Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Homeland, Chicago Fire, Fringe


ikona
Spooner
seriálová nálož
Díkuvzdání zařídilo několik seriálových pauz. Co běželo i tak? 

S krátkým hodnocením čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Tentokrát tu najdete American Horror Story, Fringe, Nashville, Hunted, Homeland a Chicago Fire. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

 

Nashville S01E06

Country zpěvačky se minulý týden úspěšně vyhnuly seriálové popravě a jako jeden z mála nových projektů ABC má jistou celou sezónu. Určitě ale posvěcení televize tvůrci nedostali na základě posledního dílu, který kvalitního děje moc nepobral. Šestá epizoda by se totiž podle fanouškovské terminologie dala v klídku přejmenovat na vatový díl.  Rayna se pokouší navázat spolupráci s rockovým zpěvákem a Julliete zase musí jít kvůli publicitě na rande s na první pohled nudným fotbalistou. Příběh ústředních dvou zpěvaček se zkrátka nikam neposune a celou epizodu tak opět zachraňuje politická linka, ve které už to mezi oběma kandidáty na starostu začíná pěkně vřít. O nechtěně vtipné linii okolo hudební manažerky, která chce každého zpěváka dostat do postele, se radši rozepisovat nebudu. Slabší scénář tak alespoň stále zachraňují kvalitní herci a celkem slušně odsýpající režie. Příště nás navíc konečně čeká další konfrontace obou zpěvaček, takže nás snad čeká o mnoho lepší díl.

 

Hunted S01E07

Agentka Sam Hunter se s námi však příští týden rozloučí. Seriál Hunted totiž svou sledovaností na BBC zrovna neoslnil, a tak bude první sezóna pro organizaci Byzantium také tou poslední. Drsné agentky ve výborném podání Mellisy George bychom se však měli dočkat v nově připravovaném seriálu od stejných tvůrců. To ovšem dosti předbíháme, protože nyní bychom si měli říct, jak to s již zrušeným seriálem vypadá v jeho předposledním díle. A odpověď zní: stále velmi dobře. V sedmé epizodě se toho sice zase tolik nestane a spíš se připravuje půda pro (doufejme) hodně napínavé finále. Tým Byzantia ale konečně odhalí děsivé tajemství okolo postavené přehrady a zjistí také obsah tajemného kufříku. Stephen Turner pak konfrontuje svého otce a musí se rozhodnout, na čí stranu se nakonec postaví. Tvůrcům se navíc stále daří udržet napínavou atmosféru, dialogy jsou výborně napsané a herci jsou stále prvotřídní. Dějových linek je tu ovšem stále až až a já se malinko bojím, že se tvůrcům nepovede všechny v posledním díle uzavřít. I přesto jsou ale očekávání nemalá.

 

Fringe S05E07

Peter začíná díky čipu Pozorovatelů „vidět budoucnost“, a tak dokáže zorchestrovat sérii náhod, které vedou až k smrti tří holohlavých bezpečnostních úředníků, což se později ukáže jako naprosto zásadní moment, protože se tým musí dostat do starého Bellova skladu, ve kterém doufá najít dvě pozorovatelské vrtné sondy. Aby se do skladu dostali, musí rebelové vypařit obrovskou hromadu suti, což vyvolá změny v atmosféře, které by normálně okamžitě přivolaly pozornost uchvatitelů, nicméně Peterův zásah je dostatečně paralyzoval. Peter se však chová stále podivněji, Olivia se ho začíná bát a v závěru epizody mladý Bishop zjišťuje, že mu začínají padat vlasy! Paralelně s tím Walter zjišťuje, že jeho krutost a arogance sílí – po rekonstrukci mozku se vrací jeho staré já. Po dlouhé době jsme také viděli Ninu Sharp (pro ni, Waltera i Olivii to bylo značně emocionální), kterou na závěr Walter požádá, aby mu opět odstranila zrekonstruované části mozku. Dohromady je tak čím dál zřetelnější, že daň za vítězství bude obrovská. (Anarvin)

 

Chicago Fire S01E07

Těsně po odklepnutí celé sezóny přichází hasičský seriál NBC s epizodou, nad jejímž patosem se nervozitou svírá hrdlo a kdy divák nad několika vyloženě přehnanými scénami jen bezmocně převrací oči v sloup. Tento týden se bohužel parádní ohnivou tři čtvrtě hodinu namíchat nepodařilo - škoda. I když bych byl ochoten pochopit celkové zvolnění příběhu na úkor zvratu v následující epizodě, který se na stanici pravděpodobně (dle názvu) odehraje, něco tu smrdí. Příběh s názvem Dvě rodiny jednoduše převrací dosavadní stavbu seriálu naruby. Jistě, pořád to nemůže být adrenalinová jízda, chápu. Ale. Výjezdy jsou tentokrát buď docela nezajímavé či moc akční (i na přestřelky dojde), závěrečná operace pak sice za začátku šlape, pohřbí ji ale slaďoučké zakončení a přestřelený patos... no a drama. Kde je k čertu drama? Napínavé plnění kelímků kvůli testům na drogy v tomto případě vážně nestačí. Záměry tvůrců mírně poodkrývá posledních deset minut a Zvonečekův monolog, za TVZone ale přesto odpouštím jenom tak nějak napůl. Zatím to vypadá, jako by s Voightem ze seriálu odešlo něco, co Chicago Fire pozvedalo nad průměrné zdravotnické výplachy - zdravíme The Mob Doctor. Věřím, že nás drama a akce za týden znovu všechny posadí na zadek. Tohle prostě byla obyčejná "had to be told episode". (Davies182)

 

Homeland S02E08

Brodyho nervové zhroucení bylo nevyhnutelné. Poté, co si znepřátelí dceru a manželku, stihne ještě vynadat Roye a tím skoro zničit celou tajnou operaci, se odklízí do bezpečí anonymního motelu, kam ho přijíždí navštívit Carrie. Žádné oficiální jednání nečekejte, sebedestruktivní vztah obou představitelů se jen prohlubuje a opět dochází k nevyhnutelnému sexu, který dokonce odposlouchává „půlka“ CIA. Když nakonec Carrie svého „milence“ přesvědčí, ať se omluví Roye, odjíždí Brody na tajně smluvené setkání mimo město. Po napínavé sledovačce, při níž to vypadá, že nejznámější televizní terorista zemře, se nad obzorem zjevuje vrtulník a odnáší ho pryč. Co se bude dít dále? Homeland se tímto zvratem opět odvážně pouští na neprobádané území a nenatahuje jen již fungující motivy. Zbytek sezóny se klidně mohl řešit jen ústřední milostný vztah, ale tvůrci neradi dlouho zůstávají na jednom místě, a tak záhy mění prostředí a směřování celé zápletky a my opět můžete s napětím očekávat, jak to celé dopadne. Za to dík. (mcb)

 

American Horror Story S02E06

Pokračujeme v bizarnostech. Díl opět začíná předtitulkovu, zdánlivě nenavazující scénou z přítomnosti, kde vidíme oběšené falešné masové vrahy Bloody Face...a pak jsme zpět mezi zdmi ústavu. Tam se vyjevují další střípky z minulosti postav – jako například šikana sestry Mary Eunice nebo flashback otce Timothyho, o němž se dozvíme, že kdysi uzavřel dohodu s doktorem Ardenem (nebo Hansem Gruberem?) o testování nových léku na chovancích blázince. Paralelně s těmito liniemi se rozvíjí také perverzní romance mezi unesenou novinářkou Lanou a doktorem Thredsonem, nyní odmaskovaným jako originálním vrahem Bloody Face. Zajímavý flashback nám odhalí jeho hlavní trauma z mládí a tím je nedostatek mateřské lásky. Se svými oběťmi se tak snaží navázat vždy vřelý vztah matka-syn, když se ale daná osoba pokusí o útěk, je chladnokrevně zabita. A tak dále... Spíše by nás ale zajímal význam příběhu ze současnosti, kterému opět patří napínavý cliffhanger v závěru dílu. (mcb)

 

Sledujete nějakou pecku, která nám ve výplachu chybí?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (6)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace