Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bídníci míří do současnosti


ikona
Spooner
bidnici
Další klasika se dočká moderního seriálového zpracování. 

Je to jasné, moderních variací literárních klasik se opravdu jen tak nezbavíme. Sherlock Holmes úspěšně řeší případy v současném Londýně i New Yorku, do naší doby brzy zavítá i Ichabod Crane z Ospalé díry a hned několika seriálových verzí se dočká samotný Čaroděj ze země Oz. Jednou z nich bude například doktorské drama Dorothy stanice CBS inspirované slavnými charaktery a tou druhou akční fantasy Warriors of Oz od ruského šílence Timura Bekmambetova. Je toho prostě dost. Dalším legendárním dílem na holení jsou pak překvapivě Bídníci od Victora Huga. S těmi jsme se mohli v kinech naposledy potkat celkem nedávno a padlo u toho i pár Oscarů. Nová verze televize FOX ale zřejmě tak velké ambice mít nebude.

Francii totiž vystřídají současné Spojené státy a Jeana Valjeana nahradí vynikající právník, jehož hlavním prohřeškem asi tentokrát nebude krádež chleba, i když taková lokalizace na americkou koblihu by potěšila. Své několik let staré, a dle všeho nespravedlivé, odsouzení se nyní snaží odčinit vedením programu pro očištění zločinců a pomáháním nevinným. Do toho ovšem musí zvládat svou bouřlivou rodinou, romantický život a ještě ke všemu si dát bacha na nemilosrdného právního zástupce. Ten jde hlavnímu hrdinovi neustále po krku, jelikož zastává přesvědčení, že činy minulosti nelze jen tak vymazat. Zkrátka klasika celá přes kopírák, jen té romanci se tentokrát budou scénáristé věnovat ještě o něco více, protože zde nás žádná revoluce asi jen tak nečeká. Moc důvodů k radosti projekt zatím tedy nepřináší. Novinku si však bere do parády tvůrce Veronicy Mars, Rob Thomas, jenž rozhodně patří mezi ty šikovnější televizní pracanty. Menšího překvapení bychom se tak možná přece jen dočkat mohli.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace