Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Danny Boyle míří do druhé světové


ikona
Spooner
boyle
Oscarový režisér chystá další ambiciózní projekt. 

Talentovaný Danny Boyle se řadí k té výjimečné skupince režisérů, na jejichž nový snímek se vždy bez debat těšíme. U tvůrce oscarového Milionáře z chatrče totiž máme vždy jistotu, že natočí bezmála výbornou audiovizuální podívanou, která nebude mít ani úplně blbý příběh. Navíc si zpravidla vybírá vždycky naprosto odlišné žánry a jen málokdo si může do své režisérské sbírky poslední let připsat našlapanou sci-fi z vesmíru, skoro pohádku o indickém chlapci čí napínavou one-man show Jamese Franca zaseknutého pod šutrem. Není proto překvapením, že i ve své následující televizní štaci se ponoří do zcela jiného žánru.

Ve spolupráci s kabelovkou FX totiž chystá válečnou minisérii Telemark. V ní se podíváme na jeden z těch neuvěřitelných skutečných příběhů z druhé světové války, v němž norská odbojová skupina za pomoci Britů měla za cíl zneškodnit Hitlerův program pro vývoj atomovky.  Tato válečná událost se svého filmového zpracování dočkala již v šedesátých letech a u tehdejšího snímku Hrdinové z Telemarku nechyběly tenkrát takové hvězdy jako Kirk Douglas nebo Richard Harris. I přesto ale vypadá Boyleova verze hodně nadějně, protože britský všeuměl si projekty zkrátka vybírat umí. Na novince s ním navíc budou spolupracovat jeho věrní parťáci, producent Christian Colson a scénárista Simon Beaufoy. Nějakou tu válečnou řež bychom pak v bedně určitě všichni ocenili, i když producenti z FX asi nebudou moct operovat s tak enormním rozpočtem, jako konkurenti z HBO. Očekávání jsou ovšem i tak vysoká.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace