Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Dům z karet: První dojmy

příspěvky 1 - 9 Napsat příspěvek

PetrM

Čtivě, zajímavě, a imho pravdivě napsané. :+
9762
Čtivě, zajímavě, a imho pravdivě napsané. *:+*
PetrM
0 0
reagovat

PetrM

OK - to všechno ale nic nemění na tom, že JE to nadprůměrněj, poutavej FILM 8).
9759
OK - to všechno ale nic nemění na tom, že JE to nadprůměrněj, poutavej FILM *8)*.
PetrM
0 0
reagovat

Davies182

Jasně, to už se nimráme v detailech, přesto:

Palinová byla guvernérkou Aljašky, což sice vypadá vznešeně, ale je to jeden z těch spíš bezvýznamných států USA (kolem dvou milionů obyvatel) jako jsou Wyoming, Idaho nebo Severní Dakota - rozloha velká, lidí málo. S pozicí třeba guvernéra Kalifornie nebo starosty Chicaga se to nedá srovnat. To potvrzuje i fakt, že i americká média po její nominaci psala: "A kdo to je ta Palinová?" Tuším, že se někde psalo, že před svou nominací neměla jediný vstup, komentář, projev nebo ůčast v diskusi v televizi, rádiu nebo novinách mimo Aljašku. Bylo to jako nominovat premiéra Malty, který nikdy neopustil ostrov a nikdo ho nezná na předsedu komise EU co bude jednat s Merkelovou, Cameronem atd.

Prověrka tam byla, ale krátká a nedostatečná, zejména pro takový post. To je ve filmu i ukázáno, kdy druhý den po oznámení její kandidatury vyhrabou Obamovci její podporu toho zbytečného mostu a Harlesona i ostatní to strašně překvapí (čili Demokrati udělali za noc víc práce, než Republikáni za týden)

Srovnej to prosím třeba s podobnou scénou právě v House of Cards, kde tlačí toho kongresmena na guvernéra Pensylvánie a Spaceyho chlapík se ho ptá na naprosto všechno od peněz přes ex-partnery až po sexuální praktiky aby vyhrabal jakýkoliv skandál v předstihu a udělá z toho mnohastránkový zápis. Od Republikánů to prostě byl strašlivý amatérismus a to že byli pozadu v průzkumech to neomlouvá.
9757
Jasně, to už se nimráme v detailech, přesto: Palinová byla guvernérkou Aljašky, což sice vypadá vznešeně, ale je to jeden z těch spíš bezvýznamných států USA (kolem dvou milionů obyvatel) jako jsou Wyoming, Idaho nebo Severní Dakota - rozloha velká, lidí málo. S pozicí třeba guvernéra Kalifornie nebo starosty Chicaga se to nedá srovnat. To potvrzuje i fakt, že i americká média po její nominaci psala: "A kdo to je ta Palinová?" Tuším, že se někde psalo, že před svou nominací neměla jediný vstup, komentář, projev nebo ůčast v diskusi v televizi, rádiu nebo novinách mimo Aljašku. Bylo to jako nominovat premiéra Malty, který nikdy neopustil ostrov a nikdo ho nezná na předsedu komise EU co bude jednat s Merkelovou, Cameronem atd. Prověrka tam byla, ale krátká a nedostatečná, zejména pro takový post. To je ve filmu i ukázáno, kdy druhý den po oznámení její kandidatury vyhrabou Obamovci její podporu toho zbytečného mostu a Harlesona i ostatní to strašně překvapí (čili Demokrati udělali za noc víc práce, než Republikáni za týden) Srovnej to prosím třeba s podobnou scénou právě v House of Cards, kde tlačí toho kongresmena na guvernéra Pensylvánie a Spaceyho chlapík se ho ptá na naprosto všechno od peněz přes ex-partnery až po sexuální praktiky aby vyhrabal jakýkoliv skandál v předstihu a udělá z toho mnohastránkový zápis. Od Republikánů to prostě byl strašlivý amatérismus a to že byli pozadu v průzkumech to neomlouvá.
Davies182
0 0
reagovat

PetrM

Ehm, asi jsem viděl úplně jinej film :D!
Jaká nicka, vždyť se již dlouhodobě angažovala v politice tuším Aljašky nebo Kanady, či co to bylo za zemi. Na scénu, kdy si ji prověřovali, si také vzpomínám - akorát na to prostě neměli týden, ale necelých 24 hodin, protože ji potřebovali ASAP, kandidátka byla rozjetá na 99%. Jasně, celkově to možná nedomakali, ale v tomhle Palin prsty neměla.
Zeman se po x letech po šťourání v krbu na Vysočině taky stal hlavou státu...
Průsery začli řešit, až když vyšly najevo Palininy nepřiměřené sklony k víře a taky fakt, že jako zástupce Aljašky byla fcajku a znalá, historie států obecně jí však nic neříkala - to si asi člověk do životopisu nenapíše, ne :)?
9756
Ehm, asi jsem viděl úplně jinej film *:D*! Jaká nicka, vždyť se již dlouhodobě angažovala v politice tuším Aljašky nebo Kanady, či co to bylo za zemi. Na scénu, kdy si ji prověřovali, si také vzpomínám - akorát na to prostě neměli týden, ale necelých 24 hodin, protože ji potřebovali ASAP, kandidátka byla rozjetá na 99%. Jasně, celkově to možná nedomakali, ale v tomhle Palin prsty neměla. Zeman se po x letech po šťourání v krbu na Vysočině taky stal hlavou státu... Průsery začli řešit, až když vyšly najevo Palininy nepřiměřené sklony k víře a taky fakt, že jako zástupce Aljašky byla fcajku a znalá, historie států obecně jí však nic neříkala - to si asi člověk do životopisu nenapíše, ne *:)*?
PetrM
0 0
reagovat
Ono asi dost záleží, jak kdo ten Game Change chápe. Jestli jako čisté drama, nebo v tom vidí tu absurdní komedii. Moore jako Palin je skvělá.Nikdo z nás neví jak to bylo ve skutečnosti, ale její story, kdy se lokální nicka náhodou dostane do nejvyšší politiky a plácá se v tom je perfektní. Něco jako Brewsterovy miliony smíchané s Pygmalionem

Já jsem se jenom celý film škodolibě posmíval celému týmu Woodyho Harlesona, který nesmyslně rozhodne bez řádné prověrky a celý film pak řeší průsery, které by nikdy neměl, pokud by dva dny počkal.

Asi taky nebudete litovat známého, co si koupí ojetinu podle fotky a pak se diví, že je to auto bourané, tachometr stočený, tlumiče v háji a převodovka zadřená. A to měli být ti nejlepší campaign manageři v Americe? To se vážně opravdu brát nedalo.
9755
Ono asi dost záleží, jak kdo ten Game Change chápe. Jestli jako čisté drama, nebo v tom vidí tu absurdní komedii. Moore jako Palin je skvělá.Nikdo z nás neví jak to bylo ve skutečnosti, ale její story, kdy se lokální nicka náhodou dostane do nejvyšší politiky a plácá se v tom je perfektní. Něco jako Brewsterovy miliony smíchané s Pygmalionem Já jsem se jenom celý film škodolibě posmíval celému týmu Woodyho Harlesona, který nesmyslně rozhodne bez řádné prověrky a celý film pak řeší průsery, které by nikdy neměl, pokud by dva dny počkal. Asi taky nebudete litovat známého, co si koupí ojetinu podle fotky a pak se diví, že je to auto bourané, tachometr stočený, tlumiče v háji a převodovka zadřená. A to měli být ti nejlepší campaign manageři v Americe? To se vážně opravdu brát nedalo.
0 0
reagovat
Já se musím přiznat, že sem zatím z toho seriálu viděl pouze jednu jedinou scénu. Ale seriál je v plánu, ta scéna "nalákala".
9754
Já se musím přiznat, že sem zatím z toho seriálu viděl pouze jednu jedinou scénu. Ale seriál je v plánu, ta scéna "nalákala".
0 0
reagovat

verbst

Nevýdrž u BOSSe dokážu svým způsobem pochopit... ale Game Change aka "přeceňovanej shit"? Už jen výkon Moore pozvedá ten snímek nad šedý průměr!
9753
Nevýdrž u BOSSe dokážu svým způsobem pochopit... ale Game Change aka "přeceňovanej shit"? Už jen výkon Moore pozvedá ten snímek nad šedý průměr!
verbst
0 0
reagovat
Po všech třinácti dílech nemůžu hodnotit jinak než 10/10. Perfektní. Nechává to daleko za sebou Bosse (kde jsem vydržel snad jen tři díly), Game Change (což je přeceňovanej shit), Political Animals (který byly hodně dobrý) a vlastně všechny politcký dráma, který jsem viděl.
Dechberoucí Spacey. Perfektní režie.
Skončil jsem za dva dny, a chci víc.

P.S.: Kate Mara je hot, ale proti Robin Wright nemá šanci.
7994
Po všech třinácti dílech nemůžu hodnotit jinak než 10/10. Perfektní. Nechává to daleko za sebou Bosse (kde jsem vydržel snad jen tři díly), Game Change (což je přeceňovanej shit), Political Animals (který byly hodně dobrý) a vlastně všechny politcký dráma, který jsem viděl. Dechberoucí Spacey. Perfektní režie. Skončil jsem za dva dny, a chci víc. P.S.: Kate Mara je hot, ale proti Robin Wright nemá šanci.
0 0
reagovat
Konečně je Kevin Spacey zpátky na plátně (obrazovce) a zbytek obsazení nezaostává (Robin Wright :)))
Po zhlédnutí prvních pěti epizod můžu fandům inteligentních konverzaček doporučuji. Spacey sice svého politika občas přehrává do mírné karikatury, ale alespoň jsme ušetřeni těch blábolů o svatém poslání médií v politice, které nám naservírovala HBO v The Network.

Lehce dolů u mě seriál sráží dvě subjektivní vady: Za prvé, Frankovy komentáře do kamery jsou občas vtipné, ale je to dost nadužívaná scénáristická berlička, když potřebují autoři vysvětlit nějaké motivace. Za druhé je to fakt, že seriál přichází půl roku po ukončeném Bossovi a při vší úctě k Frankovi ve Washingtonu, se starostou Chicaga by prohrál K.O. po dvou kolech.

Na internetu koluje, že Netflix objednal dopředu 2 řady za 100 milionů dolarů. Pokud je to pravda, tak museli Fincherovi, Spaceymu a dalším zaplatit doslova (velko)filmové honoráře aby do toho šli, protože výprava je naprosto spartánská - tři byty, tři kanceláře, redakce novin, dvacet pánských obleků a dva tisíce amerických vlajek, které samozřejmě ve Washingtonu vlají úplně všude.
9713
Konečně je Kevin Spacey zpátky na plátně (obrazovce) a zbytek obsazení nezaostává (Robin Wright *:))*) Po zhlédnutí prvních pěti epizod můžu fandům inteligentních konverzaček doporučuji. Spacey sice svého politika občas přehrává do mírné karikatury, ale alespoň jsme ušetřeni těch blábolů o svatém poslání médií v politice, které nám naservírovala HBO v The Network. Lehce dolů u mě seriál sráží dvě subjektivní vady: Za prvé, Frankovy komentáře do kamery jsou občas vtipné, ale je to dost nadužívaná scénáristická berlička, když potřebují autoři vysvětlit nějaké motivace. Za druhé je to fakt, že seriál přichází půl roku po ukončeném Bossovi a při vší úctě k Frankovi ve Washingtonu, se starostou Chicaga by prohrál K.O. po dvou kolech. Na internetu koluje, že Netflix objednal dopředu 2 řady za 100 milionů dolarů. Pokud je to pravda, tak museli Fincherovi, Spaceymu a dalším zaplatit doslova (velko)filmové honoráře aby do toho šli, protože výprava je naprosto spartánská - tři byty, tři kanceláře, redakce novin, dvacet pánských obleků a dva tisíce amerických vlajek, které samozřejmě ve Washingtonu vlají úplně všude.
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se