Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Speciál: Stárnoucí TV hrdinové, 1. díl


ikona
Davies182
specialstarnuti
Elixír mládí zatím neexistuje ani v televizní branži. Jak se mění naši seriáloví oblíbenci?  

Mládne se jen v pohádkách! Asi to pro vás bude pořádný šok, ve čtyřicítce ale nebudete ani zdaleka vypadat stejně jako na první fotce z nočníku, kterou se vaši rodiče chlubí přítelkyni den před zásnubami. Je bohužel smutnou pravdou, že příběh Benjamina Buttona nebo planeta mládnutí Pultanela z Arabely existují jen v realitě za kamerou. Nebo ne?

Udělali jsme malý průzkum a vypátrali, že v televizi nestárne snad jen Homer Simpson a Kenny ze South Parku. Jasně, jsou totiž kreslení! Jak ale s přicházejícími věky bojují herci z masa a kostí, kteří v oblíbeném seriálu stráví třeba pět nebo více sezón? Šedivé vlasy a vrásky si své oběti nevybírají - krátkodobě bojovat s nimi efektivně (dočasně) zvládají snad jen poněkud movitější ženy. S TVZone se teď můžete v rámci jednotlivých seriálů na vlastní oči přesvědčit, jak moc znatelné změny s sebou takové přirozené stárnutí přináší. Vybrali jsme několik televizních postav, jejichž letitá vizuální proměna praští přes nos i toho největšího ignoranta - mírně znepokojivé je, že ženské charaktery většinou spíše mládnou, z mužů se ale zase stávají nefalšovaní seriózní džentlmeni po vzoru např. Seana Conneryho. Takže... přehlídka začíná!

Jako první jsme na stále čistých ulicích Beverly Hills oslovili a následně nafotili Jennie Garth. Její blonďatá Kelly se totiž objevila nejen v populárním seriálu z devadesátých let, ale i v jeho celkem úspěšném restartu, jehož pátá série momentálně běží na stanici CW. Jestli se vám náhodou zdá, že hereččina postava spíše notně zkrášněla než zestárla, tak... nám taky. Plastická chirurgie s.r.o. 902 10?

Nahánění mimozemšťanů, upírů, vlkodlaků a další havěti není žádná legrace. Své by o tom mohl vyprávět David Duchovny, který se v roli agenta Foxe Muldera objevoval v rozpětí celých patnácti let (počítáme filmy). Než pak známého herce režisér Chris Carter opětovně ulovil do druhého celovečeráku, musel jej po státech hledat dlouhé měsíce - s těmihle vousy by totiž Foxe nepoznal ani ten největší x-phile.

Když už jsme u těch Akt X, nesmíme zapomenout ani na Mulderovu věrnou parťačku. Gillian Anderson se jako Dana Scully dnes a denně objevuje na desítkách aktualizovaných fanouškovských stránkách - stejně jako nekonečné diskuzní hádky o to, ve které z devíti sci-fi sérií jí to slušelo nejvíce. Největší kočka byla Scullyová asi v šesté řadě (heh), pěknou fotografií z druhého filmu X-Files ale určitě také nikdo nepohrdne. Promo z první sezóny ruluje.

V televizi nebo při hraní na počítači či konzoli to sice vypadá jako ohromná prča, zabíjet nemrtvé ale není vůbec žádná legrace. Rick Grimes se o tom přesvědčuje každý týden na kabelovce AMC a spolu s ním i několik dalších vystrašených přeživších. Post-apokalyptická comicsová řež plná krve, vnitřností a zombíků dá jednotlivému hrdinovi zabrat tak důkladně, že vousy šediví už po deseti měsících na cestách (ne)mrtvou krajinou!

 

Zoufalé manželky jsme tu nedávno měli v Hezkém vstávání a s novým speciálem se za nimi v budoucnu ještě minimálně jednou podíváme. Čtyřicátnice z Wisteria Lane jsou prostě zatraceně sexy, pozorný divák pak mohl celých osm let po jejich boku sledovat postupné stárnutí... ehm, máme na mysli mládnutí hereckého ansámblu. Gabrielle a ostatní jednoduše zrají jako víno - upřímně by nás zajímala vizáž těchto paniček ve vysněné dvacáté sérii.

 

Končit se má s grácií, takže si posvítíme na zdaleka nejoblíbenější postavu ve známém vesmíru. Arnold Judas Rimmer zkrášluje jako hologram světové televizní obrazovky od roku 1988, nejnovější série Červeného trpaslíka je potom (znovu) ohromná pecka. Ne zrovna překvapivě se fotky níže velice liší od těch dvou posledních - tak schválně, kdo dřív najde pět rozdílů? Nebo spíš dvacet?

Tak co na to říkáte? Příště si posvítíme na jednoho specifického kulhajícího lháře, zavítáme na návštěvu k Přátelům a zkusíme se utopit pod dozorem Pobřežní hlídky. Make-upu zdar!

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace