Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Podzimní seriálové menu


ikona
Mr. Hlad
Ang Lee, Michael Bay, J.J. Abrams nebo Alfonso Cuarón chtějí do televize. Podívejte se na pětapadesát potenciálních hitů příští sezóny 

Podzim je ještě daleko, ale v televizi pomalu začíná válka o to, jaký seriál dostane šanci u diváků zabodovat a co půjde k ledu dřív, než to vůbec někdo pořádně uvidí. Už teď víme, že Matthew McConaughey a Woody Harrelson budou řešit tajemnou vraždu v True Detective, tvůrce sci-fi Battlestar: Galactica chystá návrat k žánru s novinkou Helix a čeká nás třeba i americká verze skandinávského Mostu. Na druhou stranu stopku dostal James Gandolfini a jeho detektivka Criminal Justice.

Každopádně to opravdové rozhodování začíná teď. Ve hře je pětapadesát dramatických seriálů a o slovo se hlásí třeba i Michael Bay, Ang Lee, J.J. Abrams, Alfonso Cuarón, McG nebo Doug Liman. Najdeme tu projekty zajetých tvůrců i ambiciózních nováčků, origináln znějící premisy i seriály, u nichž už teď víme, že je fakt nechceme vidět. A ty nejméně zajímavé nebo takové, u nichž nejsou známé zásadní informace, jsme pro jistotu vynechali úplně. Ale i tak si nejspíš mezi pěti desítkami potenciálních hitů příštího podzimu nejspíš vyberete. Dejte nám vědět, na co se těšíte nejvíc.

Název: Influence
Kdo u toho je: Kyle Killen, Steve Zahn, Christian Slater, Megalyn Echikunwoke
Kdo na tom dělá: ABC
O co půjde: Steve Zahn a Christian Slater si zahrají bratry, kteří vedou unikátní agenturu řešící problémy svých klientů prostřednictvím manipulace a znalostí lidské motivace. Současně se seriál zaměří i na problematický vztah obou bratrů a jejich temnou minulost. Televizní produkty Kylea Killena  mají, i přes svou nezpochybnitelnou kvalitu, velmi nízkou životnost. Snad si teda Influence povede líp než loňský Awake(Jan_G)

Název: Intelligence
Kdo u toho je: David Semel, Josh Holloway, John Billingsley, Marg Helgenberger, Meghan Ory
Kdo na tom dělá: CBS
O co půjde: Ztracený Josh Holloway se objeví v roli amerického špióna, jehož darem i prokletím je přísně tajný experimentální mikročip implantovaný do mozku, který mu umožňuje vidět a zpracovávat veškerá data stejně produktivně jako vysoce výkonný počítač. Jedná se o adaptaci (začíná to být klišé) dosud nepublikovaného románu Johna Dixona Dissident a producenti slibují mix Unfogettable a Person of Interest(Jan_G)

Název: Ironside
Kdo u toho je: Brent Sexton, Blair Underwood, Spencer Grammer
Kdo na tom dělá: NBC
O co půjde: Remake úspěšného seriálu z druhé poloviny 60. let se soustředí na policejního veterána, detektiva Roberta Ironsidea (Underwood), který je po přestřelce paralyzován a odkázán na kolečkové křeslo. I přes svůj handicap však Ironside pracuje jako konzultant a vede tým specialistů, kteří řeší ty nejzávažnější zločiny v San Francisku. Původní seriál se dočkal úctyhodných osmi sezón. Jestli se ovšem na jeho úspěch podaří navázat, to zůstává ve hvězdách. Rebooty z posledních let se totiž bez výjimky míjí s diváckým očekáváním. (Jan_G)

Název: Killer Women
Kdo u toho je: Martin Campbell, Sofia Vergara, Tricia Helfer, Michael Trucco, Marc Blucas
Kdo na tom dělá: ABC
O co půjde: Aby toho nebylo málo, máme tady další remake, tentokrát argentinského seriáluMujeres Asesinas, který vznikl podle románové trilogie stejného názvu. Americká verze bude sledovat jedinou ženskou členku Texaských Rangers, tvrďačku Molly Parker (sličná Tricia Helfer), která se nebojí násilí a rozhodně se nenechá zastrašit svaly a testosteronem kolegů ze sboru. (Jan_G)

Název: The Last Ship
Kdo u toho je: Jonathan Mostow, Michael Bay, Hank Steinberg, Adam Baldwin, Rhona Mitra
Kdo na tom dělá: TNT
O co půjde: Hvězdně obsazená, zaštítěná zvučnými producentskými jmény, The Last Ship je adaptace post-apokalyptického románu Williama Brinkleye z roku 1988. Posádka torpédoborce USS Nathan James pod vedením kapitána Chandlera patří mezi jedny z posledních zbývajících zástupců lidstva, které padlo za oběť celosvětové epidemii. Jejich úkolem jen najít lék a zabránit kompletnímu vyhlazení populace. Dofejme, že to Mostowovi u Baye tentokrát vyjde a nepotká ho stejný osud jako s Them(Jan_G)

Název: The Leftovers
Kdo u toho je: Damon Lindelof, Tom Perrotta
Kdo na tom dělá: HBO
O co půjde: Damon Lindelof chystá stejnojmennou adaptaci novely Toma Perrotta The Leftovers, pojednávající o obyvatelích jednoho amerického předměstí, kteří začnou jeden po druhém mizet z důvodů biblického nanebevzetí. Seriál sice zatím nemá žádné obsazení a po loňském The Corrections není ani jisté, jestli mu HBO dá zelenou, přesto by si Lindelof s tímhle projektem mohl u fanoušků napravit reputaci. (Jan_G)

Název: Legends
Kdo u toho je: Howard Gordon, Jeffrey Nachmanoff, Sean Bean, Ali Larter
Kdo na tom dělá: TNT
O co půjde: Martin Odum je tajný agent, který má zvláštní schopnosti. Podobně jako chameleón, i on dokáže splynout s okolím. Dokáže se proměnit v jiného člověka, což mu při plnění náročných misí poskytuje nesmírnou výhodu. Po čase ale začne ztrácet svou vlastní identitu. Původně obsazeného Brendana Frasera sice vystřídal Sean Bean, to však nemění nic na skutečnosti, že základní premisa zní neskutečně lacině. (Jan_G)

Název: The List
Kdo u toho je: Ruben Fleischer, Michael Peña, Gary Cole, Hilarie Burton, Tamsin Egerton
Kdo na tom dělá: FOX
O co půjde: Někdo ukradl seznam osob a jejich nových identit z Federálního programu pro ochranu svědků a jednoho po druhém je začíná likvidovat. Na maršálovi Peñovi bude, aby zloděje dopadl dříve, než z programu nezbude nic jiného než hromádka mrtvol. Peñovu manželku si zahraje kráska Hilarie Burton a režie pilotu se neujme nikdo menší, než Ruben Fleischer. (Jan_G)

 

Název: The Missionary
Kdo u toho je: Baltasar Kormakur, Malcolm Gladwell, Benjamin Walker, Mark Wahlberg
Kdo na tom dělá: HBO
O co půjde: Od režiséra Kontrabandu a scenáristy Lásky a jiných závislostí (zajímavá kombinace) přichází HBO s dalším ambiciózním projektem. Tentokrát půjde o špionážní drama z období Studené války odehrávající se v Německu. Hlavním hrdinou příběhu z šedesátých let je mladý americký misionář (s tváří Abrahama Lincolna: Lovce upírů), který je chycen, když chce pomoct uprchnout jedné ženě z východního Berlína. Že by další povedené retro jako The Americans? Nechme se překvapit... (mcb)

Název: The Occult
Kdo u toho je: James Wong, Lynn Collins, Josh Lucas, Michael Bay
Kdo na tom dělá: A&E
O co půjde: Produkující Michael Bay a tvůrce Akt X se pokusí navázat na slavnou paranormální detektivku s příběhem dvou vyšetřovatelů (muž a žena) nadpřirozených jevů, kteří působí v novém oddělení FBI zabývající se okultními zločiny. Zní to hodně povědomě, snad z toho vyleze něco víc než další obyčejná nápodoba Muldera a Scullyové. V hlavních rolích Josh Lucas z Firmy a stará Johna Cartera. (mcb)

Název: The Ordained
Kdo u toho je: Jorge García, Sam Neill, Hope Davis
Kdo na tom dělá: CBS
O co půjde: Mladý kněz se vzdá svého kazatelského učení a stane se právníkem, aby zachránil svou sestru působící ve vysoké politice před atentátem. V pozadí všeho se samozřejmě odehrává konspirace obřích rozměrů. Poněkud bizarní zápletku, kterou si za žádnou cenu neumím představit jako seriál, v obsazení doplní ještě posily z Alcatrazu jako Jorge García nebo Sam Neill. U tohohle fakt nebude jasno, dokud nevyleze první trailer. (mcb)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace