel, ze zajatce jeden takový vypreparuje a aplikuje ho sám na sebe. Následky budou jistě fascinující. (Anarvin)

 

Nashville S01E05

Tak dneska nám zpěváci zahráli pomalejší a také poněkud nudnější písničku. Julliete musí už vyřešit problémy se svojí matkou, s čímž ji může pomoci jedině Deacon. Rayna mezitím opět hledá způsob, jak oživit svoji kariéru a uživit rodinu a více prostoru konečně dostane také politická linka okolo Raynina manžela Teddyho a jeho podvodu z minulosti. A právě tato linie je na celé epizodě také tím nejzajímavějším, protože jinak se toho zde extra moc nestane. Jasně, Julliete se své matky nejspíš na pár dílů zbavila, ale jinak jsme dostali jen přehlídku nudnějších dialogů, které příběh ani vztahy mezi postavami nikam neposunuli. Connie Briton navíc tentokrát dostane málo prostoru a místo jejího výborného výkonu jsme nuceni se dívat na další kolo zamilovaného trojúhelníku začínajících muzikantů, ve kterém se navíc sešli jediné slabé herecké články z celého obsazení. Tentokrát se tvůrcům nalákat diváky zkrátka moc nepovedlo. Naštěstí je ale stále o čem vyprávět, tak snad se příště příběh někam posune a nebudeme poslouchat jen další zbytečné tlachání.

 

Hunted S01E05

No, tak britsko-americké koprodukce nám začíná růst celkem zamotaný nervák. Příběhové linie jsou čím dál komplikovanější, jako celek je to ovšem také čím dál zábavnější a napínavější. Keel konečně odhalí zrádce ve své organizaci, Sam se dozvídá nové informace o tajemném spolku a Jack Turner za sebou zametá nepohodlné stopy a nikomu moc nevěří. Režie už se naštěstí úplně vykašlala na pomalejší tempo a jede na plný plyn od začátku do konce. Bitky jsou stále hodně fajn, zvratů je zde na jeden díl také celkem dost a celkově si scénáristé s divákem hezky pohrávají. Výborní herci navíc vymačkávají z propracovaných postav, co nejvíc můžou a dočkáme se konečně i odpovědí na některé tajemné otázky. Pravda, moc moudří z těch odpovědí nejsme a další otazníky se nám proto nad hlavami zjevili v zápětí. Celá teorie okolo tajemné organizace Hourglass taky zní zatím trochu přitažená za vlasy. Tvůrci však mají dostatek času na to, aby tyto rozpačité kousky skládačky dostatečně vysvětlili. Kvalita seriálu navíc díl od dílu rapidně roste, takže očekávání do závěrečných tří dílů jsou zvláště po tomto výborném dílu vysoká.

 

Nikita S03E04

Minule jsem vám sliboval zajímavou podívanou a myslím, že dnes bylo opravdu na co koukat. Čtvrtá epizoda Nikity, byla epizodou návratů. Znovu se objevil Owen, ten v minulé sérii s Nikitou několikrát spolupracoval. Hlavně však o sobě po nějaká době dala vědět Amanda. To, že se nechce schovávat a že má ještě pár nevyřízených účtů, ukázala celé Divizi hodně stylově. S Arim Tasarovem dali dohromady malou armádu a pokusí se dostat k přístroji, který by jim umožnil proniknout do jakékoliv sítě, i do té Divizní. Amanda se tak zřejmě stává nepřítelem číslo jedna pro tuto sezónu. Otázkou zůstává, co bude s „třicítkou špinavců“. Naverbuje je Amanda? Nebo snad zůstanou zdrojem zápletek pro ostatní, vycpávkové epizody? S největší pravděpodobností ale půjde o kombinaci obou možností a zběhnutí agenti i Amanda nové Divizi ještě pěkně zavaří. (Dr. Z)

 

Dexter S07E06

Angel se chce vykašlat na policejní kariéru a svůj předčasný důchod obětovat pěknému přímořskému baru. Quinnovi dochází, že není prodejný policista a v minulé epizodě inkasovaný balíček s penězi zase vrací. Dexter zase tráví svojí padesátiminutovku sledováním Hannah a ve svých niterních monolozích přemítá, zda je skutečně rafinovaná vražedkyně a jak s touto nově nabytou informací naloží. A my se zkrátka nedovedeme zbavit dojmu, že je Dexterův nový vztah až příliš podobný vztahu s Lumen, ačkoliv ta byla spíše obětí, nežli nositelem zkázy. Paradoxně tak hlavním prvkem zajímavosti sedmé série je LaGuerta a její reinkarnace vyšetřování vraha ze Zálivu a pozvolné tancování kolem Dexterova chatrného krytí. Těžko říct, kam konkrétně se bude tato řada ubírat, ale dílčí epizody se až nebezpečně tříští a nedrží pohromadě. Co bude s Isaakem? Co přinese do hry spisovatel Sal Price? A těšíme se ještě vůbec tolik, jako kdysi? (Krasa)

 

Beauty and the Beast S01E05

Saturn se vrací a s ním i nová fantasy od televize CW. Cat si tento týden užívá narozenin a Heather pro ní pořádá narozeninovou párty, o které však chudinka Cat nechce ani slyšet. A aby té veškeré červené knihovny nebylo málo, doktůrek Evan políbí Cat, což se samozřejmě nelíbí Vincentovi, který nečinně přihlíží z dálky. Ten poté pozve Cat na večeři… a my tu máme jeden z dílů, kde romantika celkově zastínila kriminální případ zmizení, na němž pracují ústřední hrdinky Cat a Tess. Tohle je zkrátka ve všech směrech záležitostí pro deformovaným chlápkům holdující puberťačky, a že se na tento jinak nezajímavý produkt každý týden díváme, berte jako oddanost vám, čtenářům. Důležitou zprávou tohoto týdne je však potvrzení kompletní sezóny seriálu a tedy i naděje pro fanoušky, že Kráska a Zvíře nebude jenom záležitostí jedné řady. Nám je to ale tak nějak jedno. (Krasa)

 

Lovci duchů S08E06

Bobby je zpátky! Teda, ne tak docela. Přesněji, Glass s Aronauerem za něj našli, řekněme, dokonalou substituci. Na scénu se s plnou parádou vrací Garth Fitzgerald, který nejenom že sleduje stejný případ jako Winchesterovi, ale, jak se vzápětí dovídáme, zároveň se snaží převzít roli toho nejpovolanějšího, jehož ztráta zasáhla každého. Protože Bobby tu byl pro všechny. Zápletka s přízrakem konfederačního vojáka, který se přiživuje na vzteku a nenávisti druhých sice nepatří k těm nejsilnějším, ale svůj účel, coby katalyzátor emočních pochodů Sama a Deana, splňuje spolehlivě. Jejich soužití tak opětovně začíná ovlivňovat vina, ovšem tentokrát ji oba bratři nepotlačují v sobě, ale hází ji jeden na druhého. Dvojakost niterních světů Winchestrových začíná působivě kulminovat a vše je ještě korunováno úžasnou sebereflexí spojenou s Garthovým vystupováním jako prostředník a poradce mezi komunitou lovců a Deanovým poučováním o tom, jak se skutečný Bobby choval a vystupoval. Balls! (JAn_G)

 

Co nejvíc dostalo vás?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace