Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kraus, Šíp, moderní pětiboj a Šmejdi


ikona
Dr.Z
krausšíp
Jak se udělují Oscaři? Co musí umět správný fotbalista? A jak vyhrožují Šmejdi? 

Karel Šíp chce vzdělávat své spoluobčany v oblasti hudby. Jednou už to zkoušel a zjevně mu to nestačilo, takže si pozval hudebního skladatele Jana Klusáka. Že vám tohle jméno nic neříká? A co třeba melodie k seriálu Nemocnice na kraji města? Už víte? Paradoxně právě tahle skladba nepatří mezi jeho nejoblíbenější kousky a pokud ho někdy potkáte, připomeňte mu spíš jeho Třetí smyčcový kvartet. Nejen hudbou skladatel je živ, ale i hraním ve filmech. Z žádné role si ho nevybavujete? Tak si zopakujte pár snímků z české nové vlny.

U hraní jsme zůstali i s druhým hostem. Tím totiž byla slovenská herečka Anna Šišková, která je dobře známá i našemu publiku, zvláště třeba z Hřebejkova filmu Musíme si pomáhat. U něho zavzpomínala, jak se učila češtinu a podělila se o jednu historku z udílení Oscarů.

Abychom měli Šípovy oblíbené kategorie hostů kompletní, jako poslední přišel olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda. Jestliže někdo už zapomněl, co je to vlastně za sport a jaké obsahuje disciplíny, máte tady příležitost si to zopakovat. Celý rozhovor byl takový návrat k úspěchu z Londýna a z toho šílenství, které kolem jeho osoby poté následovalo, konkrétně to, jestli ho naháněly ženské. Vzhledem k tomu, že má David Svoboda jednovaječné dvojče, Karla Šípa zajímaly historky se záměnami.

V poslední době se v médiích propíraly hlavně dvě věci: poslanecký fotbalový klub a škatulata v Ústavu pro studium totalitních režimů. K oběma si v úvodu Jan Kraus řekl svoje.

Sportovce si v pátek pozvali i na Primu. Do Divadla Archa tak zavítal sparťanský fotbalista Václav Kadlec. S ním jsme si probrali, jak se obchoduje s hráči, ale hlavně jsme se podívali na Kadlecův ďolíček na čele a proraženou lebku. Zajímavá byla i jeho účast v reklamě na státní maturitu, kterou pak ale ani neabsolvoval. Pak už se rozebírala Slavie, fanoušci a rozhodčí.

Dalším hostem byla údajně nejznámější česká Vietnamka Ha Thanh Nguyenová. Na začátku jsme se samozřejmě zasekli na správné výslovnosti jejího jména, což dělalo Krausovi problémy, ale poté už se přešlo na její působení v seriálu Ordinace v růžové zahradě a například na stereotypy, že všichni asiati vypadají stejně, tak jestli i běloši jim připadají jak přes kopírák. Ha Thanh se nenechala Krausem rozhodit a byl to spíš on, kdo měl co dělat, protože po delší době opět narazil na rovnocenného partnera.

Silvie Dymáková se v Show Jana Krause musela objevit dřív nebo později, protože její nový dokument Šmejdi patří mezi ta témata, která Krause zajímají. Obsah rozhovoru je tak myslím jasný. Představíme si nechutné praktiky organizátorů předváděcích akcích a co všechno jsou schopni si k seniorům dovolit.

Všechnopárty opět nepředvedla nic extra a bez větších obav tak můžete trojici hostů Karla Šípa přeskočit. Pokud vám nic neříká fotbal, nemusíte se obtěžovat ani s Václavem Kadlecem. Ha Thanh Nguyenová naopak zaujala, Krause zlobila a pobavila. Silvie Dymáková představovala svůj dokument, ale pokud se stejně jako já kvůli těm šmejdům snadno naštvete, pouštějte pouze na vlastní nebezpečí.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace