Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Američtí bohové si podmaní HBO


ikona
Spooner
gaiman
Slavný román Neila Gaimana zamíří do bedny. A bude u toho i Tom Hanks. 

Neil Gaiman patří bezpochyby mezi nejmilovanější spisovatelé současnosti, jehož si jeho fandové střeží jako oko v hlavě. Není proto ani divu, že filmoví producenti si na jeho dílka prozatím troufnou jen málokdy. Zatím jsme se tak dočkali pouze dvou Gaimanových adaptací, Hvězdného prachu a Koralíny a v obou případech to dopadlo nad očekávání dobře. Nyní si do amerických televizí hledá cestičku další adaptace populárního autora a naštěstí u toho nebude chybět ani sám Gaiman.

Řeč je o jeho fantasy románu Američtí bohové. V tom si populární autor pohrává s myšlenkou, jak by to asi na světě vypadalo, kdyby zde žili všichni bohové a mytologické potvory, v něž lidé věří. Víra lidí se ovšem časem mění a tak síla některých stvoření slábne a vytváří se noví, daleko silnější, bohové, kteří reflektují současnou závislost lidí na médiích, drogách či moderních technologiích. Staří bohové proto musí svádět souboj s těmi modernějšími. Zní to zkrátka hodně slibně, ostatně jako každý román pisálka comicsů a fantasy. O seriálovou podobu už má pak pár let zájem samotné HBO a produkce se ujal dokonce i Tom Hanks. Jenže už nějaký ten pátek bylo kolem této látky podezřelé ticho. Nyní však sám Neil Gaiman prohlásil, že bychom mohli očekávaný projekt vidět ještě letos. To jsou celkem silácké řeči, když oceňovaná kabelovka ještě nezačala oficiálně točit a neohlásila třeba ani herecké obsazení. Gaimanovo prohlášení se tak při náročnosti produkce zdá být malinko nerealistické. Doufejme ale, že se věhlasný spisovatel tolik nemýlí a slibného fantasy projektu se dočkáme co nejdřív. Na HBO by byli také dost na hlavu, kdyby se na úspěch Hry o trůny nesnažili navázat další neméně ambiciózní sérií.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace