Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Epická fantasy i do televize?


ikona
Mr. Hlad
Tolkien vám nestačí? Na malé obrazovky míří další velkolepý fantasy svět 

Pán prstenů i Hobit dokázali, že fantasy táhne. To, že si to producenti v Hollywoodu vyložili tak, že mají točit srágory pro děti a zahrnuli nás uchcanými adaptacemi knih, které víceméně nikoho nezajímají, nebo je dali tak mizerným režisérům, že to byla hodně smutná podívaná, je jiná věc. Přeci jen by se však mohly dít alespoň malinko zajímavé věci v televizi. MTV se totiž rozhodlo zadaptovat sérii Shannara a její pilotní díl dostal na starost tvůrce prvních dvou Iron Manů Jon Favreau.

 

Ovšem otázka je, co s tím provede. Materiál totiž sice není úplně špatný, ale pokud by někdo hledal kopii Pána prstenů zkrácenou na čtvrtinovou délku a osekanou to, co z Tolkienova díla dělá tak zajímavé čtení, našel by to právě tady. Shannara není špatná, jen je to zkrátka druhá liga. Na druhou stranu Terry Brooks dokázal v dalších příbězích vytvořit celkem zajímavý svět a když k němu tvůrci přistoupí správně, mohlo by to být fajn. Scénář píší lidé zodpovědní za Smallville a údajně by první série měla vycházet nikoliv z Shannarova meče, což je ona kopie, která fandům Tolkiena zvedá krevní tlak, ale z druhé knihy Shannarovy magické elfeíny, v níž se Wil Ohmsford pokouší zachránit národ elfů před hordou démonů. Nic originálního nečekejme, ale zábavný seriál by z toho s trochou štěstí vylézt mohl.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace