Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Podzimní seriálové menu


ikona
Mr. Hlad
Ang Lee, Michael Bay, J.J. Abrams nebo Alfonso Cuarón chtějí do televize. Podívejte se na pětapadesát potenciálních hitů příští sezóny 

Podzim je ještě daleko, ale v televizi pomalu začíná válka o to, jaký seriál dostane šanci u diváků zabodovat a co půjde k ledu dřív, než to vůbec někdo pořádně uvidí. Už teď víme, že Matthew McConaughey a Woody Harrelson budou řešit tajemnou vraždu v True Detective, tvůrce sci-fi Battlestar: Galactica chystá návrat k žánru s novinkou Helix a čeká nás třeba i americká verze skandinávského Mostu. Na druhou stranu stopku dostal James Gandolfini a jeho detektivka Criminal Justice.

Každopádně to opravdové rozhodování začíná teď. Ve hře je pětapadesát dramatických seriálů a o slovo se hlásí třeba i Michael Bay, Ang Lee, J.J. Abrams, Alfonso Cuarón, McG nebo Doug Liman. Najdeme tu projekty zajetých tvůrců i ambiciózních nováčků, origináln znějící premisy i seriály, u nichž už teď víme, že je fakt nechceme vidět. A ty nejméně zajímavé nebo takové, u nichž nejsou známé zásadní informace, jsme pro jistotu vynechali úplně. Ale i tak si nejspíš mezi pěti desítkami potenciálních hitů příštího podzimu nejspíš vyberete. Dejte nám vědět, na co se těšíte nejvíc.

Název: The Tomorrow People
Kdo u toho je: Robbie Amell, Peyton List, Marc Pellegrino, Greg Berlanti
Kdo na tom dělá: CW
O co půjde: Lidé zítřka neboli hrstka mladých lidí, disponujících nadpřirozenými schopnostmi, se v televizi objevila už v sedmdesátých letech. Slavný seriál Heroes se tímto postarším kouskem nepřímo inspiroval a CW nám jej tento podzim regulérně zremakuje. Kromě několika známých televizních tváří seriál produkuje Greg Berlanti, který nás loni nesmírně potěšil svým Arrow a bavilo nás i jeho dřívější Everwood. Nic konkrétnějšího zatím nevíme, avšak zcela jistě vás budeme informovat. (Krasa)

Název: Turn
Kdo u toho je: Jamie Bell, Angus Macfadyen, Kevin McNally, Rupert Wyatt
Kdo na tom dělá: AMC
O co půjde: Špionážní seriál z osmnáctého století? Zní to divně, ale zároveň zajímavě. Rupert Wyatt, režisér Zrození Planety opic, se podívá do roku 1778, kdy mladý farmář a jeho parta začali pracovat jako špióni během americké války za nezávislost. Jde o adaptaci knihy Alexandera Rose Washington’s Spies. (Mr. Hlad)

 

Název: Tyrant
Kdo u toho je: Ang Lee, Howard Gordon, Gideon Raff
Kdo na tom dělá: FX
O co půjde: Zatím neobsazený seriál se bude točit okolo obyčejné americké rodiny, jejíž členové se stanou nedobrovolnými spolupracovníky jedné blízkovýchodní země, kde jde člověku o krk na každém kroku. Remake izraelského seriálu mají na starost tvůrci hitu Homeland a režírovat bude Ang Lee, tvůrce filmů jako Pí a jeho život, Tygr a drak nebo Zkrocená hora. (Mr. Hlad)

Název: The Vatican
Kdo u toho je: Ridley Scott, Kyle Chandler, Bruno Ganz, Anna Friel
Kdo na tom dělá: Showtime
O co půjde: Ridley Scott produkuje a poprvé režíruje pilot. The Vatican má být politický thriller ze zákulisí nejvyšších církevních kruhů. Kyle Chandler si zahraje newyorského arcibiskupa a Bruno Ganz, jenž si vystřihnul Hitlera v Pádu třetí říše, bude papežem. Uvidíme, co všechno Scott a Showtime předvedou, ale tahle kabelovka už mnohokrát dokázala, že se nebojí kontroverznějších témat. (Mr. Hlad)

 

Název: Westside
Kdo u toho je: Odette Annable, Jennifer Beals, Bruce Greenwood, McG
Kdo na tom dělá: ABC
O co půjde: Westside je zmodernizovaný příběh Romea a Julie, který se bude odehrávat v luxusní čtvrti Venice v Los Angeles. Právě tady bojují dvě rodiny o vliv a peníze a samozřejmě dojde na zakázanou lásku. Moc zajímavě to nezní, ale McG je specialista na akční filmy, takže doufáme, že se tu nebude jen kafrat o tom, kdo koho víc miluje a občas vybouchne alespoň nějaké to auto. (Mr. Hlad)

Název: When the Women Come Out to Dance
Kdo u toho je: Bryan Greenberg, Stephen Root, Doug Liman, Elmore Leonard
Kdo na tom dělá: USA
O co půjde: Mladý politik a úspěšný podnikatel se pokouší před médii ukázat jako dokonalý manžel. Jenže nemá ženu, a tak si z Kolumbie jednu objedná. Mladá dívka ale není zrovna příkladnou manželkou a v její minulosti je pár hodně ošklivých tajemství. Brzy se ale ukáže, že tahle drsňačka může být v politice ještě užitečnější než usměvavá manželka. O pilot se postará Doug Liman, tvůrce prvního Bourna a jde o adaptaci povídky Elmore Leonarda (Jackie Brownová, Strážce pořádku). (Mr. Hlad)

Název: The Wild Blue
Kdo u toho je: Mykelti Williamson, Graham Yost, Mark Johnson, Melissa Bernstein
Kdo na tom dělá: Fox
O co půjde: Producenti Strážce pořádku a Perníkového táty se sešli u dramatu, které se bude odehrávat na letadlové lodi. Má dojít na nějaké to obří spiknutí, ale i na epizody z života námořníků, pilotů a nejspíš i lodních kuchařů. Zatím se ještě hledají herci a vzhledem ke jménům producentů můžeme nejspíš očekávat pár známějších ksichtů. (Mr. Hlad)

ZATÍM NEPOJMENOVANÉ PROJEKTY:

Název: Seriál o lovcích lidí
Kdo u toho je: Geena Davis, Scott Bakula, Enrico Colantoni, Dean Devlin
Kdo na tom dělá: TNT
O co půjde: Držitelka Oscara Geena Davis, o níž jsme dlouho neslyšeli, si zahraje drsňačku, která lidem půjčuje na kauci a dokáže svoje peníze získat zpátky, ať to stojí, co to stojí. Scott Bakula i Enrico Colantoni mají za sebou hodně seriálových projektů a všemu tomu bude šéfovat Dean Devlin, producent Dne nezávislosti. (Mr. Hlad)

Název: Seriál o spiknutí ve Washington
Kdo u toho je: Gillian Anderson, Demot Mulroney, Lance Gross, Rachael Taylor
Kdo na tom dělá: NBC
O co půjde: Gillian Anderson v hlavní roli seriálu o spiknutí ve Washingtonu, do něhož se přimotají i prezidentův syn, mladý agent tajné služby a pár dalších lidí. Obsazení je poměrně zajímavé, uvidíme, co z toho vyleze. (Mr. Hlad)

Název: Seriál z právnického prostředí
Kdo u toho je: Damon Gupton, Paul Schneider, Tony Goldwyn
Kdo na tom dělá: AMC
O co půjde: Právnický thriller se bude odehrávat ve Filadelfii a podíváme se prý jak do soudních síní, tak do soukromý advokátů. Hlavní hrdina bude státní návladní, jemuž se na stůl dostanou nové důkazy o vraždě, která se stala mediální senzací. A stopy vedou mezi vysoce postavené politiky. (Mr. Hlad)

Název: Seriálový spinoff NCIS: Los Angeles
Kdo u toho je: John Corbett, Kim Raver, Miguel Ferrer, Scott Grimes
Kdo na tom dělá: CBS
O co půjde: Seriál Námořní vyšetřovací služba si před pár lety vysloužil spinoff z Los Angeles a teď dostaneme spinoff spinoffu (já to takhle prostě napsat chtěl :). John Corbett a jeho tým v něm budou létat z města do města a řešit zásadní případy spojené s námořnictvem, děj se tedy nebude odehrávat na jednom místě. Miguel Ferrer, který hraje v NCIS: Los Angeles, by měl pendlovat mezi oběma projekty. (Mr. Hlad)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace