Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Napoleon v režii Baze Luhrmana


ikona
Spooner
napoleon
Vysněná minisérie z pera Stanleyeho Kubricka získává další slavnou režisérskou persónu. 

Steven Spielberg rozhodně nezahálí. Kromě řady filmových kousků totiž již několik měsíců chystá také hodně ambiciózní minisérii o životě samotného Napoleona. Tento projekt navíc vzniká podle doposud nerealizovaného scénáře jeho celoživotního přítele a zesnulé legendy, Stanley Kubricka. Režisér Osvícení či Mechanického pomeranče sepsal svůj scénář již v roce 1961, jenže po řadě problémů se na samotnou realizaci jeho vysněného filmu nikdy nedostalo. Nyní už však evidentně uzrála ta správná doba na to, aby nám Spielberg společně s HBO přinesl tu správně epickou podívanou a k její realizaci si vybral svého neméně slavného kolegu.

Ano, režie velkolepé minisérie Napoleon se tak zhostí Baz Luhrmann, režisér Moulin Rouge, Romea a Julie či nedávného Velkého Gatsbyho. A ten rozhodně ví, jak natočit řádně epické a poutavé obrázky, které jsou však pro některé uvnitř až příliš chladné. Rozhodně se ale jedná o hodně zajímavou volbu a důkaz toho, že Spielberg společně s kabelovou jedničkou rozhodně nehodlá troškařit. Ostatně, s takovouhle sbírkou režisérů v zádech se hochům z HBO není čemu divit. Uvidíme, zda se podobně hvězdných jmen dočkáme také před kamerou. Naše již tak velká očekávání ovšem zase o něco povyrostla.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace