Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 5: Proč sledovat Chicago Fire?


ikona
Davies182
chicagotop
Stále oblíbenější hasiči si v lednu mírně dáchnou. Proč se těšit na druhou půli sezony?  

Nebojte, s TVZone tu několikadenní pauzu přežijete. NBC dává v lednu prostor svým čerstvým mid-season seriálům (zatím žádná sláva) a tak odložila úspěšné požárníky na chvíli k ledu. Než se teď bude dát naladit další napínavá epizoda čím dál tím lepšího Chicago Fire, rozhodli jsme se dát zbytku čtenářů - kteří snad ještě na adrenalinové drámo nekoukají - pět žhavých důvodů, proč také už konečně začít se sledováním. K výbornému seriálu se denně připojují nové spokojené divácké tváře, nastupte s námi do hasičského vozu i vy!

5. Modelky ze záchranky

Ze začátku se pravděpodobně sličné obličejíky slečen Gabriely a Shay každému nezajídaly, přičemž se určitě nebylo čemu divit. Tvůrci se totiž běžným smrtelníkům snažili nabulíkovat, že po chichagských ulicích jezdí v rudo-modro-bílých sanitkách fešné dívčiny jako vystřižené z obálek Playboye. Com´on! Ale upřímně? Faktor, nad kterým v počátku spousta diváků kroutila hlavou, je teď docela fajn. Pochopitelně lze napínavý záchranářský počin natočit i se všednějšími, "méně sexy" ženskými hrdinkami, ano - v případě Gab a Shay se však časem jejich osobnosti vyprofilovaly do zajímavých, živoucích postav, u nichž si momentálně jiné tváře ani představit nedovedeme. A už vůbec nesejde na tom, že je jedna z těch tváří (v seriálu!) lesbická.

4. Řekneš mi to po výjezdu!

Střih: začíná rozhovor. Velmi důležitý rozhovor na stanici. Postavy se dohadují, vylévají si city nebo se chystají říci něco nesmírně důležitého svému protějšku. Nadechují se, už mají slova na jazyk- a siréna. Siréna! Onen specifický zvuk v závěsu s klidným, nestresovým hlasem operátorky tísňové linky plus hromada instrukcí. Můžeme to nazývat klišé, můžeme se plácat do kolen nebo kroutit hlavou a usmívat se pod vousy, ale jedno tomu neodpářeme. Pokaždé to dokáže zarazit a vždycky při tom přeběhne takové to příjemné mrazení po napjatém zádovém svalstvu. Tak schválně: jen si zkuste představit, že se v prázdném kanclu kolegyni konečně chystáte pozvat na rande, a v tom vám začne vyzvánět mobil s melodií Be My Lover nebo Baby Come Back! Pech.

3. Rudá, kam se podíváš

V recapech jsem něco podobného zmiňoval už několikrát, a prostě musím znovu. V NBC se totiž očividně hodně poučili od svých nepřiznaných mentorů ze stáje ABC (Dr. House) či Starz (Spartacus) a neberou si žádné servítky. Jak prosím? To máte tak - když pravidelně při každém druhém výjezdu stříká krev z aorty, drtí se končetina v továrním lisu nebo umírají roztomilé děti, hned vám dojde, o čem je řeč. Chcete z nějakého podivně zvráceného důvodu vědět víc? Tak fajn: dočkali jsme se mimo jiné i člověka téměř přepůleného vejpůl nebo na první pohled maminky roku, která však pomalu tráví svou malou dcerku... Jo, v Chicagu se jednoduše dějí stejné věci (tragédie, zvěrstva...) jako kdekoliv jinde na Zemi, tak proč přivírat oči. Jen nechte víčka pěkně doširoka otevřená a divte se spolu s hasičským, záchranářským a ambulentním týmem, jakými všemožnými způsoby může nebohý člověk trpět. Nic pro padavky.

2. Správňácký velitel Boden

Postavou, která si již od pilotní epizody požárníků získala nemalé sympatie mnoha diváků, byl vedle rodinného Herrmanna bezesporu také charismatický velitel Boden. Černoch jako hora s neodmyslitelným smyslem pro spravedlnost, odzbrojujícím chraplákem a vůdčí aurou, kterou by mu záviděl i Captain America, prostě válí. Zas a znovu. Tenhle týpek si za vás klidně nasadí boxera, když jde do tuhého. Bez váhání poskytne životně důležitou radu, když jste na dně. Nebo vás jednoduše bez skrupulí seřve, ať se dáte do kupy a nenecháte ze sebe dělat uřvanou Máňu odvedle, co jí osud jen plácá po zadku a sem tam vyválí v blátě. Tak to prostě chodí. Boden má na své stanici nejraději kázeň a neutrální tichý chod se zataženou ruční brzdou, a kdykoliv se někdo z podřízených snaží o opak, se zlou se potáže (zdravíme Petera Millse). Takového šéfa chce mít každý, a ne, že ne.

1. Učebnicové zvraty

Tady asi není o čem diskutovat. Co se původně jeví jako rutinní záchranná akce nebo nudný výjezd ke kočce na stromě, dokáže se snadno změnit v boj o holý život nebo uprchlého jaguára ze zoo, ohrožujícího kolemjdoucí. Obrazně řečeno - žádná velká zvířátka jsme zatím v Chicago Fire nepotkali. Zatím! Ale i tak. Tady hrozí sesuv půdy zavalit nebohou ženu v propadlé ulici, támhle se chlápkovi, balancujícímu ve výtahové šachtě, najednou udělá nevolno... S tímhle vším se musí Casey, Severide a jejich týmy popasovat. A nikdy to není nic extrémně veselého - i když humorných zásahů jsme se na druhou stranu už také dočkali. Nemyslete si ale, že pokud vám v sešrotovaném autě na dálnici praskne voda nebo když dostanete diabetický záchvat při kácení stromu, že se jedná o něco příjemného! Vůbec ne. Je to drama, ve kterém jde o všechno. Tak ohni zdar a díky Bohu za vůz s číslovkou 81!

Takže. Potenciální čerstvou krev jsme snad alespoň trochu naladili na nová televizní dobrodružství, ke stávajícím divákům se pak už jen s pomrknutím sluší nadhodit: a co/kdo na Chicago Fire nejvíc baví vás?

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace