Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spielberg, Kubrick a Napoleon?


ikona
Mr. Hlad
spielberg:tv-napoleon
Nejslavnější velikáni dějin a filmu v jednom televizním projektu?  

Steven Spielberg možná se svým Lincolnem nezískal tolik Oscarů, na kolik si doma udělal místo, a jeho poslední filmy nejsou takové pecky, na jaké jsme zvyklí, pořád je to ale režisér, který kdyby chtěl natočit hororový muzikál o čištění uší a obsadil do hlavní role Václava Vydru, prosadil by si to. Naštěstí ho lákají zajímavější projekty. Pár let staré sci-fi A.I.: Umělá inteligence, které přebral po zesnulém Stanley Kubrickovi, neslavilo takové úspěchy, aby se zařadilo mezi jeho nejslavnější díla, ale já osobně ho považuji za téměř geniální a nikdo s tím nic neudělá. Spielberg má ale evidentně režiséra Mechanického pomeranče, Vesmírné odyssey a Shining rád a zdá se, že svou náklonnost k filmové legendě chce potvrdit v televizi.

Teď totiž oznámil, že pracuje na minisérii podle Kubrickova nikdy nerealizovaného scénáře o životě Napoleona. Ten byl napsán už v roce 1961, ale v sedmdesátých letech se nad celým projektem zavřela voda kvůli rozpočtu. Doba se ale změnila, a tak se můžeme těšit na výpravný epický zážitek, který zase jednou člověka donutí valit bulvy. Tedy alespoň doufáme, ale když u toho jsou Spielberg a Kubrick, tak to asi srágora nebude. V původní verzi se měli objevit Oskar Werner a Audrey Hepburn, koho zlanaří Spielberg, to zatím nikdo netuší. Každopádně po Bratrstvu neohrožených a Pacifiku se s tímhle režisérem rádi vydáme bojovat i do devatenáctého století.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace