Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Podzimní seriálové menu


ikona
Mr. Hlad
Ang Lee, Michael Bay, J.J. Abrams nebo Alfonso Cuarón chtějí do televize. Podívejte se na pětapadesát potenciálních hitů příští sezóny 

Podzim je ještě daleko, ale v televizi pomalu začíná válka o to, jaký seriál dostane šanci u diváků zabodovat a co půjde k ledu dřív, než to vůbec někdo pořádně uvidí. Už teď víme, že Matthew McConaughey a Woody Harrelson budou řešit tajemnou vraždu v True Detective, tvůrce sci-fi Battlestar: Galactica chystá návrat k žánru s novinkou Helix a čeká nás třeba i americká verze skandinávského Mostu. Na druhou stranu stopku dostal James Gandolfini a jeho detektivka Criminal Justice.

Každopádně to opravdové rozhodování začíná teď. Ve hře je pětapadesát dramatických seriálů a o slovo se hlásí třeba i Michael Bay, Ang Lee, J.J. Abrams, Alfonso Cuarón, McG nebo Doug Liman. Najdeme tu projekty zajetých tvůrců i ambiciózních nováčků, origináln znějící premisy i seriály, u nichž už teď víme, že je fakt nechceme vidět. A ty nejméně zajímavé nebo takové, u nichž nejsou známé zásadní informace, jsme pro jistotu vynechali úplně. Ale i tak si nejspíš mezi pěti desítkami potenciálních hitů příštího podzimu nejspíš vyberete. Dejte nám vědět, na co se těšíte nejvíc.

Název: Delirium
Kdo u toho je: Emma Roberts, Billy Campbell, Karyn Usher
Kdo na tom dělá: FOX
O co půjde: Sympaťačka z hvězdné rodiny, Emma Roberts, nás zavede do světa, v němž je láska zakázaná a potlačována pomocí speciální procedury. Ani to ovšem nezabrání naší hlavní hrdince se během procedury zabouchnout do policisty, jenž však ve skutečnosti bojuje proti současnému systému. Seriál vzniká podle bestselleru Lauren Oliver a na starosti ho má producentka Útěku z vězení nebo Touch, Karyn Usher. (Spooner)

Název: Doubt
Kdo u toho je: David Shore, Steve Coogan, Carla Cugino, Greg Grunberg, Rockmond Dunbar
Kdo na tom dělá: ABC
O co půjde: Dr. House už nám nějaký ten pátek nehláškuje, takže je na čase, aby se jeho tvůrce David Shore představil s novým projektem. V něm se setkáme s bývalým poldou, jenž se rozhodne využít své letité zkušenosti a znalosti tamního pouličního života a stane se právníkem a samozřejmě u toho bude řešit i hromadu osobních problémů. Hlavní role se pak ujme Brit Steve Coogan, jemuž by nemělo dělat problém nahradit božího Hugh Laurieho. Ani ve zbytku obsazení se ovšem nešetří zajímavými jmény a můžeme se tak těšit i na Carlu Cugino či Grega Grunberga z Hrdinů. (Spooner)

Název: Gang Related
Kdo u toho je: Terry O´Quinn, Jay Hernandez, RZA, Ramon Rodriguez, Chris Morgan
Kdo na tom dělá: FOX
O co půjde: Zajímavě vyhlížející kriminálka, ve které je mladý člen gangu poslán infiltrovat policejní okrsek, aby odtud mohl poskytovat tajně informace své partě. Mladík si však na hraní na policajta časem zvykne a bude se muset rozhodnout, na jakou stranu se vlastně přidá. Projekt má na starosti scénárista série Rychle a zběsile a v jedné z hlavních rolí se představí charismatický Terry O´Quinn ze Ztracených, jehož vždycky vidíme rádi. (Spooner)

Název: Gothica
Kdo u toho bude: Janet Montgomery, Chris Egan, Matt Lopez
Kdo na tom dělá: ABC
O co půjde: Již od názvu tajemné drama odehrávající se v současnosti, které proplete dohromady příběhy několika legendárních hororových postav. Půvabná žena Grace Van Helsing zde totiž zjistí, že kultovní postavy jako Dracula či Frankensteinovo monstrum se v současnosti ukrývají v San Franciscu. (Spooner)

Název: Halt and Catch Fire
Kdo u toho je: Lee Pace, Scoot McNairy, Mackenzie Davis, Mark Johnson, Melissa Bernstein
Kdo na tom dělá: AMC
O co půjde: Děj slibného dramatu nás zavede na začátek boomu osobních počítačů v osmdesátých letech. Zaměří se pak na osudy tří lidí, pracující v této žhavé oblasti. Seznámíme se tak s bývalým ředitelem IBM, frustrovaným inženýrem a ambiciózním mladým géniem. Projekt mají na starosti producenti zanedlouho končícího Perníkového táty, takže by nás mohla čekat hodně zajímavá podívaná. (Spooner)

Název: The Hatfields & McCoys
Kdo u toho bude: Rebecca De Mornay, Virginia Madsen, Sophia Bush, James Remar, Charlize Theron
Kdo na tom dělá: NBC
O co půjde: Nová verze nechvalně známého příběhu, která přenese válku mezi dvěma znepřátelenými rodinami do Pittsburghu jednadvacátého století. Ani zde však nepůjdou kvéry stranou a postaví se proti sobě McCoyovi z dělnické třídy a nechutně bohatí Hatfieldovi. Produkce se ujala Charlize Theron a i když to celé může dopadnout všelijak, tak na herečky typu Sophie Bush z One Tree Hill se bude jistě hezky koukat. (Spooner)

Název: High Moon
Kdo u toho bude: Bryan Fuller
Kdo na tom dělá: SYFY
O co půjde: Nové sci-fi od tvůrce seriálové Hannibala, Bryana Fullera je adaptací románu John Christophera. Ten se odehrává, jak jinak, v budoucnosti, kdy je na Měsíci nalezena nová forma života. Fuller má teď ale plné práce s legendárním jedlíkem, takže není jasné, kdy tento projekt vůbec vznikne. (Spooner)

Název: Hostages
Kdo u toho bude: Toni Collette, Tate Donovan, Dylan McDermott, Rhys Coiro, Jerry Bruckheimer
Kdo na tom dělá: CBS
O co půjde: Thriller z produkce Jerryho Bruckheimera bude vyprávět o doktorce, která je vybrána k operaci samotného prezidenta. Těsně před operací je však unesena její rodina a ona se musí řídit pokyny únosců, pokud chce svou rodinu ještě někdy vidět. Novinku má na starosti Jeffrey Nachmanoff, jenž nejen že stojí na letošní nečekanou peckou Chicago Fire, ale natočil také pár dílů vychvalovaného hitu Homeland. Podobná látka by mu tak neměla dělat nejmenší problémy. (Spooner)

Název: Human
Kdo u toho bude: J. J. Abrams, J.H. Wyman, Karl Urban, Minka Kelly, Michael Ealy
Kdo na tom dělá: FOX
O co půjde: Očekávaná novinka z dílny seriálového workoholika J. J. Abramse, jíž se v poslední době věnujeme celkem dost. Příběh nás zavede do blízké budoucnosti, v níž dostane drsný policejní důstojník s ksichtem Karla “Dredda“ Urbana za parťáka vysoce vyvinutého androida. Na první fotky se již můžete mrknout zde(Spooner)

Název: The Hundred
Kdo u toho je: Henry Ian Cusick, Kelly Hu, Eliza Taylor
Kdo na tom dělá: CW
O co půjde: Nukleární válka vyhladila téměř celé lidstvo. O sedmadevadesát let později se z orbitu snáší jedna z vesmírných lodí, provizorních měst přeživší populace, a vysílá na Zemi sto člennou skupinu mladistvých delikventů, jejichž úkolem je prozkoumat povrch planety a zjistit, jestli jsou její podmínky vhodné pro re-kolonizaci. Stanice CW vyráží na post-apokalyptické teritorium vznikající podle románu debutujícího autora Kasse Morgana, a nezbývá než doufat, že se ze slibného námětu nevyklube jen další vztahovka a nebo hůř, druhé Revolution. (Jan_G)

Název: I Am Victor
Kdo u toho je: Mark Goffman, Katie Jacobs, John Stamos, Lorenza Izzo, Matthew Lillard
Kdo na tom dělá: NBC
O co půjde: Mark Goffman, producent a scénárista skvělých Ve službách FBI, pro NBC připravuje stejnojmennou adaptaci novely Jo Nesba. Ta bude o jedinečném vnímání reality a vztahové psychologie všemi mastmi mazaného rozvodového právníka Victora Porta (Stamos). Na způsob nejoblíbenějšího seriálového doktora tak bude přidrzle radit i peskovat všechny své klienty. (Jan_G)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace