Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 5 Banshee: čím nás dostává?


ikona
Davies182
bansheetop
Proč je akční seriálový benjamínek pořád tak zatraceně cool?  

A je to venku. Nedávno jste si sice na TVZone mohli přečíst Spoonerovo Koukat nekoukat, Banshee nás však v redakci dostává zas a znova. Viděli jsme další dvě epizody a jednoduše jsme naznali, že je na čase přijít s pořádnou náloží těch nejpřesvědčivějších argumentů v poněkud delším informačním článku. Proč si nový adrenalinový projekt stanice Cinemax zaslouží každého jednotlivého diváka? Zastaví se někdy raketový procentuální nárůst hodnocení seriálu na ČSFD? A kde v televizi momentálně narazíte na nejvíc vyražených zubů? Lucas Hood napoví.

5. Jako v rukavičkách?

Jo, tak přesně takhle s vámi v zapadlém městečku Banshee nikdo zacházet nebude. V buranově, ve kterém je nastupující šerif odpraven ještě před tím, než doopravdy vkročí pravou nohou do úřadu, si neberou servítky ani s těmi největšími drsňáky. Městu vládne tvrdou rukou kriminálník Kai Proctor - maskovaný za legitimního obchodníka - a ulicemi se tu potulují bývalí muklové, násilničtí boxeři, motorkářské gangy nebo famózní hacker-tranvestita. To jen aby bylo jasno. Vážně může tohle všechno zvládnout tříčlená policejní jednotka? Zdá se, že Lucas Hood přichází s odcizenou šerifskou hvězdou jako samozvaný velitel strážců pořádku v ten pravý čas... nebo ne?

4. Pravá krev

Ono hrát si na policajta totiž není žádná legrace. I v případě, že za sebou máte několik pekelných chvilek ve vězení, není daným pravidlem, že se automaticky transformujete do otrkaného kozla, který si poradí se vším. Svaly, nekompromisní tvrďácký look a chladná hlava možná dělají hodně, rány ale i tak pořád bolí a krev je stále stejně rudá. Právě v poslední epizodě (Wicks) jsme byli svědky těžkého Hoodova tréninku za mřížemi po boku albínské hory bicepsů s terminátoříma očima - a pokud vás do tvrdého života nenakopne tohle, pak už asi nic. Banshee je sice pořádně drsné městečko, teď ale dorazil nový, silný hráč. Záporáci, mějte oči na šťopkách: tenhle chlápek býval jedním z vás!

3. Sex, drogy a vulgarita

Po satelitních družicích se upřímně nepotuluje zrovna moc stanic, u kterých by se divák setkal s R-kovým ratingem. Kabelová televize Cinemax si však naštěstí přesně takovéhle kousky může dovolit vysílat - platiči tu moc dobře vědí, do čeho jdou. A navíc je to HBO. Tedy skoro, aneb taková jeho menší odnož. V překladu to potom neznamená nic menšího než spoustu lechtivého soft-porna, narkotika v každém dvacátém záběru, či zdaleka nejfrekventovanější užití seriálových "fucků" na epizodu. Komu je výše zmíněný výčet špinavostí proti srsti, nejspíš si s šerifem Hoodem moc nepotyká, ostatní se ale královsky baví. Producent Allan Ball má s televizí spousty zkušeností a evidentně ví, po čem lidé sáhnou. Banshee vám v reflexi na moderní dobu růžové brýle rozhodně nasazovat nehodlá. A to se nám líbí.

2. Ošklivý blondýn s vyleštěnou botou

Svérázný Dán Ulrich Thomsen prorazil menší evropskou díru do Hollywoodu díky procítěným komorním dramatům ve spojení s režiséry, kteří resetovali význam slova "drama". Vzpomenete si ještě na zdrcující Rodinnou oslavu? Pokud ne, určitě mnozí z vás viděli např. Království nebeské, Hitmana či Centuriona. I v těch se snadno rozpoznatelný Thomsen objevil. Teď mu, zdá se, za mořem ušili další roli přímo na tělo - takového záporáka jsme v bednách nenaladili pěkně dlouho! Vypočítavý Proctor, který by i z těch nejvyšvihlejších italských mafiánů nadělal rajčatový protlak na základ do pizzy, se rozhodl spravovat Banshee. Je to jeho město, jeho zájem. Zdejší obyvatele má pod palcem levé nohy, starosta se mu vyhýbá se staženýma půlkama... Kde je sakra ten šerif?

1. I´m the sheriff!

Do podobné barové bitky by se asi chtěl přichomýtnout každý z nás: to si takhle v klídku dáváte biftek a panáka, a najednou se vám k nohám přikutálí pěticípý odznak strážce pořádku... No, aspoň tak nějak podobně to bylo, že. Herecké eso Antony Starr, jenž by svým upřímným chlapáckým pohledem dovedl rozbrečet snad i Sylvestera Stallonea, začínal štěky v televizní Xeně: Princezně bojovnici. K Banshee se pak dostal přes několik dalších, převážně podprahových seriálů a průměrných filmů, přičemž role Lucase Hooda mu zatím náramně sedí. Namakaný krátkovlasý frajer je chlapem s velkým CH a není divu, že na sebe v každém dílu oprávněně strhává téměř veškerou diváckou pozornost. Navíc má hodně fajn vkus na ženské a nezastaví se ani, když mu břitvou krájíte záda na malé kousky. Tenhle borec má pro strach uděláno. Takže bacha na pokuty za parkování!

Co na výborném Banshee nejvíc šmakuje vám? A které televizní drsňáky máte nejraději?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (23)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace