Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Poslední Mohykán se vrátí


ikona
Spooner
mohicans
Slavný snímek Michaela Manna se dočká nového zpracování. 

Filmovou klasiku Poslední Mohykán vám snad představovat nemusím. Na Michaelu Mannovi v nejlepší formě a Daniel Day-Lewisovi s tomahavkem nás zřejmě vyrostlo docela dost a díky častému rotování v televizi znají tento historický epos i naše babičky. Člověku se ani nechce věřit, že nám slavný snímek dělá radost již přes dvacet let. Neméně populární je však knižní předloha z pera Jamese Fenimora Coopera, která bude filmaře lákat evidentně ještě hodně dlouho. Nového zpracování slavného románu se totiž dočkáme již velmi brzy.

Další adaptaci v podobě minisérie totiž chystá kabelovka FX a scénář sepíše znovu Chris Crowe, jenž je podepsán také pod Mannovým dítkem. V seriálu jednoduše nazvaném Mohicans se tak opět vydáme do osmnáctého století, do období anglicko-francouzských válek na indiánském území. Zde budeme sledovat zrod amerického národa z pohledu legendárního Sokolího Oka a dalších Cooperových charakterů. Takhle aspoň popisují ambiciózní projekt samotní producenti a doufejme tedy, že to celé nedopadne tak pateticky, jak to z jejich úst zatím zní. Hochům z FX ostatně nějaký historický seriál prozatím chybí, tak snad se jim s tímto troufalým pokusem zadaří.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace