Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

StarDance VI: Viola na rozloučenou


ikona
Krasa
bukowskydancehvezdystardancetanec
Violistka Jitka Hosprová se mezi osmičku celebrit přeci jen kapku nehodila. Byla nejméně výrazná i na parketu? 

Minulý týden jsme vše rozjeli hlubším rozborem nadhledu Marka Ebena a rozparků Terezy Kostkové, nyní se již můžeme plně věnovat předvedeným výkonům. StarDance VI se po počátečním „předtančení“ konečně dostala k vyřazovacím večerům a osmička párů si střihla buď čaču, nebo waltz. Kdo byl dřevěný a kdo rozzářil i ústa Zdeňka Chlopčíka?

 

Matěj Ruppert & Alice Stodůlková
Puclík tancuje čaču. Matěj Ruppert je tanečník na pomezí vážna a parodie a pro Alici musí být výzva udržet jejich vystoupení v kýžené rovnováze. Rozhodla se vyrobit rockovou čaču, jako vystřiženou z nějakého amerického mainského motorestu. S nemotorným, avšak snažícím se Matějem, to z nějakého důvodu tvořilo velmi zábavnou symbiózu. Bavilo víc, než cokoliv z minulého týdne. Opener jak namalovaný.

Šárka Kašpárková & Jan Tománek
Marek Eben sice zazdil nástup sympatických dlouhánů jakousi levou hláškou o obouvátku, zakouřenému waltzu to však uškodilo jen kosmeticky. Šárce zoufale chybí vážná obličejová mimika, Tománkovi zase výběr písničky, do které by se divák mohl více ponořit. „I need to know“ jejich výkon ulepil do cukrové vaty z vesnické pouti. Technicky pěkné, ale zoufale bez nápadu. Matěj byl o dva levely horší, ale po skončení přenosu si ho pamatuji o to více.

Ondřej Brzobohatý & Eva Krejčířová
Ondřejovo přehrávání je nezábavné ve filmu, na tanečním parketu je ale docela fajn. Eva připravila poloviční choreografii, než Alice, a v porovnání s prvním, taktéž ryze šoumenským párem, šlo o tvrdý sešup. Překvapivě to nemělo vůbec tah na branku, což víceméně potvrdili i oba hovořící porotci. Doufal jsem v poněkud svižnější číslo a Carlos Santana jako podklad pro tanec je rovněž tuplované klišé. Zklamalo.

Tatiana Kuchařová & Jan Onder
Waltz v podání prince několika sérií a světové miss prostě nemohl být průšvih, ačkoliv před tím Marek Eben znesvětil Za kačku svlíkačku, za což mu patří tvzoňácká výhrůžka. Už po prvních krocích mi bylo jasné, že nebude slůvko, kterým bych mohl vyjádřit svoje kontra. Krásně synchronní i lehké a přitom žádná dieta. Smekám klobouky.

 

Jitka Hosprová & Lukáš Bartuňek
Lukáš Bartuněk si zahrál na Jareda Leta a Jitka byla první ženskou celebritou večera, která odtancovala čaču (což jsem jí ze srdce nezáviděl). V tanci bych ocenil o něco větší dávku emocí, ač závěrečná rána podpatkem vypadala velmi věrohodně. Jitka není příliš tanečně založená a v tváři se jí při čače zračily nemalé záchvěvy utrpení. To, že jí Lukáš montuje do výkonu řadu náročných prvků, je čistě jeho chyba a také na ní závěrečně doplatil.

Pavel Řezníček & Lucie Hunčárová
Pavel je od pohledu noirák a kde jinde by měl svůj filmový kukuč uplatňovat, než u waltzu. Charisma však nezachrání tanec jako takový a po téměř dokonalém vystoupení Jana a Tatiany bylo velmi těžké neklesnout až příliš. Zvedačka na závěr byla odvážná a sympatická, škoda, že překvapivých prvků nebylo v samotném výkonu přeci jen o špetku více. Oproti minulému týdnu ubylo netanečních pasáží a progres je zkrátka znatelný. A to se počítá.

 

Anna Polívková & Michal Kurtiš
Mimicky to byl několikrát čistokrevný Bolek, zvláště na začátku, kdy si Anna „vyzvedávala“ Michala v publiku. Přísahal bych, že jsem viděl i vlnící se prst z reklamy na paštiku. Čača byla ladnější, než ta Jitčina. Působila svěžeji a sympatičtěji. Paradoxně se mi moc nelíbil Michal, respektive minimalismus jeho prvků. Snad poprvé mě přišlo, že celebrita tancovala složitější part, než profík. A mimochodem, ta Michalova patka ala Sebastian Vettel mě děsně irituje.

Imrich Bugár & Jitka Šorfová
Konečně. Waltz s netriviální písničkou, která celkový výkon podpoří, namísto toho, aby jí zalila průměrností. Hegerovská „Láska prokletá“ a Bugárovo prazvláštní charisma válečného veterána - sapéra hrály dohromady velmi zvláštní a zajímavou symfonii. Nedokonalý, podivný, ale přesto nejlepší waltz večera. Neměl prvoplánovou krásu Jana a Tatiany, ale byl charakteristický. Za mě emocionální touchdown, ač lze s výhradami k Imrichově rovnováze jen souhlasit.

 

Už minulý týden jsem nadhazoval ideu, zda se jako první rozloučíme s Jitkou Hosprovou, kterou cílový divák nezná, anebo s Šárkou Kašpárkovou, působící nejméně sympaticky. Nakonec padl Černý Petr na Jitku. I přes její sympatické jiskření s Lukášem doplatila na to, že byla mezi herci, sportovci a modelkou svým povoláním přeci jen poněkud nepatřičná.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace