Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vojna a televize


ikona
Spooner
vojnavojna a mir
Jedno z vrcholných děl světové literatury se chystá do bedny. 

Na světě existuje několik knížek, jenž dokážou přečíst jen ti největší borci a knihomolové. Mezi tyto tituly patří bezesporu také Vojna a mír od Lva Nikolajeviče Tolstého, jedno z největších a nejrozsáhlejších děl světové literuty, o němž nám tolikrát básnili na střední škole, ale jen málokdo z nás ho skutečně přečetl. Čas od času se navíc objeví nějaký odvážný tvůrce, který se rozhodne tuto epopej přivést na stříbrná plátna či televizní obrazovky. A právě jeden takový ambiciózní pokus nás čeká.

Macaté knihy, která by slušně naplnila vaší knihovnu, se tentokrát neujme nikdo menší než britská BBC. Osudu ruských šlechtických rodin a další hromady postav ve víru napoleonských válek se tentokrát bude věnovat scénárista Andrew Davies, což je tvůrce opravdu zajímavý. V jeho portfoliu totiž můžeme najít třeba Deník Bridget Jonesové, příběhově zcela nesmyslné Tři mušketýry, ale také současnou televizní pecku Davida Finchera, House of Cards. My tedy doufáme, že Davies zůstane po vynikajícím seriálu s Kevinem Spaceyem ve formě a pořádně se na Tolstého vrcholném díle vyřádí. Žádná další jména motající se okolo nadějného projektu zatím známa nejsou a jména herců se nejspíš jen tak nedočkáme. Premiéra je totiž plánována až na rok 2015, takže BBC má ještě dost času na své nové šestidílné minisérii zapracovat. Nic jiného, než pečlivou práci, si toto dílo ani nezaslouží.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace