Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Podzimní seriálové menu


ikona
Mr. Hlad
Ang Lee, Michael Bay, J.J. Abrams nebo Alfonso Cuarón chtějí do televize. Podívejte se na pětapadesát potenciálních hitů příští sezóny 

Podzim je ještě daleko, ale v televizi pomalu začíná válka o to, jaký seriál dostane šanci u diváků zabodovat a co půjde k ledu dřív, než to vůbec někdo pořádně uvidí. Už teď víme, že Matthew McConaughey a Woody Harrelson budou řešit tajemnou vraždu v True Detective, tvůrce sci-fi Battlestar: Galactica chystá návrat k žánru s novinkou Helix a čeká nás třeba i americká verze skandinávského Mostu. Na druhou stranu stopku dostal James Gandolfini a jeho detektivka Criminal Justice.

Každopádně to opravdové rozhodování začíná teď. Ve hře je pětapadesát dramatických seriálů a o slovo se hlásí třeba i Michael Bay, Ang Lee, J.J. Abrams, Alfonso Cuarón, McG nebo Doug Liman. Najdeme tu projekty zajetých tvůrců i ambiciózních nováčků, origináln znějící premisy i seriály, u nichž už teď víme, že je fakt nechceme vidět. A ty nejméně zajímavé nebo takové, u nichž nejsou známé zásadní informace, jsme pro jistotu vynechali úplně. Ale i tak si nejspíš mezi pěti desítkami potenciálních hitů příštího podzimu nejspíš vyberete. Dejte nám vědět, na co se těšíte nejvíc.

Název: The Originals
Kdo u toho je: Julie Plec, Joseph Morgan, Claire Holt
Kdo na tom dělá: CW
O co půjde: Z vody se musí vařit neustále. Své k tomu může říct i milovaný a nenáviděný seriál Upíří deníky, který se letos dočká svého spin-offu. The Originals se tentokrát bude točit kolem postavy Klause Mikaelsona, původního upíra a zároveň Hybrida (nechtějte po mě, ať to vysvětluju – seriál jsem neviděl) a jeho rodiny v New Orleans. Do nové show se samozřejmě vrátí i pár postav z původního seriálu – jako například Hayley, Elijah a Rebekah. Fanoušci samozřejmě naprosto přesně ví, co od výsledku očekávat. (mcb)

Název: Oxygen
Kdo u toho je: Meredith Averill, Gary Fleder, Matt Lanter
Kdo na tom dělá: CW
O co půjde: Tohle až nebezpečně moc smrdí Twilightem. Oxygen vypráví o obyčejné lidské dívce, která se zamiluje do mimozemského chlapce, který začne navštěvovat její střední školu poté, co je propuštěn (stejně jako osm dalších) z jakéhosi zařízení, které jeho druh drželo od lidí deset let v izolaci. A samozřejmě nebude chybět zakázaná láska, dlouhé pohledy do očí, však to znáte. To vše říznuté aktuálním Hostitelem. (mcb)

Název: Rake
Kdo u toho je: Sam Raimi, Peter Tolan, Greg Kinnear, Miranda Otto
Kdo na tom dělá: Fox
O co půjde: Rake zní docela zajímavě. Seriál, jehož pilot režíruje Sam Raimi, totiž svým popisem nenápadně připomíná Dr. House v právnickém prostředí. Děj se točí okolo brilantního, avšak nepříjemně sarkastického a jízlivého advokáta Keegana Joyea, který se kromě úspěchů v práci musí potýkat s osobními problémy, exmanželkou a závislostí na gamblingu. Hlavní roli si střihne vcelku přehlížený Greg Kinnear, přihrávat mu bude například Miranda Otto z Pána prstenů. Nejvíce nás samozřejmě láká tvůrce Spider-Mana, u něhož se bude jednat o vůbec první režii televizního pilotu. (mcb)

Název: Reckless
Kdo u toho je: Martin Campbell, Chris Black, Patrick Fugit, Stephen Lang
Kdo na tom dělá: ABC
O co půjde: Martin Campbell chystá další thriller. Po nadupaném pilotu loňské Poslední základny se pustí do dramatu Reckless, jež pojednává o obyčejném muži, který musí riskovat celý svůj život a kariéru pro ženu, kterou miluje. Ta je totiž nespravedlivě uvězněna během vojenského převratu v Barmě. Politické intriky, nebezpečné území a hluboký emocionální dopad – pokud se tohle povede, máme zaděláno na slušnou žánrovku. V jedné z rolí se představí například drsný Stephen Lang nebo Sayid ze Ztracených. (mcb)

Název: The Returned
Kdo u toho je: Aaron Zelman, Omar Epps, Devin Kelley
Kdo na tom dělá: ABC
O co půjde: Producenti The Killing chystají nadpřirozený thriller zahrávající si vcelku s originální premisou. Příběh se totiž bude odehrávat ve světě, kdy se lidem začnou zjevovat jejich dlouho zesnulí příbuzní – ne však jako přízraky, nýbrž jako normální živí lidé z masa a kostí, kteří vypadají naprosto stejně jako v den, kdy zemřeli. Z pouhého popisku děje je tedy dost možné, že se nám tady schyluje k dalšímu mysterióznímu seriálu. Nechme se překvapit. (mcb)

Název: Rita
Kdo u toho je: Miguel Artera, Anna Gunn, Krista Vernoff
Kdo na tom dělá: Bravo
O co půjde: Manželka Waltera Whitea si zahraje v nové dramedii televizní stanice Bravo, která se v minulosti soustředila především na reality show. V Ritě půjde o příběh soukromé učitelky, která se musí naučit vypořádávat se svým pracovním životem a zároveň vychovávat tři teenagerské potomky. Seriál je založen na dánském televizním hitu stejného názvu – ale to je zřejmě většině z nás jedno, protože se v tomhle seznamu dá najít přibližně padesát mnohem zajímavějších věcí. (mcb)

Název: Second Sight
Kdo u toho je: Michael Cuesta, Carol Mendelsohn, Jason Lee, Kim Dickens
Kdo na tom dělá: CBS
O co půjde: Nové krimi od tvůrců CSI a Dextera je americkým remakem strejnojmenného britského seriálu, v němž si zahrál hlavní roli Clive Owen. Nynější příběh zasazený do New Orleans se zaměřuje na zkušeného policejního detektiva, který před ostatními skrývá vzácnou oční chorobu – ta ho na jednu stranu pomalu oslepuje a přivozuje mu děsivé sny a halucinace, na druhou stranu mu však zlepšuje mysl a může tak lépe řešit zapeklité případy. Vypadá to jako solidní temná detektivka, ale v hlavní roli s Jasonem Lee si to nějak neumíme představit. (mcb)

Název: S.H.I.E.L.D.
Kdo u toho je: Clark Gregg, Ming-Na Wen, Chloe Bennet a Joss Whedon
Kdo na tom dělá: ABC
O co půjde: Filmová akčňárna Avengers vydělala nesmírný balík dolarů a Marvel je tak nyní doopravdy značkou první svítivosti. Pod dohledem Josse Whedona, kterému všichni geekové světa leží u nohou, tak vzniká projekt o partičce super agentů S.H.I.E.L.D., kteří se v komiksech objevili už v šedesátých letech. Clark Gregg si sice zopakuje roli agenta Coulsona z populárního filmu, ale jinak by měl S.H.I.E.L.D. stát na svých vlastních originálních nohách. Tohle se prostě nesmí pokazit, miliony marveláckých fanoušků mají ostré zuby! (Krasa)

Název: The Sixth Gun
Kdo u toho je: Michiel Huisman, Aldis Hodge, James LeGros, W. Earl Brown, Graham McTavish, Elena Satin, Carlton Cuse
Kdo na tom dělá: NBC
O co půjde: The Sixth Gun je název westernu, který vychází pod záštitou Oni Press. Nejedná se o typický western ala Sergio Leone, ale spíše o kousek s nadpřirozenými silami, vzdáleně připomínající třeba Temnou věž od Stephena Kinga. Původně měla tato věcička běžet na programu Syfy, ale příchodem Carltona Cuse (scenáristy Lost nebo Bates Motel) o ni projevilo zájem NBC. Příběh se točí okolo šesti magických zbraní, přičemž každá má svoji unikátní moc. Zde bude uvěřitelnost velmi úměrná obětovanému rozpočtu. (Krasa)

Název: Sleepy Hollow
Kdo u toho je: Alex Kurtzman, Roberto Orci, Tom Mison, Nicole Beharie
Kdo na tom dělá: Fox
O co půjde: Ospalou díru od Washingtona Irvinga zřejmě všichni znáte i díky burtonovské variaci z roku 1999. Stejnojmenný seriál na Foxu se však bude držet moderního trendu ala Sherlock či Whitechapel, tedy modernizace původní předlohy. Tom Mison coby Ichabod Crane totiž přicestuje časem do současnosti a je neprávem usvědčen z vraždy policisty. A také ho honí starý známý bezhlavý jezdec. Že vám to zní šíleně a přihlouple? Nám taky. A velmi. (Krasa)

Název: Those Who Kill
Kdo u toho je: Joe Carnahan, Chloe Sevigny, James Darcy, Glen Morgan, Brian Grazer
Kdo na tom dělá: A&E
O co půjde: Skandinávské kriminálky jsou těžce v kurzu. Na The Killing, což byl remake právě jedné takové, diváci (alespoň ze začátku) velmi slyšeli. O obdobný pokus se nyní snaží parta kolem Joa Carnahana, která natočí remake dánské série Ti, co vraždí. Parťáky budou taktéž tvořit komisařka a forenzní psychiatr, jen z Osla se děj přesune do ulic Bostonu. Originál je pěkně tvrdý a brutální. Remake snad bude podobně tuhý. (Krasa)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace