Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Speciál: Galerie Boha hromu


ikona
Davies182
avengersgaleriemarvel
Je libo stylovou výstavku mocného Thora z kvanta televizních seriálů?  

Nejnovější celovečerní počin studia Marvel - Thor: Temný svět - v bratrské redakci MovieZone moc kladných ohlasů nepobral (počítám se k nim). Každému jednoduše nesedne, když jedno z nejambicióznějších comicsových studií obléká své hrdiny stále častěji do komediálního hávu na úkor např. akčních scén, či detailnějšího prokreslení charakterů. Všem se holt nezavděčíte, a tak zatímco kritici pění a geekovská komunita naopak převážně chrochtá blahem, Stan Lee a jeho parta snad poprvé zpytují svědomí. Jisté ovšem je, že si fešný blonďák ze vzdáleného světa své fandy tak jako tak najde; tržby budou jistě opět nemalé. A právě fanoušci by si nyní mohli chtít připomenout také další Thorova dobrodružství, jichž jsme se v mnoha podobách dočkali pochopitelně i v bedně. Takže račte mrkat: vyštípaný Chris Hemsworth to sice není, sekne mu to ale pořád stejně. Soutěž ve zvedání kladiva právě začíná!

První kreslený Thor přiletěl na televizní obrazovky v září roku 1966 v barvičkami hýřících The Marvel Super Heroes. Následovala poměrně dlouhá pauza, kdy se nakonec vládce špatného počasí v CRT-čku znovu objevil jako hostující postava v akčním Spider-Man and His Amazing Friends (1981).

Nesmějte se. Anebo vlastně klidně můžete, pokud jste tedy nevypustili duši už při zkoumání úvodního obrázku: takhle vypadal Bůh hromu v šíleném televizním snímku z roku 1988 s názvem The Incredible Hulk Returns. Druhý rozmazaný obličej patří Thorovi ze seriálu Herkules (1995) s Kevinem Sorbo. Ne, tohle není Marvel.

Do další osudové bitky se zeleným obrem se mocný asgarďan připletl v Bannerově uřvané TV show The Incredible Hulk, která do beden zavítala po prázdninách roku 1996,

tento vytípnutý obrázek pak pochází ze seriálu Fantastic Four (1994), kde sympaťák pomáhal týmu Reeda Richardse. Ke druhé nádheře v pořadí: ano, já vím že jsme tu podobný shot už kdysi měli, tentokrát si však na něm pro změnu všimněte právě Thora (The Avengers: United They Stand, 1999).

Osobně mi zatím žádné promo z The Super Hero Squad Show (2009) neučarovalo natolik, abych s ním ztrácel čas, takže jestli jste někdo koukali a bylo to děsně cool, dejte určitě vědět. I zde totiž plavovlasý borec sehrál nemalou roli.

Kladivo se překvapivě roztočilo také v zatím posledním Ultimate Spider-Man z roku 2012, kterého na TVZone propagujeme docela často (až už z toho odrostlejší Spideyho fanoušci pomalu běsní vzteky)...

... no a na řadu se pochopitelně dostávají také blesková dobrodružství z čerstvého dua nejpopulárnější suprhrdinské týmovky světa, jmenovitě tedy z obou The Avengers: Earth's Mightiest Heroes (2010) i Avengers: Assemble (2013). Nutno dodat, že rychlokvaškový AA po kvalitativní stránce víceméně pohořel.

A aby toho odpadu (ano, vážně si to o téhle dětinské pohádce stále myslím) nebylo málo, dorazíme se ještě před uvolněným finišem menší hostovačkou v přeplácaném Hulk and the Agents of S.M.A.S.H., úřadujícím momentálně za mořem. Až nám z toho Všemocný Thor omdlel.

Jde se nezávazně špásovat, vážení. Právě takhle by totiž dle rozvášněných fandů - disponujících nezpochybnitelným kreslířským talentem - asgardský princ vypadal, pokud by se jej někdo rozhodl obsadit do oblíbených popkulturních taškařic Family Guy nebo Simpsonovi.

Co se South Parku týče, zde "naštěstí" fantazírovat nemusíme. Tvůrci úplně nejvíc nejsprostšího seriálu na světě si zde totiž z Boha hromu spolu s Natalií Portman pořádně vystřelili ve 13. epizodě patnácté řady s názvem A History Channel Thanksgiving. Nic pro zamilované!

No. Do jara je sice ještě daleko, ono to však ale stejně nakonec uteče rychleji, než byste řekli Steve Rogers. Na viděnou tedy u další superhrdinské galerie!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace