Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Speciál: seriálové podoby Muže z oceli


ikona
Davies182
dcsteelsuperman
Zresetovaný Superman dobývá filmový svět. Kolikrát se ale Clark Kent mihl v bedně?  

Nadšené reakce přibývají každým dnem, těch nespokojených nakonec zase tolik nebude. Snyderův Man of Steel kinosály i nadále proplouvá s elegancí, za kterou se Warneři rozhodně nemusejí stydět, a kdo ještě nové Supermanovo dobrodružství na plátně neviděl, nejspíš mu ve výhledu několika málo dní stejně neunikne. Já osobně bych tvůrcům pro příště doporučil trochu ztlumit volume pro IMAX a Dolby Atmos a nepřehánět to tolik s kýženou destrukcí, ale znáte to: co člověk, to názor. Pro náš web je nicméně důležité, že se kryptonský sirotek Kal-El několikrát podíval i do televize. A tak je nyní na pořadu dne další obsáhlá seriálová galerie.

Už jen z nejzákladnějších seznamů televizních pořadů, inspirovaných universem comicsového DC, je při surfování po bezbřehém internetu jasné, že zejména Američané chlapíka s (ještě donedávna) rudými spodkami a pláštíkem bezmezně milují. Za mořem holt suprhrdinové frčí více než ve zbytku světa. Seriálů se Supermanem je potom bez přehánění několik desítek, a to jak hraných, tak i animovaných verzí. Takže konec řečí - prorolujte se s námi téměř dvěma tucty nejznámějších TV podob Muže z oceli!

Rozsáhlou galerií rozhodně neprofičíme chronologicky, takže se nelekejte. Ne, dneska spíš budeme porovnávat účesy, kostýmy, týmovky a šílené bizarnosti. Jako první tak na řadu přichází úsměvný, idealistický Superboy (1988) - nebojte se přiznat, že na tomhle odpadu přeci jen něco bylo! A kolikpak navštěvuje TVZone fanoušků známého Smallville (2001)? Mládí v(p)řed.

Vstával někdo před lety společně s minimálně půlkou naší redakce k brzce rannímu víkendovému The Adventures of Superboy (1966)? Hop hop, a letím! Na stylově podobných The New Adventures of Superman ujížděla stejného roku značná část anglicky hovořícího světa.

První shot týmovky slavných Justice League právě dorazil. Jak to téhle partě Mirků Dušínů slušelo roku 2001? Na ještě mladší diváky potom byla cílena Young Justice (2010), která naposledy vydechla v březnu aktuálního letopočtu.

Stále ještě běžící - dva roky stará záležitost s  názvem DC Nation Shorts - je dále spíš takovou experimentální jednohubkou stanice Cartoon Network. Ochutnali jste ji někdy?

Zamávejte dalšímu live-action Clarkovi z masa a kostí, jenž na obrazovky poprvé dorazil před jedenapadesáti lety v Adventures of Superman. Jo, ta nostalgie! Nepochybuji však, že v Čechách měli svého času mnohem více fanoušků provaření Lois & Clark: The New Adventures of Superman (1993).

Pravděpodobně spíše jen vyvolenými US bednami prolétla v sedmdesátých letech snůška nejen Kal-Elových patálií v donekonečna oprašovaných sériích s názvem "Super Friends doplňtejakoukolivcoolervoucípříponu".

Nemálo pyšných sběratelů se doma jistě chlubí fajnovou DVD edicí seriálu Superman (1988), jíž dalo vzniknout studio zodpovědné mj. za duchařské televizní Scooby Doo. U nás asi víc letěl novější Superman: The Animated Series (1996)...

A znovu jeden teamový bonbónek pro ty nejmenší z oblíbenců Muže z oceli: dvě léta vysílaná Legion of Super Heroes (2006). Poslední hromadná fotka se mi trochu rozmazala, na archiv totiž není vždycky spoleh. Díval se vůbec někdo na The Super Powers Team: Galactic Guardians z roku 1985?

Teď už ale ony slibované šílenosti: na té první je vytípnutý poměrně netradiční hrdina z televizního filmu The Adventures of Superpup (1958), další kandidátem na DC-čkovské "WTF desetiletí" je pak štěkající Krypto the Superdog z roku 2005.

Sladké třešničky na konec jsou stále ještě v módě. Dnes se za nimi vypravíme do trochu odlišných seriálových vesmírů, konkrétně tedy na návštěvu ke Griffinovým, malým sprosťákům ze South Parku či... ano, největší fanda Supermana bydlí ve Springfieldu! Simpsonovi válí.

Našli jste i vy svého obrázkového favorita či dávnou kudrlinkovou lásku z dětství?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (4)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace