Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Ve jménu vlasti: 2. sezóna

příspěvky 1 - 3 Napsat příspěvek

PetrM

Chápu, že následná opatření po TÉ události mohou působit tak, že někdo podcenil situaci, ale na druhou stranu musíš uznat, že lidí, kteří by šli nějaké brány zavřít, asi moc nezbylo. A přece jen asi všichni běželi mrknout, jestli jde někoho zachránit nebo už je na vše pozdě. Imho
9509
Chápu, že následná opatření po TÉ události mohou působit tak, že někdo podcenil situaci, ale [spoiler]na druhou stranu musíš uznat, že lidí, kteří by šli nějaké brány zavřít, asi moc nezbylo. A přece jen asi všichni běželi mrknout, jestli jde někoho zachránit nebo už je na vše pozdě. Imho[/spoiler]
PetrM
0 0
reagovat

PetrM

Vyjmenováváš to pěkně, ty "chybky", o tom žádná. O spoustě těchhle věcí se ale dá nakrásně polemizovat a šel by z toho udělat dost bombastickej "honest trailer", já se ale - přiznávám - u druhé série bavil více než před rokem.
Ke konci pak stačilo Brodyho vysvětlení, že Nazír je po smrti a tak šla některá bezpečností opatření při pohřbu stranou - jasně, logika jako hovado, ale jen když nad tím přemejšlíš fakt až do morku kostí. No ne?
Během sledování jsem prostě v tý C4ce v autě neviděl žádnej scénáristickej kiks, a to mi zatím stačí - tady šlo primárně o emoce.
Což pochopitelně přeloženo neznamená "uděláme ze seriálu pitomost pro nedůvtipné diváky", u Homelandu určitě ne.
Berlička konce první řady se nekoná...
9508
Vyjmenováváš to pěkně, ty "chybky", o tom žádná. O spoustě těchhle věcí se ale dá nakrásně polemizovat a šel by z toho udělat dost bombastickej "honest trailer", já se ale - přiznávám - u druhé série bavil více než před rokem. Ke konci pak stačilo Brodyho [spoiler]vysvětlení, že Nazír je po smrti a tak šla některá bezpečností opatření při pohřbu stranou - jasně, logika jako hovado, ale jen když nad tím přemejšlíš fakt až do morku kostí. No ne?[/spoiler] Během sledování jsem prostě v tý [spoiler]C4ce v autě[/spoiler] neviděl žádnej scénáristickej kiks, a to mi zatím stačí - tady šlo primárně o emoce. Což pochopitelně přeloženo neznamená "uděláme ze seriálu pitomost pro nedůvtipné diváky", u Homelandu určitě ne. Berlička konce první řady se nekoná...
PetrM
0 0
reagovat

Homeland vs. Dexter

Vzhledem k tomu, že oba seriály běžely paralelně na stejné stanici je pro mě smutné konstatovat, že Dexter plný až comicsového vraždění na mě působí více realisticky než druhá sezona Homelandu.

Jde mi o to, že pokud divák u Dextera přijme pomalou práci policie a možnost Dextera si třikrát do měsíce odskočit na večerní přesčas a noční rybaření aniž se manželka/sestra/chůva podiví, že přesčasy jsou neplacené a ryby neberou, ten seriál funguje.

Druhá sezona Homelandu měla na co navazovat a ústrědní trio Nick, Carrie a Saul jsou fantastičtí herci, kteří na obrazovce prodají i tu sebevětší pitomost. Nevím jak vy, ale mě většinou na konci epizod napadlo. že to bylo fajn, abych si o patnác minut později řekl: "Vždyť to je strašná blbost"

Největší problém mám s postavou Carrie (i když i Brody měl své etudy jako ta groteska s krejčím a telefonátem manželce). V první řadě byla Carrie bezva, protože svoji nemoc tajila. V druhé řadě se prostě chová jako magor, který kašle na Saula, Estese i Quinna dohromady, dělá si co chce a vše protože "ona je expert na Abu Nazira"

Několikrát je zmíněno jak je Carrie geniální agent, přičemž veškerý její přínos je založen na deus ex machina kdy Quinn/Estes vyhodnotí informace a vydají logický příkaz, Carrie je vyfuckuje, protože ona má tušení, Estes ji pošle pryč ona sedne do auta a někam jede, tam náhodou něco uvidí, Estes jí vysílačkou řekne, aby počkala, ona ho vyfuckuje a vyběhne na pole atd. To že někdo s její diagnozou by v CIA nemohl dělat ani uklízečku o přístupu k důvěrným informacím nemluvě je jenom to nejmenší.

Srovnejte to prosím třeba s Breaking Bad, kde má Hank i navzdory šéfům taky "tušení", že něco nehraje a případ není úplně uzavřený, ale chová se alespoň jako policajt a ne neřízená raketa. Jak se těším na roli Saula ve třetí řadě, kdy bude jeho rozumný postup konfrontován s tlaky politiků a CIA na rázné řešení, tak mě děsí představa, že Carrie povýší a bude nedej Bože i něčemu šéfovat.

Představa, že black ops operativec vyhrožuje šéfovi CIA byla dost dada. Takový debil by byl okamžitě odvelen na nebezpečnou misi, ze které by se samozřejmě nevrátil. Proč ho nemohl Saul nebo Quin vydírat nějakým dokumentem než místo toho dělat machra s pistolí

Osobně mě ani tak nedostala ta scéna výbuchu prostřihávaná s pohřbem, ale dostalo mě to pár minut potom, kdy rodina vykládá agentům, že táta je OK a najednou je v televizi to video. Neočekávané, ale logické a účinné.

Napadlo vás jak se Carrie a Brody dostali po atentátu pryč? Není první opatření po výbuchu v centrále CIA, zablokovat všechny vjezdové brány a východy?

Taky máte v garáži tak výkonné SUV, že si ani nevšimnete těch extra 400 kg výbušnin v kufru? A lze naložit ty čtyři metráky na veřejné ulici před domem, zatímco si šofér mění kravatu a diskutuje s dcerou? Já vím, detaily...


9507
Vzhledem k tomu, že oba seriály běžely paralelně na stejné stanici je pro mě smutné konstatovat, že Dexter plný až comicsového vraždění na mě působí více realisticky než druhá sezona Homelandu. Jde mi o to, že pokud divák u Dextera přijme pomalou práci policie a možnost Dextera si třikrát do měsíce odskočit na večerní přesčas a noční rybaření aniž se manželka/sestra/chůva podiví, že přesčasy jsou neplacené a ryby neberou, ten seriál funguje. Druhá sezona Homelandu měla na co navazovat a ústrědní trio Nick, Carrie a Saul jsou fantastičtí herci, kteří na obrazovce prodají i tu sebevětší pitomost. Nevím jak vy, ale mě většinou na konci epizod napadlo. že to bylo fajn, abych si o patnác minut později řekl: "Vždyť to je strašná blbost" Největší problém mám s postavou Carrie (i když i Brody měl své etudy jako ta groteska s krejčím a telefonátem manželce). V první řadě byla Carrie bezva, protože svoji nemoc tajila. V druhé řadě se prostě chová jako magor, který kašle na Saula, Estese i Quinna dohromady, dělá si co chce a vše protože "ona je expert na Abu Nazira" Několikrát je zmíněno jak je Carrie geniální agent, přičemž veškerý její přínos je založen na deus ex machina kdy Quinn/Estes vyhodnotí informace a vydají logický příkaz, Carrie je vyfuckuje, protože ona má tušení, Estes ji pošle pryč ona sedne do auta a někam jede, tam náhodou něco uvidí, Estes jí vysílačkou řekne, aby počkala, ona ho vyfuckuje a vyběhne na pole atd. To že někdo s její diagnozou by v CIA nemohl dělat ani uklízečku o přístupu k důvěrným informacím nemluvě je jenom to nejmenší. Srovnejte to prosím třeba s Breaking Bad, kde má Hank i navzdory šéfům taky "tušení", že něco nehraje a případ není úplně uzavřený, ale chová se alespoň jako policajt a ne neřízená raketa. Jak se těším na roli Saula ve třetí řadě, kdy bude jeho rozumný postup konfrontován s tlaky politiků a CIA na rázné řešení, tak mě děsí představa, že Carrie povýší a bude nedej Bože i něčemu šéfovat. [spoiler]Představa, že black ops operativec vyhrožuje šéfovi CIA byla dost dada. Takový debil by byl okamžitě odvelen na nebezpečnou misi, ze které by se samozřejmě nevrátil. Proč ho nemohl Saul nebo Quin vydírat nějakým dokumentem než místo toho dělat machra s pistolí Osobně mě ani tak nedostala ta scéna výbuchu prostřihávaná s pohřbem, ale dostalo mě to pár minut potom, kdy rodina vykládá agentům, že táta je OK a najednou je v televizi to video. Neočekávané, ale logické a účinné. Napadlo vás jak se Carrie a Brody dostali po atentátu pryč? Není první opatření po výbuchu v centrále CIA, zablokovat všechny vjezdové brány a východy? Taky máte v garáži tak výkonné SUV, že si ani nevšimnete těch extra 400 kg výbušnin v kufru? A lze naložit ty čtyři metráky na veřejné ulici před domem, zatímco si šofér mění kravatu a diskutuje s dcerou? Já vím, detaily... [/spoiler]
Homeland vs. Dexter
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se