Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Američtí bohové se blíží

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Jsem teď na vážkách jestli sem něco psát nebo bude samostatná novinka? Tak jen stručně: Američtí bohové budou :+ Tím dalším projektem bude britská minisérie podle Anansiho chlapců.

Shushika - vystihl jsi to hezky, až přemýšlím jestli si je ještě před seriálem nezopakovat. Kdyby se ti někdy chtělo se ke Gaimanovi vracet, asi sáhni po Nikdykde, to je podle mě jeho nejlepší román. Na druhou stranu, u něj na špatnou knížku nenarazíš :)
11584
Jsem teď na vážkách jestli sem něco psát nebo bude samostatná novinka? Tak jen stručně: Američtí bohové budou *:+* Tím dalším projektem bude britská minisérie podle Anansiho chlapců. Shushika - vystihl jsi to hezky, až přemýšlím jestli si je ještě před seriálem nezopakovat. Kdyby se ti někdy chtělo se ke Gaimanovi vracet, asi sáhni po Nikdykde, to je podle mě jeho nejlepší román. Na druhou stranu, u něj na špatnou knížku nenarazíš *:)*
0 0
reagovat
Sam.Vimes: četl jsem to na doporučení a Gaimana jinak načtenýho vůbec nemám.

Ale ke tvému dotazu: rozhodně to má atmosféru, skvělé dialogy, bezva postavy, drobnokresbu a místy zajímavé "religiózní nápady" (pro mě palec nahoru!), ale je to extrémně pomalé a "nedějové" (v duchu toho, jak dnes dokážou seriály uhánět a podprahově diváka zavalovat informacemi). Na každý zvrat se tu musíš proklestit stránkami dialogů, úvah a vnitřních meditací. Jako čtenář s tím problém nemám, ale je potíž převést to na platno přesně takhle. Muselo by se to značně přesekat. Platí to, co jsem níže napsal 9.7.
11567
Sam.Vimes: četl jsem to na doporučení a Gaimana jinak načtenýho vůbec nemám. Ale ke tvému dotazu: rozhodně to má atmosféru, skvělé dialogy, bezva postavy, drobnokresbu a místy zajímavé "religiózní nápady" (pro mě palec nahoru!), ale je to extrémně pomalé a "nedějové" (v duchu toho, jak dnes dokážou seriály uhánět a podprahově diváka zavalovat informacemi). Na každý zvrat se tu musíš proklestit stránkami dialogů, úvah a vnitřních meditací. Jako čtenář s tím problém nemám, ale je potíž převést to na platno přesně takhle. Muselo by se to značně přesekat. Platí to, co jsem níže napsal 9.7.
0 0
reagovat
Netuším. Ale Gaiman už několik týdnů zmiňoval, že probíhají jednání o zajímavých projektech, které zatím nemůže oznámit, takže když teď říká: "real news, very soon", myslím že už se to opravdu brzo dozvíme.

Shushika - co jsi vlastně říkal na knížku? A máš od Gaimana načtené i další věci?
11560
Netuším. Ale Gaiman už několik týdnů zmiňoval, že probíhají jednání o zajímavých projektech, které zatím nemůže oznámit, takže když teď říká: "real news, very soon", myslím že už se to opravdu brzo dozvíme. [b]Shushika[/b] - co jsi vlastně říkal na knížku? A máš od Gaimana načtené i další věci?
0 0
reagovat
Super... A nemáte tucha, které jsou ty druhé dvě knihy?
11559
Super... A nemáte tucha, které jsou ty druhé dvě knihy?
0 0
reagovat
Tak snad!:+
11556
Tak snad!*:+*
0 0
reagovat
Že bychom se Amerických bohů přece jen dočkali?
Z Gaimanova blogu:
"On the secrets revealed, front: You can expect a little smidge of news about two of my books being adapted into two TV series very soon, with a third to follow. Real news, very soon, promise."
11553
Že bychom se Amerických bohů přece jen dočkali? Z Gaimanova blogu: "On the secrets revealed, front: You can expect a little smidge of news about two of my books being adapted into two TV series very soon, with a third to follow. Real news, very soon, promise."
0 0
reagovat
To snad ne :o
11236
To snad ne *:o*
0 0
reagovat
Tak to je solidní čistka dneska. A to jsem si zrovna pořídil knížku :D Gaimanovo jméno by ale jinou kabelovku přitáhnout mohlo, uvidíme.
11233
Tak to je solidní čistka dneska. A to jsem si zrovna pořídil knížku *:D* Gaimanovo jméno by ale jinou kabelovku přitáhnout mohlo, uvidíme.
0 0
reagovat
Na HBO to odpískali. Kdo ví, jestli se to přesune někam jinam. To je den.
11232
Na HBO to odpískali. Kdo ví, jestli se to přesune někam jinam. To je den.
0 0
reagovat
On už Gaiman jedno krátké pokračování o Stínovi napsal. Je to novela Vládce glenu a je v knížce Křehé věci. Každopádně se moc těším na další knižní pokračování. A na seriál taktéž. Už aby to bylo tady:)
10670
On už Gaiman jedno krátké pokračování o Stínovi napsal. Je to novela Vládce glenu a je v knížce Křehé věci. Každopádně se moc těším na další knižní pokračování. A na seriál taktéž. Už aby to bylo tady:)
0 0
reagovat
Taky bych to viděl jako pravděpodobnější možnost.
10669
Taky bych to viděl jako pravděpodobnější možnost.
0 0
reagovat
2 Sam.Vimes: Z Anansiho by čerpat určitě šlo, ale myslím, že Neil nám naservíruje přímé pokračování zaměřené na samotného Shadowa/Stína. Každopádně ten svět má rozhodně obrovský potencionál a budu rád za každé další zpracování knižní nebo jakékoliv jiné :)
10668
2 Sam.Vimes: Z Anansiho by čerpat určitě šlo, ale myslím, že Neil nám naservíruje přímé pokračování zaměřené na samotného Shadowa/Stína. Každopádně ten svět má rozhodně obrovský potencionál a budu rád za každé další zpracování knižní nebo jakékoliv jiné *:)*
0 0
reagovat
Sam.Vimes

Úvodná scéma s karaoke by určite za to stála.
10666
Sam.Vimes Úvodná scéma s karaoke by určite za to stála.
0 0
reagovat

Viral

Tak tohle mi nějak uniklo, díky za odkaz :+
Teoreticky by se dalo čerpat i z knihy Anansiho chlapci.
10663
Tak tohle mi nějak uniklo, díky za odkaz *:+* Teoreticky by se dalo čerpat i z knihy Anansiho chlapci.
Viral
0 0
reagovat
Tak sám Gaiman říká, že kniha by se měla vejít do prvních dvou sérií, dále by se jelo podle pokračování knihy, které mezitím plánuje vydat, takže asi tak.
zdroj:
www.tor.com/blogs/2013/03/neil-gaiman-updates-us-on-hbos-american-gods-doctor-who-and-more
10660
Tak sám Gaiman říká, že kniha by se měla vejít do prvních dvou sérií, dále by se jelo podle pokračování knihy, které mezitím plánuje vydat, takže asi tak. zdroj: [link="http://www.tor.com/blogs/2013/03/neil-gaiman-updates-us-on-hbos-american-gods-doctor-who-and-more"]www.tor.com/blogs/2013/03/neil-gaiman-updates-us-on-hbos-american-gods-doctor-who-and-more[/link]
0 0
reagovat
Keďo
Jasně, to zní logicky, ale pokud budeme uvažovat tak, že chtějí do Bohů napumpovat velké množství peněz a budou chtít mít víc sérií než jednu tak je potřeba to nějak rozšířit, alespoň tak jak píše Shusika. Toho, že vezmou jen univerzum bych se nebál právě proto, že je u seriálu Gaiman, který by si mohl pohlídat, aby ze seriálu vzešel kvalitní počin přestože to nebude doslovná adaptace.
10659
Keďo Jasně, to zní logicky, ale pokud budeme uvažovat tak, že chtějí do Bohů napumpovat velké množství peněz a budou chtít mít víc sérií než jednu tak je potřeba to nějak rozšířit, alespoň tak jak píše Shusika. Toho, že vezmou jen univerzum bych se nebál právě proto, že je u seriálu Gaiman, který by si mohl pohlídat, aby ze seriálu vzešel kvalitní počin přestože to nebude doslovná adaptace.
0 0
reagovat
SocialniPripad

Keď sa povie adaptácia, neviem ako ty, ale ja očakávam doslovnú adaptáciu. Preto sa na každú adaptáciu pozerám veľmi cez prsty. Príkladom by mohol byť Hanibal, pokračovanie Mlčania jahniatok, poprípade Solaris, kde Lem dostal prachy aby sa k filmu nevijadroval.

Shushika

Áno aj nie. Bitka bude ale... Inak, v knihe je síce priestor na to ako sa tam bohovia dostali ale, vždy je to vybavené jednou alebo dvoma stránkami textu. Ale uvidíme čo si filmári udajú a čo bude ochotný Neil akceptovať.
10655
SocialniPripad Keď sa povie adaptácia, neviem ako ty, ale ja očakávam doslovnú adaptáciu. Preto sa na každú adaptáciu pozerám veľmi cez prsty. Príkladom by mohol byť Hanibal, pokračovanie Mlčania jahniatok, poprípade Solaris, kde Lem dostal prachy aby sa k filmu nevijadroval. Shushika Áno aj nie. Bitka bude ale... Inak, v knihe je síce priestor na to ako sa tam bohovia dostali ale, vždy je to vybavené jednou alebo dvoma stránkami textu. Ale uvidíme čo si filmári udajú a čo bude ochotný Neil akceptovať.
0 0
reagovat
Zatím jsem se při čtení Amerických bohů dostal do poloviny, ale k žádnému avízovanému "souboji" starých a nových nedošlo...mám čekat finále, kde si to Černobog s palicí na zabíjení bejků rozdá s neonovou generací?

Pokud z toho chtějí udělat víc sérií, musí rozvolnit příběhovou linku a jít i do flashbacků, jak se který bůžek do Ameriky dostal nebo přijít s novými postavami a dějovými zákrutami.

Baví mě to velmi, ale prozatím se tam nic zásadního nestalo, je to atmosféricky hutná tour de America s několika trefnými poznámkami o její esenci. Tak uvidíme.
10654
Zatím jsem se při čtení Amerických bohů dostal do poloviny, ale k žádnému avízovanému "souboji" starých a nových nedošlo...mám čekat finále, kde si to Černobog s palicí na zabíjení bejků rozdá s neonovou generací? Pokud z toho chtějí udělat víc sérií, musí rozvolnit příběhovou linku a jít i do flashbacků, jak se který bůžek do Ameriky dostal nebo přijít s novými postavami a dějovými zákrutami. Baví mě to velmi, ale prozatím se tam nic zásadního nestalo, je to atmosféricky hutná tour de America s několika trefnými poznámkami o její esenci. Tak uvidíme.
0 0
reagovat

Keďo

Napadá mě, že zatím nebylo řečeno nic o doslovné adaptaci knihy. V HBO můžou prostě použít ten nápad a samotný příběh nechat být, nebo ho rozšířit o další linky. Američtí bohové je úžasná knížka, ale potenciál světa kde existují bohové staří a moderní v podstatě jen "nakousla" a seriál by mohl mytologii rozvíjet dál.
10653
Napadá mě, že zatím nebylo řečeno nic o doslovné adaptaci knihy. V HBO můžou prostě použít ten nápad a samotný příběh nechat být, nebo ho rozšířit o další linky. Američtí bohové je úžasná knížka, ale potenciál světa kde existují bohové staří a moderní v podstatě jen "nakousla" a seriál by mohl mytologii rozvíjet dál.
Keďo
0 0
reagovat
6 sérii na 440 stranovú knihu? Mám vidanie z Polarisu z 2001. To akože čím chcú vyplniť? Alebo jedna séria bude mať 4 diely a diel bude mať 30 minúť s tým, že budú vysvetľovať vždy a stále pôvod každého kto sa v knihe objavil?
10652
6 sérii na 440 stranovú knihu? Mám vidanie z Polarisu z 2001. To akože čím chcú vyplniť? Alebo jedna séria bude mať 4 diely a diel bude mať 30 minúť s tým, že budú vysvetľovať vždy a stále pôvod každého kto sa v knihe objavil?
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se