Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Danny Boyle mezi policajty


ikona
Spooner
babylonboyle
Co nového na nás chystá režisér oscarového Milionáře z chatrče a sci-fi Sunshine?  

Dannyho Boylea máme rádi. Jeho filmy jsou až na pár již zapomenutých výjimek zárukou kvality a navíc si pro svá celovečerní dobrodružství povětšinou vybírá zcela odlišné žánry. V posledních měsících se však oceňovaný britský export čím dál víc zaměřuje na seriálové odvětví. Pro kabelovku FX proto již nějaký ten pátek připravuje minisérii Telemark, v němž se skupinka Norů a Britů snaží zneškodnit Hitlerův program pro vývoj atomovky. Na tuto ambiciózní záležitost si však počkáme ještě hodně dlouho. Boyleův druhý připravovaný televizní projekt už ovšem můžeme očekávat o dost dříve. A opět to bude pro oscarového režiséra výhybka do zcela odlišného žánru.

Pro britskou stanici Channel 4 totiž kutí policejní komedii Babylon. Seriál bude pojednávat o americké specialistce přes PR, která se přestěhuje do Londýna, aby pomohla zlepšit mediální obraz zdejších městských policistů. Se zdejší sebrankou to ale nebude mít zrovna jednoduché. Hlavní role v chystaném sitcomu si pak zahraje zatím nepříliš známá Brit Marling ze Smrtelných lží s Richardem Gerem a James Nesbitt, jehož si možná budete pamatovat z Greengrassovi Krvavé neděle, a který momentálně navíc pobíhá po plátnech kin coby jeden z trpaslíků v druhém Hobitovi. Přes tu hromadu vousů a dlouhých vlasů ho ale stejně nemáte šanci poznat. Zní to ovšem celé docela zajímavě a s Dannym Boylem na režisérské stoličce je tak nějak jisté, že přinejmenším ten pilot by mohl stát za to. Úvodního dílu bychom se mimochodem měli dočkat už v únoru, celé série pak v průběhu roku. Tak snad nás bude Boyle udivovat v bedně stejně úspěšně jako v kinech.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace