Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Trailerové okénko: Americký Most se blíží

příspěvky 1 - 7 Napsat příspěvek

PetrM

Zájímavý. Člověk při tom sledování tuší, že mu plno věcí uniká, ale třeba to auto je docela drsný.

Mě právě to zasazení na tu mexickou hranici irituje, protože na tenhle "clash of the nations" nejsem zrovna vůbec zvědavej. Je mi jasný, jak to myslíš, ale když je člověk "zBroenovanej", tak je člověk "zBroenovanej".

Ale jo, na první díl mrknu. Ze zvědavosti. Třeba se stane zázrak. Ale spíš se bojím, že budeme nadávat.
10423
Zájímavý. Člověk při tom sledování tuší, že mu plno věcí uniká, ale třeba to auto je docela drsný. Mě právě to zasazení na tu mexickou hranici irituje, protože na tenhle "clash of the nations" nejsem zrovna vůbec zvědavej. Je mi jasný, jak to myslíš, ale když je člověk "zBroenovanej", tak je člověk "zBroenovanej". Ale jo, na první díl mrknu. Ze zvědavosti. Třeba se stane zázrak. Ale spíš se bojím, že budeme nadávat.
PetrM
0 0
reagovat
Já bych všechny aspekty toho remaku neházel do jednoho pytle. Herecké obsazení a výkony bude téměř nemožné zreplikovat, protože jak Saga tak ten dánský policista to prostě vystřihli dokonale.

Naopak zasazení na americko-mexickou hranici není vůbec blbý nápad a skýtá potenciál na mnoho výrazných střetů dvou kultur, které jsou jazykově, chováním nebo hodnotami velmi odlišné. Most byl samozřejmě víc sexy než hraniční přechod a seriál na něm začíná i končí, ale v průběhu děje funguje spíš jako metafora než hybatel děje.

K těm kulturám: Bavil jsem se o tom seriálu s přítelem, který je z rodilý Dán z Kodaně a pochopil jsem, že nám všem co to sledujeme s anglickými titulky skoro úplně uniká ten druhý plán kontrastu mezi Dány a Švédy, který prostě bez znalostí jazyka a reálií nejde moc pochytit, protože ty rozdíly jsou pro cizince velmi subtilní, například drobný rozdíl v přízvuku a výslovnosti, kde oba národy považují ty druhé za vesničany s dialektem nebo podiv Dána nad vozem Porsche Sagy nikoli ze závisti, ale protože Dánové mají na auta a zvášť ta sportovní nějakou extra daň, takže v Kodani by se Saga asi nedoplatila :o
To je prostě něco, co nám nutně uniká, protože je to jako vysvětlovat cizincům, čím je pro Čechy vtipný třeba major Terazky nebo proč Češi považují slovenská piva za podřadná. V tom myslím může mít anglická verze výhodu, protože USA a Mexiko poskytují dostatek jasných kontrastů a třecích ploch. Byť fanoušek originálu, dám tomu asi pár dílů šanci.

Mimochodem, nevíte někdo, kde lze nalézt seriál Borgen, nejlépe originál s anglickými titulky?
10422
Já bych všechny aspekty toho remaku neházel do jednoho pytle. Herecké obsazení a výkony bude téměř nemožné zreplikovat, protože jak Saga tak ten dánský policista to prostě vystřihli dokonale. Naopak zasazení na americko-mexickou hranici není vůbec blbý nápad a skýtá potenciál na mnoho výrazných střetů dvou kultur, které jsou jazykově, chováním nebo hodnotami velmi odlišné. Most byl samozřejmě víc sexy než hraniční přechod a seriál na něm začíná i končí, ale v průběhu děje funguje spíš jako metafora než hybatel děje. K těm kulturám: Bavil jsem se o tom seriálu s přítelem, který je z rodilý Dán z Kodaně a pochopil jsem, že nám všem co to sledujeme s anglickými titulky skoro úplně uniká ten druhý plán kontrastu mezi Dány a Švédy, který prostě bez znalostí jazyka a reálií nejde moc pochytit, protože ty rozdíly jsou pro cizince velmi subtilní, například drobný rozdíl v přízvuku a výslovnosti, kde oba národy považují ty druhé za vesničany s dialektem nebo podiv Dána nad vozem Porsche Sagy nikoli ze závisti, ale protože Dánové mají na auta a zvášť ta sportovní nějakou extra daň, takže v Kodani by se Saga asi nedoplatila *:o* To je prostě něco, co nám nutně uniká, protože je to jako vysvětlovat cizincům, čím je pro Čechy vtipný třeba major Terazky nebo proč Češi považují slovenská piva za podřadná. V tom myslím může mít anglická verze výhodu, protože USA a Mexiko poskytují dostatek jasných kontrastů a třecích ploch. Byť fanoušek originálu, dám tomu asi pár dílů šanci. Mimochodem, nevíte někdo, kde lze nalézt seriál Borgen, nejlépe originál s anglickými titulky?
0 0
reagovat
Tak ona se tam ta Diane Kruger typově celkem hodí, ale hraje to jak Sheldona, takovej přepálenej dement, ne opravdovej člověk s aspergerovým syndromem, nepůsobí tak přirozeně jako sociálně vyčleněná a neohrabaná Saga. Už z těch pár záběru mě strašně odpuzuje. Přitom jsem měl největší strach z toho prostředí hranice s Mexikem, protože tu zemi moc nemusím, ale nakonec se ukazuje, že mi to zas tak moc nevadí. A Demián Bichir je imho ok.

Jo, ale jak píšeš, tak ty slepý příběhový linky (ony nejsou úplně slepý, ale nejsou tak důležitý a podstatný, jak by se mohlo zdát) mi to tam taky kazily, ale s každým dalším dílem (hlavně ke konci) to už bylo jedno, člověk na to zapomene a užívá si to.
10414
Tak ona se tam ta Diane Kruger typově celkem hodí, ale hraje to jak Sheldona, takovej přepálenej dement, ne opravdovej člověk s aspergerovým syndromem, nepůsobí tak přirozeně jako sociálně vyčleněná a neohrabaná Saga. Už z těch pár záběru mě strašně odpuzuje. Přitom jsem měl největší strach z toho prostředí hranice s Mexikem, protože tu zemi moc nemusím, ale nakonec se ukazuje, že mi to zas tak moc nevadí. A Demián Bichir je imho ok. Jo, ale jak píšeš, tak ty slepý příběhový linky (ony nejsou úplně slepý, ale nejsou tak důležitý a podstatný, jak by se mohlo zdát) mi to tam taky kazily, ale s každým dalším dílem (hlavně ke konci) to už bylo jedno, člověk na to zapomene a užívá si to.
0 0
reagovat
On ten Broen opravdu udělal ta Saga, která ja podle mýho názoru jedna z nesilnějších a nejzajímavějších seriálovejch postav za posledních x let. Ta herečka to zahrála neuvěřitelně a je to tak zajímavej a svým způsobem unikátní a nezpomenutelnej hereckej výkon a sžití s postavou, že to je podobný jako kdyby Britové zremakeovali Justified a do hlavní role obsadili Martina Freemana (třeba). Diane Kruger je šílenej krok vedle. Ale faktem je, že teď mě nenapadá, jaká anglosaská herečka by to mohla zahrát.

Další věcí je, že to zasazení na mexický hranice (který je vzhledem k tématu tak trochu logický) už z tý plochy jedný minuty vůbec nefunguje. Ten most mezi Dánskem a Švédskem je prostě mnohem víc cool a díky těm dvou zemím zajímavější.

Pozor. Broen má nudnější díly a opravdový tempo nabere až v druhý půlce seriálu (a hlavně poslední 2 - 3 díly). Scénář je zajímavej, ale hlavně v první půlce je tam dost vedlejších linií, který nevedou nikam, jsou tak trochu nudný a tahají jí právě ty postavy. Nečekejte nářez od začátku do konce. Já měl první 3 - 4 díly problém proniknout tomu seriálu pod kůži. Ale postavy vás do druhý půlky dotáhnou a pokud si necháte proniknout pod kůži tu specifickou severskou depku, tak budete odměnění silným zážitkem, kterej už si sice nezopakujete, ale na druhou sérii se rozhodně těšit budete.

Dejte tomu šanci, dejte tomu čas a budete spokojení a hlavně rádi, že jste to viděli. A konečně pochopíte, proč je ta Saga tak velebená :)
10413
On ten Broen opravdu udělal ta Saga, která ja podle mýho názoru jedna z nesilnějších a nejzajímavějších seriálovejch postav za posledních x let. Ta herečka to zahrála neuvěřitelně a je to tak zajímavej a svým způsobem unikátní a nezpomenutelnej hereckej výkon a sžití s postavou, že to je podobný jako kdyby Britové zremakeovali Justified a do hlavní role obsadili Martina Freemana (třeba). Diane Kruger je šílenej krok vedle. Ale faktem je, že teď mě nenapadá, jaká anglosaská herečka by to mohla zahrát. Další věcí je, že to zasazení na mexický hranice (který je vzhledem k tématu tak trochu logický) už z tý plochy jedný minuty vůbec nefunguje. Ten most mezi Dánskem a Švédskem je prostě mnohem víc cool a díky těm dvou zemím zajímavější. Pozor. Broen má nudnější díly a opravdový tempo nabere až v druhý půlce seriálu (a hlavně poslední 2 - 3 díly). Scénář je zajímavej, ale hlavně v první půlce je tam dost vedlejších linií, který nevedou nikam, jsou tak trochu nudný a tahají jí právě ty postavy. Nečekejte nářez od začátku do konce. Já měl první 3 - 4 díly problém proniknout tomu seriálu pod kůži. Ale postavy vás do druhý půlky dotáhnou a pokud si necháte proniknout pod kůži tu specifickou severskou depku, tak budete odměnění silným zážitkem, kterej už si sice nezopakujete, ale na druhou sérii se rozhodně těšit budete. Dejte tomu šanci, dejte tomu čas a budete spokojení a hlavně rádi, že jste to viděli. A konečně pochopíte, proč je ta Saga tak velebená :)
0 0
reagovat
:o Na co že to budu koukat?

Akorát jsem zvědavej, co s tím provedou Britové a Francouzi. To by mohlo být zajímavější.
10412
*:o* Na co že to budu koukat? Akorát jsem zvědavej, co s tím provedou Britové a Francouzi. To by mohlo být zajímavější.
0 0
reagovat
:D Většinou mi není vůbec blbě ani z těch nejnechutnějších hororů, ale tenhle koment je teda výživnej. Tohle nesmíš dělat lidem, který maj živou představivost!
No, jedinej, kdo se na to bude dívat, je Dr.Z (ale ještě to neví), protože pokud vim jako jedinej zatim viděl originál - zbytek se na něj o prázdninách teprv chystá 8) a nechce si rovnou zkazit dojmy remakem.
10411
*:D* Většinou mi není vůbec blbě ani z těch nejnechutnějších hororů, ale tenhle koment je teda výživnej. Tohle nesmíš dělat lidem, který maj živou představivost! No, jedinej, kdo se na to bude dívat, je Dr.Z (ale ještě to neví), protože pokud vim jako jedinej zatim viděl originál - zbytek se na něj o prázdninách teprv chystá *8)* a nechce si rovnou zkazit dojmy remakem.
0 0
reagovat
Ten most bolí. To je jako kdyby mě někdo vrazil ocelovou trubku do prdele a tou rzí mi pomalu kroživými pohyby začal zpracovávat střeva na paštiku. A rval by do mě injekce adrenalinu.

Ano, sem fanda Broen
10410
Ten most bolí. To je jako kdyby mě někdo vrazil ocelovou trubku do prdele a tou rzí mi pomalu kroživými pohyby začal zpracovávat střeva na paštiku. A rval by do mě injekce adrenalinu. Ano, sem fanda Broen
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se